دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانش‌بنیان‌ها در مبارزه با کرونا/ 46؛

ارتباط علمی و تجاری با دنیا در حوزه کرونا با یک اپلیکیشن ایرانی/ شبکه اجتماعی برای دانشمندان و پزشکان

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به ایجاد شبکه اجتماعی تخصصی برای بازیگران زیست‌بوم سلامت و پزشکی شده که به دانشمندان و پژوهشگران جهان اجازه می‌دهد به آخرین دستاوردها و فناوری‌های حوزه کرونا دسترسی پیدا کنند.
کد خبر : 497374
ScienceSocialNetwork_iPadH.png

 گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،   شیوع کرونا در جهان باعث توقف پروازهای بین‌المللی شد، مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل شدند،  قرنطینه خانگی به موثرترین روش برای پیشگیری تبدیل شد، ماسک جدیدترین ترند برای مردم جهان شد و نمایشگاه‌ها، رویدادها و همایش‌های علمی لغو شدند. این ویروس به نوعی ارتباطات اجتماعی را ایزوله کرد.  باوجود این که دانشمندان و محققان از ابتدای شیوع کووید-19 در جهان شروع به پژوهش کردند تا راهی برای پیشگیری، درمان و حتی اطلاعات بیشتری درباره این بیماری پیدا کنند اما ارتباطات بین‌المللی میان پژوهشگران در این مدت به شدت کمرنگ شد.


اپلیکیشنی برای برقراری ارتباط علمی


 یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی برای رفع مشکل ارتباط  بین‌المللی میان دانشمندان، اپلیکیشن تخصصی معرفی کرد که نوعی شبکه اجتماعی تخصصی برای جامعه سلامت به شمار می‌رود. این پلتفرم بستر مناسبی  را برای ارکان مختلف زیست‌بوم سلامت و پزشکی مانند استادان دانشگاه، دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی و سلامت، کادر درمانی، فعالان حوزه سلامت و سازمان‌هایی مرتبط به حوزه سلامت فراهم می‌کند. این اپلیکیشن امکان تعامل مستقیم با متخصصان دیگر و دسترسی به دانش به‌روز  و میان‌رشته‌ای را فراهم می‌کند.


سهیل نگاهی، مدیر فنی تیم سازنده این اپلیکیشن می‌گوید؛ این پلتفرم فضایی تخصصی برای ارتباط‌گیری میان بازیگران حوزه سلامت ایجاد می‌کند. ارتباطات در این پلتفرم انواع مختلفی دارند، برای مثال یک استاد می‌تواند برای دانشجویان هر کلاسش در دانشگاه یک گروه ایجاد کرده و مباحث کلاس را در آن مطرح کند و از دانشجویان امتحان بگیرد، حتی می‌تواند امتحانات را آرشیو کند و از آنها در گروه‌های دیگر نیز استفاده کند.   همچنین اساتید می‌توانند محتوا و مقاله‌های علمی را با دانشجویان به اشتراک بگذراند.



ارتباط علمی و تجاری از طریق اپلیکیشن


دانشجویان نیز می‌توانند در این اپلیکیشن با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و مباحث درسی را با کمک هم بررسی کنند. این ارتباط علمی می‌تواند میان متخصصان مختلف نیز برقرار شود. برای مثال چند استاد و پژوهشگر روی پروژه‌های علمی و تحقیقاتی همکاری کنند. فعالیت‌های داخل این شبکه اجتماعی می‌تواند حالت تجاری نیز پیدا کند و سازمان‌های فعال در حوزه پزشکی و سلامت با یکدیگر و متخصصان ارتباط علمی و تجاری بگیرد و از تخصص آنها بهره ببرد.


ایده ایجاد این اپلیکیشن یک سال و نیم پیش متولد شد و هدف از آن وجود شبکه تخصصی برای فعالان حوزه سلامت و پزشکی بود. پس از شیوع کرونا، شرکت سازنده این اپلیکیشن مسئولیت اجتماعی خود می‌دانست که فعالیت ویژه‌ای در حوزه کووید-19 انجام دهد. افزایش اطلاعات علمی درباره ویروس کووید-19 برای مخاطب خاص و عام یکی از اقداماتی بود که برای تحقق این امر صورت گرفت.



راهی برای ارتباط علمی آسان با جهان


به گفته نگاهی؛ این پلتفرم تخصصی یک شبکه اجتماعی بین‌المللی است و از کشورهای خارجی نیز کاربر در آن وجود دارد. از طریق این اپلیکیشن ارتباط سازنده‌ای با محققان چینی در خصوص مباحث علمی ایجاد شده بود، بعد از شیوع کرونا این فرصت را غنیمت شمردیم تا  ارتباط تخصصی با محققان چینی در خصوص کرونا برقرار کنیم. بدین ترتیب اطلاعاتی از دستاوردها و روش‌های کنترل و مهار چین در مواجهه با این بیماری به دست آورده شد.


این اقدام باعث شد راه ارتباطی میان محققان ایرانی و چینی ایجاد شود، هر دو طرف بتوانند سوالات خود در خصوص کرونا را مطرح کنند و پاسخی برای آن پیدا کنند. این اپلیکیشن نه‌تنها دستیبابی به اطلاعات کاربردی را آسان‌تر می‌کند، بلکه نتایج روش‌های به کار برده شده را در کشورهای دیگر نشان می‌دهد. تیم سازنده این اپلیکیشن تلاش بسیاری کرد تا طی چند ماهه گذشته دانش تخصصی در خصوص حوزه کرونا در کشور افزایش پیدا کند.


مدیرفنی این اپلیکیشن می‌گوید؛ ارتباطات محققان ایرانی با همپایان خارجی خود به دلیل شیوع کرونا در جهان کمتر شده بود، بنابراین تلاش کردیم تا از طریق این اپلیکیشن راه ارتباطی موثری را به وجود بیاوریم. این اپلیکیشن نه‌تنها تبادل دانش میان محققان و پژوهشگران را آسان‌تر می‌کند بلکه دسترسی به آخرین فناوری‌ها و دستاوردها را فراهم می‌کند.



دانش‌بنیان‌ها محدودیت را دور می‌زنند


 این شبکه اجتماعی می‌تواند رویای دستیابی به برترین و سریع‌ترین خدمات تخصصی، حرفه‌ای، رفاهی و مالی از طریق تعاملات چندوجهی میان رشته‌ای را به حقیقت تبدیل کند. بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان در شیوع کرونا حداکثر تلاش خود را کردند تا نیازهای جامعه و کادر درمان را برطرف کنند. این شرکت‌ها با بکارگیری دانش فنی و تجربه کاری خود نه‌تنها موفق شدند نیاز کشور به تجهیزات پزشکی پیشرفته به کشورهای خارجی را از بین ببرند بلکه توانستند راهی برای تبادل علمی میان محققان و پژوهشگران از سراسر جهان پیدا کنند.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب