بازگشت سیروس عسگری به کشور قطعی است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سیدحسین نقویحسینی درتشریح جلسه عصر امروزکمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در ابتدای جلسه آقای ذوالنوری رئیس کمیسیون به موضوع نشست مبنی بر بررسی آخرین وضعیت سیروس عسگری، دانشمند ایرانی که در آمریکا زندانی است و گفت «تعدادی از شهروندان ایرانی از سوی قدرتهای سلطه گر و به ویژه آمریکاییها به بهانههای مختلف بازداشت شدند از جمله آنها دکتر سیروس عسگری دانشمند ایرانی است که در اسارت آمریکاییها است و مطابق اطلاعات ما در زندان های آمریکا دچار بیماری کرونا شده است.»
نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آقای ذوالنوری در ادامه تاکید کرد «جای نگرانی جدی برای سلامتی و جان ایشان است و سوال اصلی این است که گناه یک دانشمند متخصص چیست.»
وی با اشاره به حضور مسئولان دستگاههای مختلف و بررسی شرایط آزادی این شهروندان، افزود: همسر دکتر عسگری نیز برای این جلسه دعوت شده بودند اما به علت بیماری و مساعد نبودن حالشان، امکان حضور پیدا نکردند.
بازگشت سیروس عسگری در صورت منفی بودن تست کرونا
نقوی حسینی در ادامه اظهارات نماینده وزارت امور خارجه در این خصوص را یادآور شد و گفت: نماینده وزارت امر خارجه یادآور شد «دکتر عسگری از نخبگان و متخصصان کشور هستند و در حال حاضر بنا بر آخرین خبر اینکه دیروز قرار بوده تست کرونا برای ایشان گرفته شود و در صورت منفی بودن تست، قطعا ایشان سریعا به ایران باز گردانده می شوند. ایشان بیماری قلبی هم دارن و مشکلات سفر هم باید رعایت شود. به نظر می رسد بازگشت ایشان قطعی شده و موانع و مشکلات از سر راه برداشته شده است.»
این نماینده مردم در مجلس دهم خاطرنشان کرد: وی همچنین گفت که «دکتر عسگری به آمریکا رفت و آمد داشت و تحصیلات وی آنجا بوده، فرزندانش آنجا هستند و البته ویزای ایشان توریستی بوده است. در همین ایام پروژهای هم گرفته بودند ولی آمریکاییها خصمانه برخورد کردند چرا که ایشان در دادگاه های آمریکا تبرئه شده بوده است. در آن ایام وزارت خارجه حمایتها و کمکهای زیادی کرد تا در نهایت آبان ماه سال قبل تبرئه شد ولی خباثت آمریکا و برخی عوامل دیگر مانع سفر ایشان به ایران شد که اخیرا حل شده است.»
نقوی حسینی افزود: در ادامه نشست نماینده وزارت امور خارجه گفت که «افراد دیگری غیر از دکتر عسگری نیز در آمریکا یا سایر کشورها به همین مشکلات گرفتار شدند.»
بازداشت پنج نفر به اتهام فعالیتهای نظامی و دفاعی در سایر کشورها
سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس تصریح کرد: در ادامه نشست معاون وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز ضمن ارایه گزارش گفت «متاسفانه تعدادی از اتباع ما در سایر کشورها گرفتار هستند. ما در حوزه دفاع بیش از سی مورد داشتیم که به دلیل رفتار خصمانه آمریکاییها گرفتار شده بودند البته با همکاری دستگاههای مربوطه جهت حل مشکل آنها تلاش های موثری صورت گرفت و وزارت امور خارجه در این زمینه نهایت تلاش و همکاری را دارند.»
وی تاکید کرد: معاون وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت «در حال حاضر حدود پنج نفر به اتهام فعالیت های نظامی و دفاعی و بهانه های بیهوده اسیر هستند و بازداشت شدند. دکتر عسگری مورد بغض و دشمنی قرار گرفت و اتهامات بیهودهای در زمینه فعالیتهای غیر قانونی به وی وارد کردند که البته از همه اتهامات تبرئه شده است.»
نقوی حسینی با اشاره به اینکه در ادامه جلسه آقایان نجفی خوشرودی و کواکبیان از اعضای کمیسیون اظهاراتی را بیان کردند، گفت: نماینده وزارت اطلاعات نیز گزارشی از رویکرد خصمانه و دشمنانه آمریکاییها علیه اتباع و شهروندان ایرانی ارایه کرد و به ویژه برخورد آنها با کسانی که در انتقال تکنولوژی نقش داشتند چه ایرانیهایی که خارج از کشور ساکن بوده و آمد و رفت هم حتی نداشتند تا کسانی که سفر می کردند. در این زمینه آمریکاییها از سرویس های اطلاعاتی سایر کشورها نیز استفاده میکنند.
نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی افزود: نماینده وزارت اطلاعات همچنین یادآور شد «در مورد سیروس عسگری نیز همین برخورد خصمانه صورت گرفت، وی از نخبگان و دانشمندان موثر کشورمان هستند که مشکل ایشان حل شده است اما آمریکایی ها به بهانه تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران افرادی را تحت تعقیب قرار داده یا بازداشت کردند.»
عدم وجود خلاء قانونی برای حمایت از شهروندانی که در دیگر کشورها اسیر میشوند
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: آقای ذوالنوری در پایان نشست امروز گفت «دشمنی قدرتهای سلطهگر مثل آمریکا طبیعی است که به خصومت و دشمنی خود ادامه دهد. جمهوری اسلامی در حال پیشرفت چشمگیری در حوزه علم و تکنولوژی است و به همین جهت همه دستگاه ها باید تمهیداتی را تدارک ببینند که تامین نیازها با کمترین هزینه صورت پذیرد و اگر شهروندی و اتباعی از کشور ما گرفتار این خصومت ها و دشمنی ها شدند باید مورد حمایت قرار گیرند و در جهت نجات، حمایت و جبران خسارات اقدامات لازم صورت پذیرد. قانون هم در این زمینه داریم و کمیسیون حمایت می کند.
انتهای پیام/4034/
انتهای پیام/