دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 خرداد 1399 - 09:56
معاون درمان وزارت بهداشت:

تکلیف داروی فاویپیراویر مشخص شد/ انجام فاز اول مطالعات پلاسما درمانی در کشور

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تکلیف داروی فاویپیراویر مشخص و مطالعات فاز اول پلاسما درمانی بر روی افراد مختلف انجام شده است و این تحقیقات ادامه دارد.
کد خبر : 493407
5f9c519c-164c-4d25-b8cd-3d088f72d814.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، صبح امروز جلسه کمیته علمی کشوری سیاست‌گذازی بیماری کووید-۱۹ با حضور سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونین وزارت بهداشت و جمعی از کارشناسان حوزه بهداشت در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران برگزار شد.
در ابتدای این جلسه قاسم جان بابایی اظهار کرد: در دستور العمل تدوینی، عوارض ناشی از بیماری کرونا در آن ذکر شده و داروهای مصرفی و روش‌های تشخیصی مورد بازنگری شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی افزود: دستورالعمل‌ها برای بار هفتم بازنگری شده است. تکلیف داروی فاویپیراویر مشخص شده است و مطالعات فاز اول پلاسما درمانی بر روی افراد مختلف انجام شده است و این تحقیقات ادامه دارد.


باید منتظر موج دوم کرونا باشیم


در ادامه این جلسه، رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در نشست کمیته علمی مقابله با کرونا، گفت: بالغ بر 1809 مقاله در خصوص کووید-19 در دنیا چاپ شده است که متاسفانه انتشار مقالات ایرانی در مجلات خارجی تحریم شده است اما ایران جزء کشورهایی است که بالاترین حد تحقیقات در ارتباط با کووید را داشته است.
وی افزود: خیلی مهم است که درمان را زود شروع کنیم؛ داروی رندسویل برای افرادی که زیر ونتیلاتور رفته اند، تاثیر نداشته است و نباید انتطار معجزه از داروها داشته باشیم بلکه تنها استفاده به موقع مهم است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیان کرد: اینکه بیماران را برای 10 روز بستری کنیم و زمان استفاده از تخت ها را بالا می برد؛ بنابر این سعی کردیم این بستری را تا 5 روز کاهش دهیم.
وی ادامه داد: ما با 35 مرکز تحقیقات مقابله با بیماری را آغاز کردیم که این مطالعات در 15 استان و به ویژه استان های قرمز با 27 گروه تحقیقاتی شروع شد. روییه در این زمینه ضعیف عمل کرد. داروهایی که ما از پروتکل خارج کرده بودیم ، تازه در روسیه مورد تحقیق قرار گرفته است.
ملک زاده افزود: در شهرهایی مانند لندن 18 درصد مردم، ووهان 10 درصد و بوستون 10 درصد انتی بادی دارند که در ایران هم این تعداد 10 درصد است. بنابراین خیلی از افراد مبتلا نشده اند و بای منتظر موج دوم اپیدمی باشیم.
انتهای پیام/۴۱۴۸


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب