دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانش‌بنیان‌ها در مبارزه با کرونا/ 23؛

اقدامات جهادی دانش‌بنیان که ایران را بی‌نیاز کرد/ راه‌اندازی 5 خط تولید جدید در 17روز

یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان کرمانشاه با همت شبانه‌روزی و اعمال تغییراتی در خط تولید خود موفق به تولید لوازم بهداشتی مورد نیاز جامعه در مدت زمان بسیار کوتاهی شد.
کد خبر : 490848
file.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم،فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با شیوع کرونا در کشور نیاز به لوازم بهداشتی و ضدعفونی‌کننده بیش از پیش شد. از یک سو پزشکان، پرستاران، کادر درمانی و مبارزان خط مقدم مبارزه با کرونا به ماسک‌های جراحی، لباس ایزوله و مواد ضدعفونی‌کننده نیاز مبرم دارند تا انتقال ویروس را به حداقل برسانند و  از سوی دیگر توصیه می‌شود مردم عادی برای شکستن زنجیره انتقال در جامعه و جلوگیری از ابتلا به ویروس کووید-19 از ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده استفاده کنند.


افزایش تقاضای بازار و نیاز مبرم جامعه به این محصولات باعث شد که شرکت‌های دانش‌بنیان دست به کار شوند تا وابستگی‌ها به کشورهای خارجی را ریشه‌کن و نیاز مردم و کادر پزشکی را برطرف کنند. یکی از شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری استان کرمانشاه که تا قبل از شیوع کرونا در حوزه دارویی کار می‌کرد، با اعمال تغییراتی سریع و چشمگیر موفق به تولید محصولات مورد نیاز استان از جمله ماسک، مواد و ژل ضدعفونی‌کننده و لباس‌های ایزوله شد.



شرکتی که با راه‌اندازی خط تولید جدید، جان مردم را نجات داد


14 سال پیش تأسیس شده و در حال حاضر 350 نفر در آن مشغول به کار هستند


علیرضا سالکی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، می‌گوید؛ در حال حاضر ماسکN95، ماسک سه لایه،  نانوماسک، پدهای الکلی،لباس ایزوله، موادضدعفونی‌کننده و ژل ضدعفونی‌کننده در شرکت تولید می‌شود.  روز دوم اسفند که به طور رسمی اعلام شد کرونا وارد کشور شده است، متوجه شدم که برای کمک به مردم و جامعه باید سریع دست به کار شویم.  ساعت 10 شب ستاد بحرانی با حضور مدیران و کارشناسان در مجموعه تولیدی تشکیل دادم و از فردای همان روز شروع به کار کردیم تا اقدامات لازم انجام شود. به همت تلاش شبانه‌روزی کارکنان و کمک مسئولان استان  توانستیم طی 17 روز، پنج خط تولید جدید راه‌اندازی کنیم. 


به گفته وی؛ پیش از شیوع کرونا در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی ویژه بانوان فعالیت می‌کردیم که زیرساخت‌های آن مناسب تولید محصولاتی چون ماسک، لباس ایزوله و مواد ضدعفونی‌کننده نبود. برای ایجاد شرایط مورد نیاز محیط را استانداردسازی کردیم، مواد اولیه مورد نیاز را سفارش دادیم، نیروی انسانی ماهر استخدام کردیم، دستگاه‌های مورد نیاز را فراهم کردیم، نحوه کار با دستگاه‌ها را به کارکنان آموزش دادیم که همه این اقدامات به صورت معجزه‌آسایی طی 17 روز انجام شد و نوعی جهش تولید در شرکت و استان کرمانشاه به شمار می‌رود.



ظرفیت تولید و جهش تولید 


ظرفیت تولید محصولات این شرکت دانش‌بنیان از ابتدا چشمگیر بوده و همچنان در حال افزایش است. این شرکت 10 تن در روز محلول ضدعفونی‌کننده، هشت تن ژل ضدعفونی‌کننده و 2 هزار دست لباس ایزوله را دارد. همچنین در دقیقه 240 پد الکلی و 10 هزار ماسک N95 در روز را دارد. توان تولید این شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه تجهیزات پزشکی در ابتدای کار 80 هزار عدد ماسک سه لایه و نانوماسک در روز است اما با رسیدن محموله مواد اولیه بعدی ظرفیت تولید می‌تواند تا 200 هزار عدد ماسک سه لایه و نانوماسک در روز برسد.


سالکی می‌گوید؛ زیرساخت‌های موردنیاز برای تولید مواد ضدعفونی، ماسک، پد الکلی و لباس ایزوله با کمک‌های صادقانه استاندار کرمانشاه، معاون اقتصادی وی، مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه و معاون وی ایجاد شد. شیوع کرونا باعث شد که بوروکراسی‌های دست‌وپاگیر برداشته شود. اگر بخواهیم شعار «جهش تولید» را در کشور محقق کنیم باید دو اقدام اساسی در جامعه اتخاذ کنیم که اولی آزادسازی از بوروکراسی‌های  پیچیده، سخت و زمان‌گیر و دومی جایگزین کردن مدیران فعلی در سازمان‌ها و ارگان‌های دچار مشکل با مدیران شجاع است. بدین ترتیب می‌توانیم به معنای واقعی کلمه به جهش تولید برسیم.



دانش‌بنیان‌ها؛ ستون استواری جامعه


ویروس کرونا آسیب‌های بسیاری به کشورها، جوامع و مردم رساند و ثابت کرد که در بحران‌ها نه‌تنها مردم با یکدیگر مهربان‌تر نمی‌شوند بلکه دولت‌ها شروع به دزدی محموله‌های ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کشورهای دیگر می‌کنند. با این حال همه‌گیری کرونا در ایران شکل دیگری داشت، مردم ایران نه‌تنها سر خرید دستمال توالت به مبارزه تن به تن نپرداختند بلکه بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان و کسب‌وکارهای نوپا با اعمال تغییرات در خط تولید یا افزایش توان تولید شروع به طراحی، ساخت و تولید انبوه محصولات بهداشتی  مورد نیاز جامعه کردند تا به دنیا نشان دهند که دانشمندان، کارآفرینان و نخبگان ایرانی تنها عنصر لازم برای خودکفایی کشور حتی هنگام وقوع بحران‌های جهانی هستند.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته