مغز روی تراشه؛ تحول در صنعت ساخت پردازندههای هوشمند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشمندان در دانشگاه MIT در حال تحقیق روی پروژهای هستند که با استفاده از نتایج آن نوعی تراشه هوشمند با الگوبرداری از ساختار شبکه عصبی مغز انسان ساخته میشود.
ممکن است در آینده تراشههایی ساخته شوند که بدون نیاز به رایانه و اینترنت قابلیت پردازش اطلاعات را داشته و خدمات مختلفی را به کابران ارائه کنند. اکنون گروهی از محققان دانشگاه امآیتی روی نوع خاصی از تراشههای هوشمند کار میکنند که آن را مغز روی تراشه(brain-on-a-chip) نامیدهاند. این تراشهها با استفاده از دهها هزار سیناپس مصنوعی مغز تولید میشوند و میتوانند عملکرد شگفتانگیزی از خود نشان دهند.
مغز انسان پیچیدهترین عضو بدن است و همین ساختار دقیق موجب شده با وجود پیشرفتهای چشمگیر فناوری در دهههای اخیر هنوز دانشمندان نتوانند عملکرد مغز را به طور جزئی درک کنند. یکی از ویژگیهای خاص مغز قابلیت ذخیرهسازی بینهایت است. انسان روزانه میلیونها تصویر را در حافظه خود ذخیره میکند و در هر لحظه میتواند آن را به یاد بیاورد. سیناپسهای مغزی در این فرآیند نقش کلیدی داشته و باعث میشوند مغز عمل ذخیرهسازی و یادآوری را به سرعت انجام دهند.
پردازندههای تراشه روی مغز میتوانند با بهرهگیری از ظرفیتهای نامحدود خود در ابر رایانهها استفاده شوند. دانشمندان برای تولید این نوع از تراشهها از فناوری هوش مصنوعی استفاده میکنند. تا پیش از این شرکتهای فناوری نرمافزارهای مختلفی را با تجهیز به سیناپسهای مصنوعی مغز انسان تولید کردند ولی تا کنون این اجزای پیشرفته در هیچ پردازندهای به کارگیری نشده است.
تراشه Lohi شرکت اینتل تنها پردازندهای در جهان است که با استفاده از نورونهای مصنوعی مغز ساخته شده و شرکتهای مختلفی مانند گوگل، اپل و مایکروسافت به شدت به دنبال این فناوری و خرید آن از اینتل هستند. این تراشهها از آلیاژهای سیلیکون، مس و نقره ساخته میشوند.
دانشمندان امیدوارند در آیندهای نزدیک پیچیدهترین فرایندهای رایانهای را با استفاده از پردازندههای مغز روی تراشه انجام دهند. ابر رایانهها در صورت تجهیز به این فناوری میتوانند در مدت زمانی کوتاه محاسبات را انجام دهند.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/