دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

تأثیرپذیری شرکت‌های بزرگ فناوری از شیوع کرونا/ روباتیک نسل جدیدی از خدمات را ارائه می‌دهد

شیوع ویروس کرونا باعث شده راهبرد شرکت‌های مختلف تغییر کند و برای پیشگیری از این بیماری به فناوری روباتیک روی آورند.
کد خبر : 494428
corona-supplychain.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بر اساس یک مطالعه انجام‌شده توسط شرکت خدمات مشاوره پرایس واتر هاوس کوپرز (PwC)، بیشتر تولیدکنندگان معتقدند ویروس COVID-19 بر عملکرد آنها تأثیر خواهد گذاشت. بیش از 40٪ آنها نگران عواقب ناشی از این ویروس بر نیروی کار و کاهش کارآیی کسب‌و‌کارشان هستند. ازاین‌رو اکنون بسیاری از آنها برای افزایش نیروی کار و تقویت اقدامات سلامت و امنیتی به دنبال فناوری روباتیک هستند تا با استفاده از فرصت‌های جدید، کسب‌و‌کار خود را نجات دهند.


کرونا بسیاری از شرکت‌ها را به تعطیلی کشاند


به‌عنوان‌مثال تولیدکنندگان بزرگی همچون جنرال الکتریک، هوندا، فورد و جنرال موتورز کارخانه‌های خود را برای کمک به امنیت کارگران تعطیل کرده‌اند. کارخانه مواد غذایی «اسمیت‌فیلد فودز» پس‌ازاینکه آزمایش 500 کارگرش مثبت شد، سه کارخانه خود را تعطیل کرد. درحالی‌که بسیاری قبول دارند که بیماری همه‌گیر گذراست، اما تولیدکنندگان در حال تحقیق برای اتخاذ اتوماسیون هستند، تا روند تولید خود را حفظ کنند.



درحالی‌که زنجیره تأمین و تولید به دلیل شیوع ویروس COVID-19 رو به زوال است، سازمان‌ها با در نظر گرفتن احتیاط، آغوش خود را برای استفاده از فناوری روباتیک دوباره باز کرده‌اند. حتی با وجود ویروس کرونا و محدودیت‌های مربوط به بودجه آن در بخش‌های مختلف، صنعت تجارت و کسب‌و‌کار مشغول بررسی روباتیک به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری کلیدی بلندمدت است. طبق مطالعه انجام‌شده توسط شرکت تحقیقاتی آی.دی.سی، 73درصد از پاسخ‌دهندگان اظهار داشتند که روباتیک در سه سال بعدی برای شرکت‌شان مهم و ضروری خواهد بود.


امروزه، روبات‌ها در محیط‌های کار قادر به انجام وظایف بسیار دقیق و تکراری هستند که برای آنها برنامه‌ریزی می‌شود. همچنین یک روبات آموزش‌دیده در انبار، قادر است در کنار یک نیروی‌کار، محفظه‌ باربری را بین راهروها جابجا کند و از این طریق زمان پیش‌بینی‌شده برای یافتن منابع را کاهش دهد.


فناوری روباتیک راه‌حلی برای شرکت‌های آسیب‌دیده


این بیماری همه‌گیر آشکار کرد زنجیره تأمین جهانی که بسیاری از محصولات را برای ما به ارمغان می‌آورد بسیار حساس و قابل شکست است. روبات‌های صنعتی قابل‌برنامه‌ریزی ضمن کاهش آسیب‌پذیری، می‌توانند ساخت محصولات را آسان‌تر کنند.



استارت‌آپ «ردی روبوتیکس» (Ready Robotics) که مربوط به دانشگاه جان هاپکینز است، یک نرم‌افزار ساده‌ای را برای کنترل روبات‌های صنعتی ارائه می‌دهد. این محصول به کارگرانی که تقریباً هیچ تجربه‌ای در زمینه روباتیک ندارند، اجازه می‌دهد تا روبات‌های صنعتی را برای مراحل مونتاژ، برنامه‌ریزی کنند.


با استفاده از روبات‌هایی که ازلحاظ کارآمدی قابل‌تنظیم هستند، تولید‌کنندگان می‌توانند از آنها برای اجرای عملیات‌های کوتاه و عادی استفاده کنند و زمان ساخت محصول را کاهش دهند.


بن گیبز، مدیرعامل «ردی روبوتیکس» می‌گوید: برای برنامه‌ریزی یک روبات حدود 2 ماه زمان نیاز است، اما با محصول ما تنها 4 تا 8 ساعت زمان می‌برد.



استفاده‌های مختلف از روباتیک در ساخت و تولید، ممکن است عمیقاً روی برنامه‌ریزی آسان تمرکز داشته باشد. یک سازمان با استفاده از فناوری روباتیک برای به پایان‌رساندن الگوهای پیچیده سنباده‌زنی سطوح قطعات، موفق شده است فعالیت‌های چند‌روزه برنامه‌نویسی را به یک کار 20 دقیقه‌ای کاهش دهد.


با توجه به افزایش ویروس COVID-19 و نیاز به پیشگیری از انتقال آن، متغیرهای مختلف منجر به استفاده از فناوری روباتیک در زنجیره تأمین می‌شوند.


روباتیک چه خدماتی ارائه می‌کند؟


به‌تدریج، حتی شرکت‌هایی که اخیراً از فناوری روباتیک اجتناب می‌کردند نیز به فکر اتوماسیون افتاده‌اند. محرک دیگر تغییر تقاضای مصرف‌کنندگان به سمت تجارت الکترونیکی بوده است. درپی اعمال قرنطینه در ماه‌های اخیر، سفارش‌های آنلاین افزایش یافته است.


با توجه به تعطیلی برخی فروشگاه‌ها و یا اعمال فاصله‌گذاری اجتماعی سفارش‌های آنلاین در ماه آوریل 49٪ افزایش یافته است.



جان سانتاگیت، مدیر ارشد زنجیره تأمین شرکت آلمانی «کوربر» (Körber) درباره فناوری‌ روباتیک گفت: شرط اتخاذ اتوماسیون سازگار، با به‌کارگیری تعداد افراد کمتر در محیط کار و درعین‌حال برآوردن تقاضای مشتری مرتبط است.


ازآنجاکه تجارت الکترونیکی با افزایش تقاضا مواجه شده، این موضوع از اهمیت بیشتری برخوردار شده است. روبات‌ها می‌توانند به انبارها در بهبود کارایی نیروی کار كمك کرده و حجم زیاد سفارش‌ها را کنترل کنند.


کارل وس، مدیرعامل شرکت «سافت روبوتیکس» (Soft Robotics) نیز گفت: ازآنجاکه حرکت به سمت اتوماسیون و روبات‌ها الگویی درحال‌توسعه در بخش‌های مختلف بوده است، احتمالاً در دوره کرونا مهم‌تر از قبل می‌شود. این شرکت در هفته‌های اخیر با افزایش تقاضا برای ساخت روبات‌هایی در خط مونتاژ، مواجه شده است.



همچنین پل ولنر، نایب‌رئیس شرکت حسابرسی «دیلوئیت» (Deloitte) معتقد است، استفاده از اتوماسیون روباتیک فرآیندها به‌سرعت در بسیاری از مراحل عملیاتی تولید، به‌عنوان‌مثال امور مالی و خدمات به مشتری، در حال افزایش است.


ابزارهای جدید نیز توسط شرکت‌ها برای فاصله‌گذاری‌اجتماعی درحال اتخاذ است. آنها از تلفن‌های‌همراه هوشمند یا دستگاه‌های اختصاصی برای پشتیبانی از ردیابی و همچنین از پهپادها برای کنترل از راه دور محیط و شرایط کار، ‌استفاده می‌کنند. شرکت استارت‌آپ «اسپروسنز» (Sparrosense)، افراد حاضر و نیز مراحل کار را با استفاده از دوربین‌های مداربسته و هوش مصنوعی مستقر در محیط تولید، کنترل می‌کند. سپس ناسازگاری‌ها مطرح و بررسی می‌شوند.



برخی از تولید‌کنندگان نیز برای برطرف‌کردن کاهش عملکردشان، برای اولین بار به استفاده از فناوری روباتیک روی آورده‌اند، زیرا این تنها راهی است که می‌تواند تقاضا را برآورده کنند. برای مثال در اواخر ماه مارس، یک شرکت تأمین مواد غذایی آمریکایی که با افزایش تقاضا مواجه شده بود، برای برآوردن آنها مجبور به استقرار فناوری روباتیک در کارخانه‌های خود شد.


ازآنجایی‌که انتظار می‌رود تأثیرات مالی و اجتماعی پس از کاهش کرونا همچنان ادامه یابد، تولید‌کنندگان قصد دارند تا دوباره از زنجیره‌های تأمین و کارخانه‌های خود را راه‌اندازی کنند. ازاین‌رو، روبات‌ها می‌توانند تأثیر و نقش بسزایی در این موضوع داشته باشند.


انتهای پیام/4112/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب