ماجرای رفع فیلتر تلگرام در روسیه چیست؟ / پشت پرده توافق پاول دورف با دولت روسیه
به گزارش خبرنگار گروه بینالملل خبرگزاری آنا، پیام رسان تلگرام دو سال پیش، در آوریل ۲۰۱۸ میلادی، در روسیه مسدود و فیلتر شد چراکه شرکت توسعه دهنده و موسس آن، پاول دوروف، از همکاری با مقامات امنیتی این کشور سر باز زدند و از تحویل اطلاعات شخصی کاربران و کدهای رمزنگاری به کار برده شده در این اپلیکیشن خودداری کردند.
در روز چهارم ژوئن، پاول دوروف از مقامات روس خواست که تلگرام را رفع فیلتر کرده و اجازه دهند ۳۰ میلیون کاربر این پیام رسان در روسیه، به راحتی از آن استفاده کنند.
independent در گزارشی اینگونه بیان کرد که به نظر می رسد مقامات روسیه تصمیم گرفته اند تلگرام را به علت تمایل و تلاش مضاعف آن برای مبارزه و مقابله با تروریسم و افراطی گری رفع فیلتر کرده و به آن اجازه دهند بار دیگر به عرصه پیامرسانهای پرطرفدار در روسیه بازگردد.
همچنین سایت مدوزا از قول سازمان ارتباطات روسیه اعلام کرد که رفع فیلتر تلگرام در پی توافقی با بازپرسان فدرال صورت گرفته است.
در بیانیه این سازمان آمده است: ما از آمادگی پاول دورف برای مبارزه با تروریسم و افراط گرایی، تمجید می کنیم.
اما برخلاف آنچه که در خصوص این خبر در ساعات ابتدایی منتشر شد، مدیر تلگرام هر گونه توافقی را تکذیب کرد؛ پاول دوروف در پاسخ به توییتی پس از رفع فیلتر تلگرام در روسیه و احتمال زدوبند تلگرام با دولت روسیه برای در اختیار قرار دادن اطلاعات شخصی کاربران به سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی، گفته که «هیچ تغییر ناگهانی و معاملهی پنهانی در کار نیست.»
بعد از انتشار توییت مدیر تلگرام و همچنین علیرغم تبلیغات گسترده در برخی از کانالهای تلگرامی کشور درباره کوتاه آمدن روسیه و برداشتن فیلترینگ تلگرام اما تایمز مسکو از پذیرش شروط روسیه توسط مدیر تلگرام خبر داده است.
دیدبان رسانه فدراسیون روسیه موسوم به Roskomnadzor بعد از توییت مدیر تلگرام اعلام کرد: سرانجام پاول دوروف برای مقابله با تروریسم و افراط گرایی اعلام آمادگی کرده است و طی توافقی که با دفتر دادستان کل روسیه انجام شد مدیر این پیامرسان پذیرفته است اطلاعات شخصی مظنونین به تروریسم را در اختیار مقامات دولتی روسیه قرار دهد.
پاول دورف و نا امید شدن از آمریکا
مشکل اساسی همه دولتهایی که مخالف فعالیت تلگرام در کشورشان هستند، عدم دسترسی به اطلاعات مجرمان و تروریستها و همچنین ارز دیجیتالی این پیام رسان است. چندی پیش نیز کمیسیون بورس آمریکا در شکایت خود از تلگرام مدعی شده این توکنها، تفاوتی با سایر اوراق بهادار ندارند، پس قوانین اوراق بهادار در مورد آنها صادق است، اما تلگرام مراحل قانونی مرتبط را طی نکرده است. در واقع، تمام اوراق بهادار باید در کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا ثبت شوند، اما تلگرام این کار را انجام نداده و در نتیجه بر اساس قوانین ایالات متحده، فروش توکنهای رمز ارز گرام، غیر قانونی است.
با این تفاسیر مشخص می شود که مدیر تلگرام طبق توافقی متعهد شده که اطلاعات کاربران را در اختیار دولت روسیه قرار دهد و چه بسا که سرورهایش را نیز به روسیه منتقل کند؛ چرا که دلیل اصلی فیلتر تلگرام در روسیه همین موضوع بود. پاول دوروف بعد از اینکه دادگاه آمریکایی که به پرونده شکایت کمیسیون بورس ایالات متحده از تلگرام رسیدگی میکرد، فروش توکنهای تلگرام را به شهروندان آمریکایی ممنوع اعلام کرد، گویا به سمت توافق با دولت روسیه سوق پیدا کرده است.
گزارش از سعید پیرزاده
انتهای پیام/
انتهای پیام/