دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 ارديبهشت 1399 - 13:04
شیوع کرونا در جهان؛

ابراز ناتوانی ترامپ در مقابله با شیوع کرونا/ مدت ممنوعیت سفر به اروپا تمدید شد

کرونا به حلقه ریاستی کاخ سفید نفوذ کرده است و رئيس‌جمهور آمریکا با ابراز ناتوانی، تنها راه مقابله با این ویروس را پایبندی به توصیه‌های بهداشتی عنوان کرد.
کد خبر : 488420
53.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، وب‌سایت «ورلد مترز» (worldometers) که به صورت لحظه‌ای آخرین اخبار بیماری کرونا را در جهان رصد و منتشر می‌کند، اعلام کرد شمار مبتلایان به این ویروس کشنده بامداد شنبه از 4 میلیون نفر گذشت.


در میان کشورهای درگیر کرونا آمریکا همچنان با 1 میلیون و 322 هزار و 163 نفر مورد تأیید بیماری «کووید-۱۹» رتبه نخست را در جهان دارد. 


بیشتر بخوانید:


۸۰۰ سومالیایی با دخالت عربستان وارد یمن شدند


آنتونیو گوترش, دبیرکل سازمان ملل متحد روز گذشته (جمعه) خواستار جلوگیری از حملات به مسلمانان و رفتارهای نژادپرستانه به بهانه شیوع کروناویروس و پایان سخنان تنفرآمیز مربوط به کرونا شد.


وی افزود: به پناه‌جویان به‌عنوان منبع انتشار ویروس تهمت زده و از دسترسی آنان به درمان پزشکی جلوگیری شده است.


گوترش


آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد 


در حالی که سالمندان در میان آسیب‌پذیرترین اشخاص قرار دارند، رفتارهای تحقیرآمیزی حاکی از بی‌اهمیت بودن به آنان مشاهده می‌شود و روزنامه‌نگاران، کارشناسان پزشکی و درمانی، امدادگران و مدافعان حقوق بشر صرفاً به خاطر انجام وظیفه آماج انتقادات سلطه‌گران قرار می‌گیرند.


آمریکا


نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد روز جمعه در شورای امنیت مانع از رأی‌گیری درباره پیش‌نویس قطعنامه‌ای شد که خواستار آتش‌بس در کشورهای مختلف جهان شده بود تا دولت‌ها بتوانند به صورت مؤثری با ویروس کرونا مقابله کنند.


این مواضع آمریکا باعث تعجب و غافلگیری سایر اعضای شورای امنیت شده است. دیپلمات‌ها گفتند لحن استفاده‌شده در پیش‌نویس برای توصیف سازمان بهداشت جهانی دلیل اصلی مخالفت آمریکا برای رأی‌گیری بوده است.


از سوی دیگر تنها یک روز پس از آنکه آزمایش کرونای یکی از کارکنان تیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا مثبت اعلام شد، کاخ سفید گزارش کرد آزمایش کرونای «کیتی میلر»، مدیر مطبوعاتی مایک پنس، معاون ترامپ نیز مثبت بوده است. میلر که همسر مشاور ارشد سیاست‌گذاری کاخ‌ سفید است، معمولاً در کنار مایک پنس حضور دارد و به همراه او در دیدارها و سفرها شرکت می‌کند.


کیتی میلر


کیتی میلر، معاون مطبوعاتی مایک پنس


کاخ ‌سفید مدتی است از ترامپ و پنس به‌طور روزانه آزمایش کرونا می‌گیرد و سرویس مخفی که مسئول حفاظت از جان رئیس‌جمهور و معاون اوست، می‌گوید تک‌تک ملاحظات برای حفاظت از آن‌ها را انجام می‌دهد.


رئیس‌جمهور آمریکا که در برابر شیوع کرونا در کشورش ناتوان شده است، در واکنش به سؤال خبرنگاران که از احتمال گسترش ویروس کرونا در داخل کاخ سفید پرسیدند، گفت: حداکثر کار ما این است که همه توصیه‌ها و ملاحظات را برای جلوگیری از ابتلا انجام دهیم.


شمار جان‌باختگان در آمریکا از مرز 78 هزار نفر گذشت و تعداد مبتلایان به ویروس جدید کرونا در این کشور نیز به بیش از 1 میلیون و 322 هزار نفر رسید. 


«آرتور ویرجیلیو» شهردار «منانائوس»، مرکز ایالت آمازون در برزیل با انتشار ویدئویی از رهبران کشورهای صنعتی و متمول جهان همچون آمریکا، آلمان، فرانسه و ژاپن خواست برای مقابله با کرونا به مردم این ایالت کمک کنند؛ مردمی که به‌گفته او سال‌ها از جنگل‌های آمازون که ریه‌های جهان لقب گرفته است، مراقبت کرده‌اند.


او در این ویدئو از «ژائیر بولسونارو»، رئیس‌جمهور برزیل که منکر جدی بودن اپیدمی کروناست، به‌شدت انتقاد کرد و او را یکی از مسببان کشته شدن صدها نفر در ایالت آمازون دانست.


ویرجیلیو می‌گوید در کل ایالت آمازون که مساحتش چهار برابر مساحت آلمان است، تنها یک دستگاه تنفس مصنوعی وجود دارد.


تاکنون در برزیل 146 هزار و 894 نفر به کرونا مبتلا شده و 10 هزار و 17 نفر دیگر فوت کرده‌اند.


اروپا


کمیسیون اروپا از اعضای اتحادیه اروپا خواست برای مبارزه با پاندمی کرونا ممنوعیت سفر به این اتحادیه را تا ۱۵ ژوئن (26 خرداد سال جاری) تمدید کنند.



ممنوعیت سفر به اتحادیه اروپا از اواسط ماه مارس آغاز شد و کمیسیون اروپا یک‌بار تا ۱۵ می (26 اردیبهشت‌ماه جاری) آن را تمدید کرده بود. 



سرویس دفاع مدنی ایتالیا اعلام کرد شمار قربانیان ویروس کرونا در این کشور با ثبت ۲۴۳ مورد جدید در شبانه‌روز گذشته به ۳۰ هزار و ۲۰۱ نفر رسیده است. این در حالی است که پنج‌شنبه گذشته تعداد قربانیان کرونا در این کشور در یک شبانه‌روز ۲۷۴ نفر اعلام شده بود. 


شمار کل مبتلایان کرونا در ایتالیا با ثبت یک‌هزار و 327 مورد جدید در ۲۴ ساعت گذشته به ۲۱۷ هزار و ۱۸۵ نفر رسید.


همچنین شمار مرگ‌ومیر ناشی از ابتلا به کرونا در انگلیس در شبانه‌روز گذشته ۶۲۶ نفر اعلام شد. به این ترتیب تاکنون ۳۱ هزار و ۲۴۱ جان خود را از دست داده‌اند. آمار مبتلایان هم به 211 هزار و 364 نفر رسیده است.


«میخائیل موراشکو»، وزیر بهداشت روسیه اعلام کرد در حال حاضر نمی‌توان گفت شیوع ویروس کرونا در کشور کاهش یافته است و وضعیت ثبات هنوز امکان‌پذیر نیست.


به‌ گفته وی، تعادل در تعداد مبتلایان و امکان بستری بیماران وجود دارد و در بسیاری از شهرها نیازی به تخت‌های اضافه در بیمارستان‌ها نیست، ولی در مواردی هم این ضرورت به وجود آمده است.


طبق آمار منتشر شده در روسیه، تعداد کل موارد ابتلا به کرونا به ۱۸۷ هزار و ۸۵۹ نفر رسیده است، یک‌هزار و 723 بیمار جان باخته و ۲۶ هزار و ۶۰۸ نفر نیز بهبود یافته‌اند.


غرب آسیا 


طبق داده‌های وزارتخانه‌های بهداشت عربستان و قطر، این دو کشور در حال شکستن رکورد جهان عرب در زمینه همه‌گیری کرونا‌ویروس هستند. وزارت بهداشت قطر اعلام کرد در 24 ساعت گذشته تعداد موارد تشخیص داده شده کروناویروس با دستیابی به یک رکورد به بیشتر از یک‌هزار و 300 نفر رسیده است، در نتیجه تعداد کل مبتلایان از ابتدای بیماری همه‌گیر در این کشور کوچک از 20 هزار و 200 نفر فراتر رفته است. 


در عربستان سعودی تعداد موارد جدید عفونت در دومین هفته متوالی شمار جدید مبتلایان به زیر یک‌هزار و 700 نفر نمی‌رسد و تعداد کل مبتلایان در روز جمعه از 35 هزار نفر فراتر رفته است. از زمان شروع بیماری همه‌گیر، 229 فوت در این کشور ثبت شده است.



پیش‌تر مقامات سعودی هشدار داده بودند به دلیل رعایت نکردن قرنطینه شخصی، تعداد مبتلایان به کرونا در کشور می‌تواند به 200 هزار نفر افزایش یابد و سیستم بهداشتی دیگر توان مقابله با آن را نخواهد داشت.



«جمال الخضری»، رئیس کمیته مردمی مبارزه با محاصره غزه اعلام کرد که آمریکا و رژیم صهیونیستی با سوءاستفاده از توجه جهانیان به ویروس کرونا به صورت فوری در حال اجرای طرح صلح ادعایی موسوم به «معامله قرن» هستند.


وی افزود: آمریکا به اسرائیل برای الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی چراغ سبز نشان داده و تل‌آویو اقدامات عملی و خطرناکی در این راستا انجام می‌دهد.


شورای عالی اداره و هماهنگی امور انسانی و بین‌المللی وابسته به جنبش انصارالله در بیانیه‌ای از ورود بیش از ۸۰۰ سومالیایی مقیم عربستان به شمال یمن در راستای تلاش سعودی‌ها برای انتقال کرونا به یمن خبر داد.


از سوی دیگر مساجد بسیاری از کشورهای اسلامی که به علت شیوع ویروس جدید کرونا تعطیل شده بودند، روز جمعه اجازه یافتند مراسم نماز و عبادت را که در ماه رمضان برای مسلمانان اهمیت ویژه‌ای دارد، پس از هفته‌ها برگزار کنند.


در سوریه مساجدی که در مناطق تحت کنترل دولت قرار دارد، پس از ضدعفونی شدن با شرط زدن ماسک از سوی نمازگزاران اجازه یافتند که نماز جماعت برگزار کنند؛ اما علاوه بر فاصله‌گذاری فیزیکی میان نمازگزاران، به امامان جمعه گفته شده بود که خطبه‌های خود را حداکثر در مدت ۱۰ دقیقه برگزار کنند.


طبق اطلاعات به دست آمده، با شناسایی دو مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در کشور سوریه آمار مبتلایان به این ویروس در این کشور به 47 نفر افزایش یافت. همچنین سه نفر تاکنون جان خود را از دست داده‌اند. 


آسیا


بنگلادش که یکی از بزرگ‌ترین کشورهای مسلمان در شرق آسیاست، به مساجد اجازه بازگشایی داد اما تنها به شرطی که فاصله‌گیری فیزیکی و مراقبت‌های کرونا رعایت شود.


تاکنون در این کشور 13 هزار و 134 نفر به کرونا مبتلا شده و تنها 206 نفر فوت کرده‌اند. 


«كریستین لیند مایر»، سخنگوی سازمان بهداشت جهانی درباره شیوع کرونا در بازارهای چین گفت: بازارهای فروش گوشت حیوانات وحشی در شهر ووهان در تولید و شیوع ویروس کرونا نقش اساسی داشته‌اند، اما باید در این زمینه تحقیقات بیشتری انجام شود.


وی افزود: در حال حاضر همه شواهد به سمت بازار منطقه ووهان است، ولی هیچ اطلاعات دیگری درباره منبع کووید-19 در دست نیست.


لیند مایر تأکید کرد: این احتمال وجود دارد ویروس کرونا پیش‌تر در سراسر جهان و به صورت نامحسوس گسترش یافته باشد.


آفریقا


در سودان جنوبی، الجزایر، تونس، مراکش و چند کشور دیگر مسلمان همچنان برگزاری نمازهای جماعت در ماه رمضان به دلیل شیوع کرونا ممنوع است.


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب