پرونده آزادی استاد ایرانی از زندان آمریکا باید به سرعت پیگیری شود/ محکومیت دولت ترامپ از منظر حقوقی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، روزنامه گاردین، چاپ انگلیس هفته گذشته از ابتلای سیروس عسگری، دانشمند ایرانی دربند دولت آمریکا به ویروس کرونا خبر داد و نوشت: مسئولان بازداشتگاه بهعمد ماسک و مواد ضد عفونی کننده در اختیار زندانیان قرار نمیدهند تا بیماری «کووید-۱۹» آنها را از پای درآورد.
این بازداشتگاه همچنین با ماسک زدن عسگری مخالفت کرد و با وجود سابقه مشکلات حاد تنفسی، اجازه تهیه ماسک را نیز به وی نمیدهد.
بیشتر بخوانید:
ابتلای دانشمند ایرانی به کرونا در زندانهای آمریکا
پیگیریهای رسانهای و نهادهای حقوق بشری برای کسب اطلاعات بیشتر از وضعیت استاد ایرانی با کارشکنی دولت آمریکا بینتیجه ماند و در حال حاضر خانواده عسگری در اوضاع روحی نامناسبی به سر میبرند.
در این میان از وزارت امور خارجه بهعنوان رکن اصلی پیگیری این پرونده انتطار میرود تلاشهای خود را برای آزادی دانشمند ایرانی شدت بخشد و از همه ظرفیتهای سیاسی، دیپلماتیک و حقوقی برای رهایی هر چه سریعتر وی بهره بگیرد.
علی باقریکنی، دبیر ستاد حقوق بشر درباره آخرین وضعیت عسگری گفت: ما در زمینه سلامتی همه ایرانیان دربند در زندانهای آمریکا نگرانیم، در این میان اعلام ابتلای اندیشمند ایرانی دربند آمریکا به کرونا بر نگرانیها افزوده است و لذا از مراجع ذیربط پیگیر آزادی وی هستیم، زیرا فقط آزادی هرچه سریعتر استاد ایرانی میتواند به نگرانیها درباره سلامتی وی پایان دهد.
دبیر ستاد حقوق بشر درباره وضعیت نامناسب زندانهای آمریکا تصریح کرد: سابقه بیماری تنفسی دانشمند ایرانی نگرانی درباره سلامتی عسگری را بسیار جدیتر کرده است، لذا از وزارت امور خارجه میخواهیم تلاشهای خود را برای آزادی دانشمند ایرانی شدت بخشد و از همه ظرفیتهای سیاسی، دیپلماتیک و حقوقی برای رهایی هر چه سریعتر وی بهره بگیرد.
پرونده آزادی استاد ایرانی موضوعی انساندوستانه است
صباح زنگنه، کارشناس حقوق بینالملل در گفتگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجه گروه بینالملل خبرگزاری آنا درباره بازداشت استاد ایرانی گفت: مسائل پزشکی جزو موضوعات انساندوستانه است، بنابراین باید زمینههای آزادی افراد گرفتار بیماریهای صعبالعلاج یا خطرناک مانند کرونا که بدن را به سرعت ضعیف میکند و ممکن است موجب مرگ فرد مبتلا شود، فراهم شود.
صباح زنگنه، کارشناس حقوق بینالملل
وی افزود: پرونده آزادی استاد ایرانی از زندان آمریکا موضوعی انسانی است و به سرعت عمل نیاز دارد؛ طبعاً تبعات ناشی از هرگونه تأخیر در آزادی یا مداوای وی متوجه دولت آمریکاست که تخلفی ضد انسانی را مرتکب شده است. این اقدام دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا اقدامی ضد حقوق بشری و جرم بینالمللی است.
بازداشت شخصیتی علمی و استادی که در محیطهای دانشگاهی شناخته شده است، با هیچ دلیل و بهانهای از سوی دولت آمریکا قابل توجیه نیست.
زنگنه درباره اقدامات عملی جمهوری اسلامی ایران در محافل بینالمللی تصریح کرد: متأسفانه آمریکا به مصوبات و قطعنامههای هیچکدام از سازمانهای بینالمللی اعتنایی نمیکند. با وجود این، جمهوری اسلامی ایران میتواند شکایت خود را از این اقدام ضد حقوق بشری به محافل و دادگاههای بینالمللی ارائه کند. این دادگاهها میتوانند دادخواست ایران را بررسی کنند و به مرخص یا آزاد کردن استاد عسگری به دلایل انساندوستانه رأی دهند.
این کارشناس حقوق بینالملل درباره اینکه آیا احتمال دارد آمریکا با این اقدام قصد تبادل اصلی داشته باشد و از شیوع کرونا بهعنوان اهرمی برای فشار بر ایران استفاده کند، گفت: بعید نیست آمریکا بخواهد اقدام سیاسی انجام دهد و با بازداشت اتباع کشورمان به دولت ایران فشار بیاورد، منتهی بازداشت شخصیتی علمی و استادی که در محیطهای دانشگاهی شناخته شده است، با هیچ دلیل و بهانهای قابل توجیه نیست و نمیتوان ایشان را با افراد وابسته به ارتش آمریکا یا سازمانهای جاسوسی این کشور مبادله کرد. در هر صورت بازداشت انسان مبتلا به کرونا اصلاً رفتار قابل قبولی نیست و از نظر جهانی محکوم است.
انتهای پیام/4106/4033/
انتهای پیام/