مراسم بزرگداشت شهید چمران در کاشان برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از کاشان، آیین بزرگداشت استاد عشق و ایثار شهید دکتر چمران با عنوان «استاد عشق و ایثار» عصر امروز با حضور روسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل در سالن اجتماعات غیاثالدین جمشید کاشانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان برگزار شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان با گرامیداشت یادم امام عزیز و شهدای گرانقدر بهویژه دکتر مصطفی چمران گفت: امروز تمامی اساتید بسیجی هستند و با وجدان کاری در صدد تربیت نسل متخصص و متعهد هستند که حقیقتاً شایسته تقدیر هستند.
حسین زینلی با ذکر خاطراتی از شهید چمران افزود: زندگی سراسر برکت این شهید بزرگوار باید الگوی اساتید قرار گیرد و بیشک دانشجویان شیفته اخلاق و رفتار استادانی چون این عزیز قرار میگیرند و آنوقت است که نور معنویت فضای جامعه را آکنده میکند.
در این مراسم غلامرضا حسنی مقدم رئیس بسیج دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل گفت: امید به آینده از وظایفی است که بر عهده اساتید بسیجی دانشگاهها است.
وی با بیان اینکه در مقابل جهش تولید رکود تولید است و جهش تولید امیدبخش است، افزود: اگر تولید برای دانشجویان بهویژه رشتههای مرتبط به درستی تبیین شود، گامهای مؤثری برداشته خواهد شد.
حسنی مقدم ادامه داد: برای دانشجو باید بیان شود به دنیا نیامدهایم تا بدون مشکل زندگی کنیم، چرا مشکلات نیز بخشی از زندگی است، بنابراین به دنیا آمدهایم تا با انگیزه زندگی کنیم.
رئیس بسیج اساتید کاشان گفت: دانشجو باید آگاه باشد برخی مشکلات راه حل دارند و باید راه حل آن را پیدا کرد، اما برخی مشکلات که راه حل ندارند قابلتحمل است و هیچ مشکلی در کشور وجود ندارد که راه حل نداشته باشد و قابلتحمل نباشد.
حسنی مقدم در ادامه از کسب رتبه برتر طرح مسجد محوری بسیج اساتید شهرستان کاشان طی دو سال متوالی خبرداد و افزود: بسیج اساتید برای تحقق شعار سال ۹۹ مأموریت ویژهای در موضوع گفتمان سازی در حوزه تحول علمی، آموزشی و تربیتی برعهده دارد.
رئیس بسیج اساتید دانشگاههای کاشان و آران و بیدگل همچنین از برگزاری انتخابات مجمع عالی بسیج شهرستان کاشان خبرداد و ابراز داشت: بسیج اساتید در حوزههای کارآفرینی، صنایع، کشاورزی، محیطزیست، مسکن و معماری، عمران شهری، توسعه روستایی، آموزشی و تحقیقات و فنآوری، تعلیم و تربیت، تقویت طرح مسجد محوری، تحول درعلوم انسانی، تولید علم و جنبش نرمافزاری فعالیت خواهد کرد.
نخبگان بالاترین سرمایه کشور هستند
علی اکبر مرتضایی فرماندار کاشان اظهار کرد: این شهید نخبه، الگویی است که علم و تقوا را در کنار یکدیگر داشت.
فرماندار کاشان گفت: نخبگان به عنوان بالاترین سرمایه کشور به شمار می آیند که برای توسعه همه جانبه ما می بایست مسیر پیشرفت را هموار و به آنان ارج نهاد.
علی اکبر مرتضایی در ویژه برنامه بزرگداشت شهید چمران در دانشگاه آزاد اسلامی کاشان با بیان خاطره ای از شهید چمران اظهار کرد: این شهید نخبه، الگویی است که علم و تقوا را در کنار یکدیگر داشت.
وی افزود: شهید چمران هنگامی که وجود خود را در منطقه تاثیر گذار دید موقعیت کم نظیر خود را در آن سوی جهان رها کرد و برای کمک به مستضعفین منطقه لحضه ای درنگ نکرد.
فرماندار کاشان گفت: مهمترین سرمایه ما سرمایه فکری است که با کوتاه ترین مسیر ما را به اهداف کشور عزیز اسلامی مان ایران نزدیک و چشم انداز تعیین شده، محقق می کند.
مرتضایی قهرودی تاکید کرد: بومی سازی علوم و اولویت برقراری ارتباط تنگاتنگ دانشگاه با صنعت به خصوص در شهرستان کاشان می بایست بیشتر مورد توجه جامعه علمی قرار گیرد تا با شتاب بیشتری این مسیر طی شود.
وی در ادامه از مهمترین تکلیف دانشگاه ها را نیز در این زمینه مرتبط نمودن پایان نامه ها با نیازهای صنایع و کاربردی سازی آن ها دانست.
فرماندار کاشان به اهمیت تحقق شعار سال"جهش تولید" اشاره کرد و اظهار داشت: دولت نیز به منظور رسیدن به این هدف عالی با هماهنگی تمامی دستگاه های اجرایی اهتمام کامل و کافی داشته و خواهد داشت.
مدیر متعهد و متخصص ابزار جامعه مقتدر است
حجتالاسلام محمدرضا اسلامی تبار امامجمعه موقت کاشان نیز در این مراسم بزرگداشت گفت: عزت و اقتدار امروز ملت و انقلاب اسلامی از برکات خون شهدایی همچون دکتر چمران است.
وی افزود: حفظ عزت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران تنها در گرو ادامه راه شهدا و پاسداری از خون و دستاوردهای شهدا است.
حجتالاسلام اسلامی تبار عزت کشور و ملت را در گرو داشتن قدرت دانست و با بیان اینکه قدرت همراه با عزت است، اظهار داشت: انسان ضعیف ذلیل است و انسان و قوی عزیز است.
وی برخورداری از علم، وحدت و ایمان، جمعیت جوان، بصیرت سیاسی، قدرت نظامی و قدرت اقتصادی را قدرت آفرین و از مصادیق قدرت دانست و گفت: یکی از مصادیق و اهرمهای مهم قدرت کشور، برخورداری از مدیران متخصص و توانمند است.
امامجمعه موقت کاشان گفت: کشور و نظام به هر میزان که قوی باشد، اما مدیریت آن ضعیف باشد همه دستاوردهای خود را تحویل دشمن خواهد داد.
وی داشتن تخصص و تعهد و تفکر انقلابی را سه ویژگی مهم مدیر توانمند و قوی دانست و ابراز داشت: مدیری توانمند است که به قانون، مردم و بیتالمال احترام گذاشته و تحت نفوذ فکری دشمن قرار نداشته باشد و در برابر دشمن خودباخته نباشد.
حجتالاسلام اسلامی تبار با بیان اینکه شهید چمران دارای تخصص بالا و تعهد و تفکر انقلابی بود، گفت: برای داشتن یک جامعه قوی نیازمند مدیرانی متخصص و متعهد و انقلابی است.
به گفته وی دانشگاه باید هنر این را داشته باشد که مدیرانی متخصص و متعهد و انقلابی را تربیت و تحویل جامعه اسلامی دهد، چرا که مدیران جامعه دانشآموخته دانشگاهها هستند.
امامجمعه موقت کاشان گفت: اگر دانشگاه بتواند مدیرانی سالم و متعهد و متخصص و انقلابی مانند شهید چمران تربیت و به ملت و نظام تحویل دهد درواقع به ملت خدمت کرده است.
شهیدان چمران، حججی و سردار سلیمانی جزو خواص اولیاء الهی هستند
در ادامه حجتالاسلام ماشاالله صدیقی مدیر فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان نیز نجات دین و فرهنگ را در گرو علم و دین و اخلاق دانست و گفت: اگر علم باشد و دین نباشد شاهد جنایاتی خواهیم بود که امروز در دنیا رخ میدهد و اتفاقات جهانی امروز محصول علم بدون دین است.
وی افزود: اگر دین باشد و علم نباشد نتیجه آن خوارج نهروان و القاعده و داعش است، از این رو دو بال علم و دین است که میتواند یک جامعه معنوی و یک تحول معنوی ایجاد کند.
حجتالاسلام صدیقی گفت: دوران امام صادق (ع) دوران آزادی دین و فرهنگ از دست اشرار و دوران تحول معنوی در حوزه دین و فرهنگ و تربیت اسلامی بود و دورانی بود که علم و دین در تقابل با هم نبودند و در تعامل با یکدیگر بودند.
وی افزود: شهیدان چمران، حججی و سردار سلیمانی جزو خواص اولیاء الهی و حاصل تحول معنوی در مکتب اسلام هستند که اگر از شهدا سؤال کنیم آرزوی شما چیست خواهند گفت، آرزو داریم به دنیا برگردیم و در راه دفاع از انقلاب و اسلام یک بار دیگر به شهادت برسیم.
شهید چمران مرد عمل به وظیفه بود
حجتالاسلام جواد خسروی مسئول نهاد رهبری در دانشگاه کاشان نیز در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره شهید چمران، گفت: شهید چمران مبانی نظریه قوی داشت و هرکس در نظام اسلامی مسؤولیت میپذیرد باید این چنین باشد.
وی با بیان اینکه شهید چمران مرد عمل به وظیفه بود، افزود: شهید چمران علاوه بر اینکه اهل حرف بود اهل عمل نیز بود و این در حالی است که بسیاری از مسئولان از اتاق خود مدیریت میکنند، بنابراین مدیرانی موفق هستند که در میدان عمل حضور دارند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه کاشان یادآور شد: تعامل شهید چمران تعامل مهربانانه بود و تمام زندگی خود را در عرصه جهاد میدانست و دارای اخلاص خالصانه بود.
دشمنشناسی شاخصه استاد تراز اسلامی است
حجتالاسلام علیرضا شاه فضل دبیر جامعه روحانیت کاشان نیز در مراسم بزرگداشت شهید دکتر چمران با عنوان «استاد عشق و ایثار» که در سالن اجتماعات غیاثالدین جمشید کاشانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان برگزار شد به برخی از ویژگیهای استاد در تراز انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: خودسازی و جهاد با نفس یکی از ویژگیهای استاد در تراز انقلاب اسلامی است.
وی افزود: استادی که خود ساخته نباشد تنها میتواند تا حدودی علم را به دانشجو منتقل کند و موضوع اخلاق و تربیت مغفول خواهد ماند، از این رو استاد باید در مسیر خودسازی باشد و هر لحظه خود را محاسبه کند.
حجتالاسلام شاه فضل گفت: اساتیدی که خودسازی را نادیده بگیرند و به زندگی شخصی خود توجه بیشتری داشته باشند نخواهند توانست در خدمت انقلاب و اهداف انقلاب اسلامی باشد.
وی دومین شاخصه استاد در تراز انقلاب اسلامی را مسئله علمیت دانست و ابراز داشت: دست استاد برای آموزش به دیگران باید پر باشد، از این رو استاد باید همواره به دنبال به روز رسانی علم خود باشد و استادی که جزوههای سالهای گذشته را تدریس کند در تراز انقلاب اسلامی نیست.
دبیر جامعه روحانیت کاشان در ادامه با بیان اینکه برخی از اساتید گرفتار بخل علمی شدهاند، گفت: استادی توانمند است که دانشجوی او توانمندتر از خودش باشد در غیر این صورت علم درجا خواهد زد.
حجتالاسلام شاه فضل پاسخگو بودن استاد به نیازهای اجتماعی را یکی دیگر از شاخصههای استاد در تراز انقلاب اسلامی دانست و ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد از فعالیتهای علمی دانشگاههای کشور نیاز علمی جامعه را برطرف نمیکند بلکه تنها نیاز شخصی استاد را برای کسب رتبههای علمی برطرف میکند.
به گفته وی امروز استعمار ما را تشویق به افزایش مقالات و ارجاع به مقاله کرده است، اما خودش به دنبال مقالاتی است که درآمد داشته باشد.
دبیر جامعه روحانیت کاشان با بیان اینکه نسبت به احساس مسؤولیت در قبال سایر اساتید غفلت شده است، یادآور شد: برخی اساتید نسبت به تغییر نگرش اساتید به سمت انقلاب احساس مسؤولیت نمیکنند.
حجتالاسلام شاه فضل از دشمنشناسی به عنوان یکی دیگر از شاخصههای استاد در تراز انقلاب اسلامی نام برد و ادامه داد: یک نگاه استاد باید به خود و نگاه دیگر او به دشمن باشد و از هر عملی که سبب خوشحالی دشمن میشود پرهیز کند.
وی در ادامه به روز بودن استاد با امکانات ارتباطجمعی را یکی دیگر از شاخصههای استاد در تراز انقلاب اسلامی اعلام کرد و گفت: استاد در موضوعات ارتباطجمعی نباید از دانشجو عقب ترباشد، بلکه باید به تمام نرمافزارهای ارتباطجمعی برای استفاده علمی و اخلاقی آشنا باشد.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/