دانستنیهای پزشکی/ 160
روپینیرول؛ موارد مصرف، عوارض جانبی
روپینیرول دارویی است که بهمنظور درمان پارکینسون و سندروم پای بیقرار تجویز میشود اما نکته قابل توجه اینکه میزان و زمان مصرف دارو در معالجه آنها متفاوت است.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از drugs.com، روپینیرول دارویی است که با دارا بودن اثر مشابه ماده شیمیایی دوپامین در مغز بهمنظور درمان علائم بیماری پارکینسون مورد استفاده قرار میگیرد.
سطح پائین دوپامین در مغز به بروز بیماری پارکینسون منجر میشود که مهمترین علائم آن عبارتست از لرزش، اسپاسم عضلانی و ضعف در کنترل عضلات.
این دارو همچنین برای درمان سندروم پای بیقرار -restless legs syndrome (RLS)- نیز تجویز میشود.
نکات مهم در مصرف روپینیرول
- برای اطمینان از بیخطر بودن روپینیرول برای بیمار اطلاع پزشک از دارا بودن هر یک از این بیماریها یا اختلالات از جمله: فشار خون بالا، بیماری کلیوی، قلبی و همچنین اختلال در خوابی که در طول روز باعث خوابآلودگی میشود ضروری است.
- مبتلایان به پارکینسون بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست هستند به همین دلیل در صورت بروز هرگونه علائم پوستی میبایست پزشک معالج نسبت به این موضوع مطلع شود.
- روپینیرول برای استفاده افراد جوانتر از 18 سال مورد تأیید نیست.
- دوز و زمان مصرف روپینیرول در معالجه بیماری پارکینسون با سندروم پای بیقرار RLS متفاوت است بنابراین بیمار باید مصرف دارو را مطابق دستور پزشک انجام دهد.
- اگر بخشی از قرص روپینیرول در مدفوع مشاهده شد حتماً باید پزشک معالج نسبت به آن مطلع شود زیرا این بدان معنی است که بدن ممکن است تمام دارو را جذب نکرده باشد.
- ممکن است تا چند هفته قبل از اتمام زمان تجویز پزشک بهبود علائم حاصل شود که در این صورت پزشک معالج میبایست نسبت به این موضوع مطلع شود.
- مصرف روپینیرول نباید بهطور ناگهانی متوقف شود زیرا ممکن است علائم ناخوشایندی بههمراه داشته باشد به همین دلیل بیمار باید دستور پزشک مبنی بر کم کردن دوز دارو را رعایت کند.
عوارض جانبی مصرف روپینیرول چیست؟
- برخی از افرادی که روپینیرول مصرف میکنند در جریان فعالیتهای روزمره عادی مانند کار، صحبت، غذا خوردن یا رانندگی به خواب میروند که در صورت مشاهده این مورد پزشک معالج باید نسبت به آن مطلع شود.
- ممکن است در زمان مصرف روپینیرول میل جنسی بهطور غیرمعمول افزایش یابد که در صورت بروز پزشک معالج باید نسبت به آن آگاهی یابد.
- لرزش، حرکات غیرقابل کنترل و ناگهانی عضلات، تغییرات غیرمعمول در خلق و خو، سرگیجه، افزایش فشار خون، حالت تهوع، استفراغ، علائم آنفولانزا (تب، لرز و درد بدن)، افزایش تعریق و ... از عوارض جانبی شایع مصرف این دارو است.
انتهای پیام/ 4105
انتهای پیام/