۲ شرط اساسی برای ورود به بهشت/ ترس از مقام پروردگار و بازداشتن نفس از هوا و هوس
به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسیهای آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در قالب طرح «پیغام دوست» هر روز یک یا دو آیه از قرآن کریم را بههمراه ترجمه و توضیحی مختصر ارائه میکند.
بیشتر بخوانید:
۳ ابزار اصلی معرفت که در شکل دادن شخصیت انسان مؤثر است
پیغام دوست
در روز جمعه ۳۰ خرداد ۹۹ مصادف با ۲۷ شوال ۱۴۴۱ «پیغام دوست» بهشرح زیر است:
ﻭ ﺍﻣﺎ ﻛﺴی ﻛﻪ ﺍﺯ ﻣﻘﺎم ﻭ ﻣﻨﺰﻟﺖ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ خود ﺗﺮﺳﻴﺪﻩ ﻭ ﻧﻔﺲ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻫﻮﺍ ﻭ ﻫﻮﺱ ﺑﺎﺯﺩﺍﺷﺘﻪ ﺍﺳﺖ (نازعات، ۴۰) پس بیﺗﺮﺩﻳﺪ ﺟﺎﻳﮕﺎه او ﺑﻬﺸﺖ ﺍﺳﺖ. (نازعات، ٤١)
وَأَمَّا مَنْ خَافَ مَقَامَ رَبِّهِ وَنَهَى النَّفْسَ عَنِ الْهَوَى (النازعات،۴۰) فَإِنَّ الْجَنَّةَ هِيَ الْمَأْوَى (النازعات، ۴۱)
آیه دو شرط اساسی برای ورود به بهشت خداوند تعیین کرده است. شرط اول، ترس از مقام پروردگار است؛ منظور ترسی همانند ترس در برابر قدرتمندان نیست، زیرا خداوند بسیار مهربانتر از این است که کسی از او بترسد. بنابراین منظور ترس از عمل خود انسان و ترس از دور ماندن از رحمت خداوند است که نتیجه شناخت و معرفت به خداست. انسانی که نسبت به خدا معرفت پیدا میکند، مقام خدا را میشناسد و نیاز خود به خدا را میفهمد؛ در نتیجه در برابر خدا ادب لازم را رعایت میکند که به آن ترس همراه با معرفت گفته میشود.
شرط دوم، بازداشتن نفس سرکش از خواستههای نامعقول است؛ کسی که نفس خود را تحت تسخیر عقل درآورد از بسیاری خواستههای زیانآور دور میماند که نتیجه آن ورود به بهشت خِرَد و عقلانیت است.
یادمان باشد که نسبت به «پیغام دوست» بیتفاوت نباشیم و در آن بیندیشیم و انشاءالله عمل کنیم. همچنین در رساندن این پیغام به دیگران کوشا باشیم.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/