احراز هویت غیرحضوری، تلاش فناوران ایرانی برای کاهش رفت و آمد/ برای مهار کرونا به تحقق دولت الکترونیک نیاز داریم
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، طی سالهای گذشته، به خصوص در سال جاری، علاقه مردم به ورود و مشارکت در بازار سرمایه کشور به طور چشمگیری افزایش یافته است. این علاقه روزافزون باعث شده که رشد بازار سرمایه بیشتر و بیشتر شود. یکی از راههای اصلی سرمایهگذاری در بازار سهام، تأمین مالی است که از طریق بازار سرمایه صورت میگیرد، برای ورود به بازار سرمایه نیز ابتدا باید در سامانه سجام ثبتنام کنند و مراحل احراز هویت را انجام دهند.
هر شخصی که بخواهد در بازار سرمایه فعالیت کند به کد بورسی نیازمند است. برای دریافت کد بورسی نیز باید احراز هویت از طریق سامانه سجام صورت بگیرد. مراحل اولیه ثبتنام الکترونیکی است اما در انتها احراز هویت به صورت حضوری انجام میشود تا ثابت شود فرد حقیقی قصد ورود به بازار سرمایه و سرمایهگذاری را دارد. این امر قبل از شیوع کرونا نیز فعالیت زمانبری برای فرد به شمار میرفت.
احراز هویت به روش دیجیتال
بعد از شیوع کرونا در کشور کارگزاریها و دفاتر پیشخوان تعطیل شدند و بعد از شروع مجدد فعالیتها به دلیل رعایت فاصلهگذاری اجتماعی امکان انجام احراز هویت به روش قبلی وجود نداشت. بنابراین تصمیم بر آن شد که احراز هویت افراد به شکل دیجیتال و الکترونیک انجام شود. یک شرکت دانشبنیان برای نخستین بار کشور موفق به راهاندازی نرمافزاری مبتنی بر هوش مصنوعی شده که احراز هویت افراد را به شکل غیرحضوری و از طریق روشهای دیجیتال انجام میدهد.
به گفته علی رسولیزاده، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان؛ زیرساختهای مورد نیاز برای این اپلیکیشن با همکاری سازمان بورس آماده شد تا افراد بدون نیاز به حضور فیزیکی در محل، احراز هویت را به شکل دیجیتال انجام دهند. فرایند احراز هویت الکترونیک با اتکا به هوش مصنوعی در برخی کشورهای انجام میشود.
احراز هویت الکترونیک چگونه انجام میشود؟
در فرایند احراز هویت غیرحضوری، الگوریتمهای بینایی ماشینی اطلاعات فرد را دریافت و با استفاده از پردازش تصویر و پردازش ویدئو از راه دور آنها را تجزیه و تحلیل میکنند. درواقع این الگوریتم هوش مصنوعی همان کاری را انجام میدهد که اپراتور انسانی در فرایند حضوری انجام میدهد. اپلیکیشن احراز هویت غیرحضوری ابتدا از کاربر درخواست عکس میکند، سپس عکس دریافتشده با تصاویر موجود در سامانههای حاکمیتی مقایسه میشود تا مشخص شود فردی که اقدام به احراز هویت کرده، شخص حقیقی است یا خیر.
در مرحله بعدی زنده بودن فرد و بلادرنگ بودن احراز هویت تشخیص داده میشود. در این مرحله اپلیکیشن متنی را به صورت تصادفی تولید میکند و از کاربر میخواهد ویدئویی از خود در هنگام خواندن آن بگیرد و ارسال کند. الگوریتمهای هوش مصنوعی این ویدئو را پردازش کرده و بینایی ماشینی تشخیص میدهد که فرد زنده است یا خیر. الگوریتمهای تبدیل صوت به متن نیز مشخص میکند که متن خوانده شده چقدر با متنی که به فرد داده شده، مطابقت دارد. در مرحله آخر نیز امضای فرد اخذ میشود. بدین ترتیب هویت فرد بدون نیاز به حضور در محل محرز میشود.
500 هزار نفراحراز هویت غیرحضوری شدند
این اپلیکیشن علاوهبر احراز هویت، در حوزه بازار و سرمایه، بانکها، اوراق بدهی، سکه و ارز اطلاعرسانی میکند. همچنین در حوزه آموزش و آشنایی با بازار سرمایه، محتوای گوناگونی را در اختیار کاربران قرار میدهد. از زمان رونمایی این اپلیکیشن احراز هویت تاکنون حدود 500 هزار نفر به صورت الکترونیک احراز هویت شدهاند. این سامانه از امنیت کامل برخوردار است و استانداردهای امنیتی اپلیکیشنهای مالی در آن پیادهسازی شده است.
برخی کشورها سالهاست که از احراز هویت غیرحضوری استفاده میکنند، بنابراین استفاده از آن وقت کمتری از افراد میگیرد و روند انجام کارها را تسریع میبخشد. وجود چنین اپلیکیشنهایی نهتنها راهی برای کنترل و مهار همهگیریها به شمار میرود بلکه گامی به سوی دولت الکترونیک است.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/