دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 ارديبهشت 1399 - 17:11
مدیرکل دفتر حفظ و احیاء بناهای تاریخی میراث فرهنگی:

هیچ‌چیز محرمانه‌ای در حوزه اقتصادی میراث فرهنگی نداریم/ پیگیریِ حقوقی «اتهام رانت در میراث فرهنگی»

مدیرکل دفتر حفظ و احیاء بناهای تاریخی میراث فرهنگی  گفت: تا الان اگر سازمان‌های مردم‌نهاد یا خبرنگاران اطلاعاتی در مورد قراردادهای میراث فرهنگی خواسته‌اند، در اختیارشان قرار داده‌ایم و هیچ‌چیز محرمانه‌ای در حوزه اقتصادی حوزه میراث فرهنگی نداریم.
کد خبر : 490603
5.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سید هادی احمدی در نشست خبری معاونت میراث فرهنگی در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری آنا در مورد اقدام برخی فعالان حوزه میراث فرهنگی در فضای مجازی مبنی بر جمع‌آوری امضای نامه‌ای خطاب به ریاست قوه قضائیه که در آن ادعا شده عدم شفافیت قراردادها و عملیات مرمت و احیا به‌واسطه سودآوری این طرح‌ها منجر به رانت و عدم شایسته‌سالاری در انتخاب پیمانکار شده است و این موضوع منجر به آسیب جدی به بناهای تاریخی می‌شود، گفت: ما از موضوع جمع‌آوری امضاها مطلع هستیم و علیرغم تبلیغات عظیمی که برای پیوستن به این پتیشن انجام شد، نهایتاً یک هزار و 500 نفر آن را امضاء کرده‌اند.


 


وی افزود: ترکیب افراد امضاکننده این پتیشن فقط شامل کارشناسان و خبرنگاران نیستند و جمع دیگری هم آن را امضا کرده اند که سررشته و تخصصی در حوزه میراث فرهنگی نداشته و صرفا اتهام وارد کرده اند و به دلیل همین موضوعی که شما اشاره کردید که این رانت در قراردادهای میراث است پیگیر هستیم و به مشاور حقوقی وزارتخانه اعلام کرده ایم که باید موضوعات مطرح شده در نامه منتشره را پیگیری حقوقی کند.


مدیرکل دفتر حفظ و احیاء بناها بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی  ادامه داد: (طراحان این جمع‌آوری امضاء) هیچ سندی حتی در مورد آن نظریه مورد اشاره شما به ما ارائه نداده‌اند تا جواب بدهیم.


وی توضیح داد: افتخار همکاران ما در استان‌ها و ما در معاونت میراث فرهنگی این است که اتفاقاً از این موضوعات مبری هستیم و با این هزینه‌های هنگفت حفاظت و این بودجه اندک هرگز چنین چیزی را قبول نکرده و تائید نمی‌کنیم و یک مورد هم تابه‌حال گزارش نشده است که بی‌جواب بماند. ضمن این‌که نهادهای بازرسی و نظارتی این موضوع را بارها بررسی کردند و هیچ مورد مشخصی به ما گزارش نشده در غیر این‌صورت ما همین‌الان به شما پاسخ می‌دادیم.


احمدی افزود: خیلی از ارجاعات، ارجاع به ادعاهای خود برخی از همین افراد است و به‌هرحال این موضوع را پیگیری می‌کنیم. حرف کلی زدن منعی ندارد و به‌عنوان یک شهروند هر کسی می‌تواند از عملکرد یک دستگاه اجرایی منتقد باشد و انتقاد کند ولی اتهام زدن به همکاران محترم ما که در این شرایط مالی دارند به‌هرحال در حدود وظایفشان انجام‌وظیفه می‌کنند واقعاً اجحاف است و این موضوع را حتماً پیگیری می‌کنیم.


وی تأکید کرد: شما(خبرنگاران) به‌عنوان نماینده افکار عمومی اگر مشخصاً به قراردادی یا به رانتی می‌توانید اشاره‌ کنید پیگیری کنید و ما هم پاسخ دهیم. روابط عمومی ما با کمال میل آماده است تا تمام اطلاعات را با شفافیت در اختیار شما قرار دهد و هر قراردادی خواسته شود، چگونگی شکل گرفتن آن قرارداد و انتخاب مشاور یا پیمانکار را حتماً در اختیارتان قرار می‌دهیم.


مدیرکل دفتر حفظ و احیاء بناها بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی اذعان کرد: تا الآن‌هم سازمان‌های مردم نهاد یا همکاران شما (خبرنگاران ) این موارد را خواسته‌اند همیشه این کار را کرده‌ایم و اطلاعات را در اختیارشان قرار داده‌ایم. هیچ‌چیز محرمانه‌ای در حوزه اقتصادی حوزه میراث فرهنگی نداریم.


محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور هم در ادامه در مورد این‌که آیا طرح و برنامه‌ای برای انتشار این موارد قبل از این‌که ابهام ایجاد کند موجود است نیز گفت : شما وقتی سندی ندارید و ادعا می‌کنید چیزی به شما نمی‌دهند. سامانه جامع معاونت میراث فرهنگی کامل درست‌شده و تمام قراردادها و تمام مصوبات شوراهای فنی تمام اطلاعاتی که وجود دارد، آرام‌آرام در حال بارگذاری است و ایجاد این سامانه چند سال طول کشیده و جزئیات فراوانی داشته و کار آسانی نبوده و خوشبختانه حالا این سامانه آماده شده است.


سید هادی احمدی مدیرکل دفتر حفظ و احیاء بناها بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی در ادامه صحبت‌های طالبیان گفت: این‌که می‌فرمایید طرحی برای شفافیت دارید انگار فرض شما بر این است که شفاف نیست.


وی افزود: ما یک واحد از دولت هستیم و در واحد دولتی شما باید در سامانه‌ای که دولت برای این کار گذاشته معاملات را انجام دهید.


مدیرکل دفتر حفظ و احیاء بناها بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی تصریح کرد: دو توضیح باید بدهم تا این ابهام را برطرف کنم اول این‌که همه قراردادها باید در سامانه «ستاد»، یا همان سامانه تدارکات الکترونیک دولت ، قرار گیرد این فقط مربوط به ما نیست و همه دستگاه‌ها موظف به این کار هستند.


وی تأکید کرد: این‌که می‌فرمایید برنامه‌ای برای شفافیت دارید الان وجود دارد در سامانه و مدیران کل استان‌ها موظف‌ هستند در سامانه حضور داشته باشند.


احمدی در راستای رفع ابهام بیشتر افزود: نکته دوم این‌که آگهی‌های مناقصه و مزایده بازهم طبق قانون در جراید در وب‌سایت‌های ما و وب‌سایت‌های دولت منتشر می‌شود و  دستگاه‌های نظارتی هم تا الان ایرادی نداشته‌اند. پس این سؤالی که در مورد شفافیت دارید خود سؤال مبهم است و باید پرسید مگر الان شفافیت نیست و آیا کسی هست که یک قرارداد را بگوید که در این تشکیلات منعقد شده و جز این بوده است؟ چنین چیزی نمی‌تواند باشد و سیستم دولتی به شما اجازه نمی‌دهد.


مدیرکل دفتر حفظ و احیاء بناها بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی ادامه داد: شما یا باید اطلاعات را در این سامانه‌ها قرار دهید و یا باید بالاترین مقام اجرایی استان یا کشور در وزارتخانه بگوید این مورد  ترک تشریفات باید بشود که آن‌هم چیز محرمانه‌ای نیست.


علی شفقتی رئیس اداره اطلاع‌رسانی و افکار سنجی وزارت میراث فرهنگی و مجری نشست هم با مخاطب قرار دادن خبرنگار آنا در ادامه توضیح داد: ما یک سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات داریم که در سال گذشته روابط عمومی این وزارتخانه به بیش از 500 تا 600 درخواست سؤال که در این سامانه مطرح‌ شده بود در کمتر از 72 ساعت پاسخ گفته است. این پاسخ‌ها از مدیران مرتبط چه در حوزه میراث و چه در حوزه گردشگری و شرکت‌های تابعه گرفته و در سامانه منتشر شده است بنابراین، در وزارت میراث فرهنگی بنا بر شفافیت و رعایت موضوعات قانونی است.


انتهای پیام/4145


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب