آلزایمر با «اولتراسوند» درمان میشود
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، نتایج مطالعات دانشمندان استرالیایی نشان میدهد که اولتراسوند متمرکز میتواند مانع سد خونی مغزی در سلولهای مغز بیمار مبتلا به آلزایمر را تضعیف کند. این امر میتواند داروهای طراحیشده برای درمان آلزایمر را بهبود ببخشد.
سد خونی مغزی نوعی سد نیمتراواست که رگهای خونی مغز را میپوشاند و وظیفه اصلی آن محافظت از بافت مغز است. عملکرد محافظتی این سد خونی مانع از جذب داروهایی میشود که برای درمان بیماریهای مغزی مورد استفاده قرار میگیرد. دانشمندان چند سالی است که در حال مطالعه روی ارتباط میان بیماری آلزایمر و سد خونی مغزی هستند.
آزمایشهای بالینی روی حیوانات نشان میدهد اولتراسوند متمرکز میتواند به مغز کمک کند تا پروتئینهای سمی اشباعشده که به سلولهای عصبی آسیب میرسانند را پاکسازی کند. در مطالعه جدید به نحوه اثرگذاری پالسهای اولتراسوند بر سد خونی مغزی در بیماران مبتلا به آلزایمر پرداخته شده است. در روش نوینی که دانشمندان استرالیایی ابداع کردهاند، اولتراسوند با ایجاد اختلال در سد خونی مغزی در بیماران مبتلا به آلزایمر باعث جذب بهتر داروهای این بیماری میشود.
اولتراسوند میتواند اشباع آمیلوئید در مغز بیماران را کاهش دهد. آمیلوئید نوعی پروتئین پیشساز است که عدم تعادل آن در تولید آمیلوئید بتا باعث اشباع در مغز شده که در نهایت به آلزایمر میانجامد. آلزایمر شایعترین بیماری تحلیلبرنده عصبی وابسته به سن است که دو درصد از جمعیت سالخورده جهان را تحت تأثیر قرار میدهد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/