دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 خرداد 1399 - 22:08
تدبر در آیات ۲ و ۳ سوره عصر؛

۴ عامل دور ماندن از خسران فردی و اجتماعی/ ایمان، عمل صالح و توصیه به حق و مقاومت

پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در قالب طرح‌ «پیغام دوست» هر روز یک یا دو آیه از قرآن کریم را به‌همراه ترجمه و توضیحی مختصر ارائه می‌کند.
کد خبر : 496811
637267070510792464_lg.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در قالب طرح‌ «پیغام دوست» هر روز یک یا دو آیه از قرآن کریم را به‌همراه ترجمه و توضیحی مختصر ارائه می‌کند.




بیشتر بخوانید:
۲ شرط اساسی برای ورود به بهشت/ ترس از مقام‌ پروردگار و بازداشتن نفس از هوا و هوس




پیغام دوست
در روز شنبه ۳۱ خرداد ۹۹ مصادف با ۲۸ شوال ۱۴۴۱ «پیغام دوست» به‌شرح زیر است:
قطعاً انسان دستخوش زيان است (عصر، ۲) مگر كسانى كه گرويده و كارهاى شايسته كرده و همديگر را به حق سفارش و به شكيبايى توصيه كرده‏‌اند (عصر، ۳)
إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِي خُسْرٍ (العصر، ۲) إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ (العصر، ۳)
چهار عامل دور ماندن از خسران فردی و اجتماعی:
یکم: ایمان، یعنی باور قلبی همراه با تعلق خاطر به مرکز هستی؛ دوم: عمل صالح، یعنی انجام کارهای درست همراه با درست کاری؛ سوم، فراهم کردن محیط مؤمنانه در پرتو توصیه یکدیگر به حق و چهارم، توصیه دوجانبه و همه‌جانبه به پایداری و مقاومت.
دو خصوصیت سوم و چهارم نشان می‌دهد که جامعه اسلامی نیاز به تشکیلات سیاسی اجتماعی همراه با آزادمنشی دارد که لازمه آن روحیه نقدپذیری است. زیرا در جامعه مؤمنانه همه باید آزادانه، یکدیگر را به نیکی فرمان دهند و از بدی باز دارند. یعنی عالمان به جاهلان و جاهلان به عالمان؛ عوام به خواص و خواص به عوام؛ مردم به حاکمان و حاکمان به مردم؛ زنان به مردان و مردان به زنان؛ جوانان به پیران و پیران به جوانان سفارش کنند تا کارهای نیک را گسترش دهند.



یادمان باشد که نسبت به «پیغام دوست» بی‌تفاوت نباشیم و در آن بیندیشیم و ان‌شاءالله عمل کنیم. همچنین در رساندن این پیغام به دیگران کوشا باشیم.
انتهای پیام/۴۱۱۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب