بازی بانکها و کارگزاریها با سهام عدالت مردم/ ناکارآمدی آشکار روش مستقیم فروش سهام
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بیش از 50 روز از آغاز انتخاب روشهای نحوه آزادسازی سهام عدالت توسط مردم میگذرد اما همچنان سازمان خصوصیسازی زمان انتخاب بین مستقیم و غی مستقیم را تمدید میکند. بر اساس آمارهای اعلامشده تاکنون بیش از 20 میلیون نفر از سهامداران روش مستقیم را انتخاب کردهاند که در این صورت این افراد میتوانند با مراجعه به سایت کارگزاریها درخواست فروش سهام خود را ثبت نمایند.
از دهم خردادماه نیز درخواست فروش سهام عدالت توسط سهامداران امکانپذیر شده؛ اما بررسیها و شواهد میدانی نشان میدهد که دارندگان این سهام مشکلات متعددی دارند و همین سردرگمی بسیاری را برای آنها داشته چرا که هر دو روش مستقیم و غیرمستقیم بسیار غیرشفاف و نامشخص اجرا شده است.
برنامه نامشخص کارگزاریها برای فروش سهام مردم
یکی از مشکلات مهم روش مستقیم روند نامعلوم فروش سهام عدالت است، در این روش سهامداران یکی از کارگزاریها را بهعنوان کارگزار خود انتخاب میکنند و هر سهامدار با مراجعه به سایت کارگزاری از درگاه مخصوص سهام عدالت نسبت به فروش سهام خود اقدام میکند؛ اما نواقص موجود در این روش معضلات بسیاری را برای سهامداران ایجاد کرده، نامشخص بودن زمان فروش، واریز وجه و همچنین قیمت فروش است.
برخی دارندگان سهام عدالت در یک ماه اخیر اقدام به ثبت درخواست فروش سهام خود کردهاند؛ اما با گذشت بیش از 10 روز سهام آنها تنها در صف فروش قرار گرفته و هیچ خبری از فروش سهام آنها در بورس نیست. پیگیری خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از یکی از کارگزاریها نشان میدهد که هیچ برنامه و زمان مشخصی برای فروش سهم و واریز وجوه حاصل از آن توسط کارگزاری وجود ندارد. همین باعث شده تا مشکلات و سردرگمی مردم در زمینه فروش سهام افزایش پیدا کند. با وجود مشکلات متعدد نحوه اجرای روش مستقیم، انتخاب این روش توسط سهامداران در حال افزایش است و تاکنون بیش از 20 میلیون نفر روش مستقیم را انتخاب کردهاند.
سرنوشت نامعلوم فروش 30 درصد فروش سهام عدالت توسط بانکها
درخواست فروش 30 درصدی از طریق بانکها روش دیگری بود که سازمان خصوصیسازی برای فروش راحتتر سهام عدالت مردم و همچنین مدیریت فروش سهام معرفی کرد. این روش نیز مشکلات خاص خود را داشته به گونهای که افراد مختلف با مراجعه به بانکها اقدام به ثبت درخواست فروش سهام خود کرده و بانکها نیز فروش سهام را به کارگزاریهای خود واگذار کردهاند؛ اما پس از فروش 30 درصد سهام، مبلغ واریزی به حساب برخی مشتریان با میزان واقعی آن تفاوت داشته است. یکی از دارندگان سهام عدالت که برای ثبت درخواست سهام خود به یکی از بانکها مراجعه کرده، پس از مدتی بانک تنها 780 هزار تومان برای فروش 30 درصد سهام عدالت واریز کرده، درحالیکه ارزش 30 درصد سهام وی نزدیک به 3 میلیون تومان بوده است. در روزهای اخیر برخی موارد مشابه این موضوع نیز رخ داده که میزان واریزی ناشی از فروش سهام توسط بانکها، فاصله قابل توجهی با ارزش واقعی 30 درصدی سبد سهام عدالت سهامداران دارد.
دو روشی که تاکنون برای فروش سهام عدالت اجرایی شده، نتوانسته کارآمدی لازم را داشته باشد. حتی در مواردی علاوه بر فروش سهام و خارج کردن سهام از اختیار مردم، وجه لازم به مردم پرداخت نشده که نتیجه آن مشکلات روزهای اخیر مردم بوده است. علاوه بر این کارگزاریها و بانکها نیز در قبال فروش سهام مردم پاسخگویی مناسبی ندارند و جزئیات غیر شفاف و نامشخص بیان میکنند که سردرگمی مردم را افزایش داده است.
انتهای پیام/4141/پ
انتهای پیام/