دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 خرداد 1399 - 00:03
دانش‌بنیان‌ها در مبارزه با کرونا/ 29؛

روباتی که مانع از انتقال کرونا به کادر درمان می‌شود/ حکیم در رکاب پزشکان

یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی و ساخت روبات کمک‌پرستاری به نام «حکیم یک» شده‌‌اند که تعامل کادر درمان با بیماران مبتلا به کرونا را به حداقل می‌رساند و احتمال انتقال بیماری به پرستاران و پزشکان را به شدت کاهش می‌دهد.
کد خبر : 493343
IMG10240331.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، از ابتدای شیوع ویروس کرونا در جهان بسیاری به شباهت‌ها و تفاوت‌های این ویروس با آنفلوآنزا اشاره کردند. باوجود این که علائم اولیه بیماری ناشی از ویروس کووید-19 شبیه به آنفلوآنزاست اما بزرگ‌ترین تفاوت این دو ویروس در میزان مرگ‌ومیر آنهاست. از سوی دیگر احتمال انتقال ویروس کرونا بسیار بالاتر از آنفلوآنزاست. باتوجه به صدرنشینی منحوس کرونا در آمار مرگ‌ومیر و احتمال ابتلا، عاقلانه به نظر می‌رسد که افراد با رعایت نکات بهداشتی حداکثر تلاش خود را برای قطع زنجیره انتقال این ویروس کنند.


کادر درمانی که در خط مقدم مبارزه با کرونا فعالیت می‌کنند، بیشتر از  دیگران در معرض ابتلا به این بیماری ویروسی قرار دارند. بنابراین بسیاری از  کشورها به دنبال روش‌هایی هوشمندانه بودند تا احتمال انتقال ویروس از مبتلایان به پرستاران، پزشکان و کادر درمانی را کاهش دهند. یکی از روش‌ها استفاده از روبات‌های کمکی است تا احتمال انتقال ویروس کووید-19 از بیماران به کادر درمانی کاهش پیدا کند. محققان و پژوهشگران کشورمان در این امر نیز از جهان عقب نماندند.


ساخت روبات در پنج روز


 یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان اردبیل موفق به طراحی و ساخت روبات کمک‌پرستاری به روبات «حکیم» شده‌اند. این شرکت که در حوزه بوردهای الکترونیک فعالیت می‌کند،  تنها طی پنج روز موفق به طراحی و تولید روبات حکیم شد. بهزاد کهنی، مدیرعامل این شرکت می‌گوید؛ در بیمارستان‌های ووهان چین از روبات‌ها برای رساندن دارو و غذا به بیمار استفاده می‌کنند تا ارتباط میان پزشک و پرستار با بیمار به حداقل برسد. این روبان به سفارش استاندار اردبیل و طی پنج روز ساخته شد و به بیمارستان امام خمینی تحویل داده شد.


بورد الکترونیک مورد نیاز روبات حکیم توسط محققان واحد فنی و مهندسی این شرکت دانش‌بنیان طراحی و تولید می‌شود و به همین دلیل روند توسعه و ساخت آن به سرعت انجام شده است. این شرکت تاکنون 57 قلم قطعه الکترونیک برای صنایع خودروسازی روشنایی و لوازم خانگی طراحی و به شکل انبوه تولید کرده است ، با خودروسازان داخلی همکاری دارد و 122 نیروی انسانی در آن مشغول به کار هستند.



حکیم دو در راه است!


به گفته کهنی، روبات حکیم مجهز به دوربین ویدئویی و میکروفون است تا پزشک و پرستار بتوانند به صورت آنلاین با بیمار صحبت کنند. این روبات همچنین می‌تواند غذا و داروی بیماران را به دستشان برساند. در حال حاضر روی ساخت و به‌روز رسانی نسخه دوم این روبات کار می‌کنیم تا آن را با ویژگی‌های بیشتر و بهبودیافته عرضه کنیم. این روبات که «حکیم دو» نام دارد مجهز به تب‌سنج و نبض‌سنج لیزری است و قابلیت مسیریابی خودکار و تشخیص مانع دارد. بنابراین اگر نقشه بیمارستان را در اختیار داشته باشید، می‌تواند مسیر خود را بدون کمک انسانی پیدا کند. 


در حال حاضر روبات حکیم در بیمارستان امام خمینی اردبیل به کار گرفته شده است و اگر در شهرها و بیمارستان‌های دیگر کشور نیز از آن استفاده شود، می‌تواند زنجیره انتقال ویروس کرونا از مبتلایان به کادر پزشکی را به شدت کاهش دهد. مدیرعامل شرکت‌دانش‌بنیان سازنده روبات حکیم می‌گوید؛ مزیت این روبات نسبت به نمونه‌های خارجی قیمت بسیار پایین آن و امکان دسترسی آسان به خدمات پس از فروش و پشتیبانی است. متخصصان ما می‌توانند در صورت بروز هر گونه مشکلی برای این روبات‌ها به بیمارستان محل خدمت روبات بروند و آن را تعمیر کنند.


حمایت همه‌جانبه دانش‌بنیان‌ها از کادر درمانی


این شرکت‌دانش‌بنیان با هدف کمک به مبارزان خط مقدم مبارزه با کرونا، خط تولید ماسک N95 را نیز در شرکت خود راه‌اندازی کرده و به دست بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و کلینیک‌ها  می‌رسانند. ظرفیت تولید ماسک N95 این شرکت روزانه 6 هزار مورد است.


دانش‌بنیان‌ها از ابتدای شیوع کرونا در کشور با استفاده از دانش‌ فنی و نوآوری دست به کار شدند و دوشادوش پزشکان، پرستاران و کادر درمانی با ویروس کرونا مبارزه کردند. بسیاری از این شرکت‌ها با تغییر خط تولید یا راه‌اندازی خط تولید جدید به تأمین نیازهای جامعه و کادر درمانی پرداختند، برخی دیگر دست به طراحی و ساخت نوآوری و فناوری‌هایی نوینی زدند تا چرخه انتقال ویروس کرونا را قطع کنند. همه‌گیری کرونا ثابت کرد که کشور و جامعه برای بقا نیازمند دانش، خلاقیت، نوآوری، تجربه، پشتکار، همت و فناوری دانش‌بنیان‌هاست.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب