دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 خرداد 1399 - 10:08

تشخیص بیماری عصبی قبل از بروز علائم بالینی ممکن شد

دانشمندان موفق به کشف روش جدیدی برای تشخیص هانتینگتون چند دهه قبل از ظهور علائم این بیماری در فرد شدند.
کد خبر : 493177
lmmmmmmmmmmmmm.PNG

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، نتایج دو مطالعه جدید نشان می‌دهد که افزایش میزان پروتئین مغزی خاصی در خون و مایع نخاعی نخستین نشانه بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر و هانتینگتون است.


این پروتئین مغزی که NfL نام دارد، از سلول آسیب‌دیده مغزی ترشح می‌شود و یکی از نخستین نشانه‌های زیستی در بیماری‌های عصببی از جمله پارکینسون، ALS و اسکلروز به شمار می‌رود. متخصصان عصب‌شناسی براین باورند که بسیاری از بیماری‌های عصبی سال‌ها و دهه‌ها قبل از بروز نخستین علائم اولیه بیماری شروع می‌شوند. پزشکان به این نتیجه رسیده‌اند که وقتی علائم اولیه بیماری در فرد ظاهر می‌شود، قسمت اعظمی از آسیب عصبی صورت گرفته و امکان بازگشت وجود ندارد.


به همین دلیل دانشمندان و محققان به دنبال راهی هستند که بیماری‌های عصبی را زودتر از بروز علائم اولیه شناسایی کنند. هانتینگتون بیماری عصبی ارثی است که تاکنون درمانی برای آن پیدا نشده است. نشانه‌های بیماری می‌توانند در هر سنی بروز کنند اما در اکثر مواقع در میانسالی ظاهر می‌شوند. بروز نخستین نشانه‌های بیماری در فرد به معنای شروع روند مرگ تدریجی است که طی 20 سال اتفاق می‌افتد.


حال نتایج تیم تحقیقاتی بین‌المللی نشان می‌دهد که افزایش میزان پروتئین NfL در مایع مغزی نخاعی نخستین نشانه بیماری هانتینگتون است. بدین ترتیب می‌توان این بیماری ارثی بدون درمان را 24 سال قبل از بروز اولین نشانه‌های بالینی شناسایی کرد.تشخیص بیماری در مراحل اولیه می‌تواند تأثیر مثبتی در بر اثرگذاری روند درمانی بگذارد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب