دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 ارديبهشت 1399 - 15:21

طرز تهیه کاچی برای افطار

کاچی یک دسر و میان وعده ایرانی است که می‌توان حتی آن را به عنوان شام میل کرد، به دلیل اینکه در تهیه کاچی از کره، آرد و زعفران استفاده می‌شود بسیار مقوی است، به همین منظور از قدیم برای زنانی که تازه زایمان کرده‌اند کاچی درست می‌کنند تا قوای جسمانی خود را بازیابند.
کد خبر : 487476
kach1.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، کاچی یکی از دسرهای معروف ایرانی است و به علت داشتن انرژی زیاد در وعده صبحانه و  افطار طرفداران زیادی برای تهیه و مصرف دارد. البته سرعت حاضر شدن این دسر خوشمزه نیز در میزان و دلیل محبوبیتش بی تاثیر نیست چرا که  برای آماده سازی مواد اولیه  10دقیقه و  برای پخت آن 50 دقیقه زمان لازم است. بنابراین در مجموع برای تهیه این دسر جذاب  1 ساعت وقت لازم است.


کاچی به خاطر فراگیر بودنش در هرجای ایران یک اسم و طرز پخت متفاوتی دارد. برای مثال مردم ارومیه به آن دوشاب و مردم تبریز به آن قیماق می گویند، مردم کرمان نیز در تهیه و طبخ به آن چهارمغز اضافه می‌کنند تا انرژی و قوای حاصل از مصرف آن افزایش یابد.


 درگذشته به هنگام تهیه کاچی به جای شکر از نبات استفاده می‌کردند، هم اکنون نیز در بعضی از نقاط کشور به هنگام تهیه کاچی دو عدد تخم مرغ به آن اضافه می‌کنند.


مواد لازم برای تهیه کاچی:


آرد گندم: 1 پیمانه


کره: 200 گرم


آب: 3 پیمانه


گلاب: نصف پیمانه


زعفران دم کرده غلیظ: 1 قاشق چای خوری


خلال بادام: 1 قاشق غذا خوری


خلال پسته: 1 قاشق غذا خوری


شکر: ۱ پیمانه


طرز تهیه کاچی:


در مرحله اول یک قابلمه آب را بر روی حرارت ملایم قرار‌ دهید، شکر را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا محلولی غلیظ بدست آید. حال باید مایع را از روی گاز برداشته و گلاب را به آن اضافه کنیم البته باید دقت داشته باشید که قابلمه سرد شده باشد چرا که در غیر اینصورت گلاب می‌پرد.


یک قابلمه دیگر هم  نیاز دارید تا  آرد و کره را درون آن  تفت دهید، تا زمانی به تفت دادن ادامه می دهیم که رنگ آرد عوض شده و به قهوه‌ای کم رنگ تغییر رنگ دهد.


در گام بعدی، مایع درست شده در مرحله اول را به قابلمه دوم اضافه کرده و 15 دقیقه  به طور مداوم بر روی حرارت ملایم هم می زنیم، باید توجه داشته باشید که در این مرحله هم زدن سریع و بادقت بسیار مهم است چرا که در غیر اینصورت آرد گلوله گلوله شده و کاچی‌تان خراب می‌شود.بعد از 15 دقیقه باید خلال‌های پسته و بادام را اضافه کرده و تا جایی که مواد کاملا با هم مخلوط شوند، به هم زدن ادامه می دهید.


در پایان در قابلمه را با یک دم‌کنی پوشانده و به مدت 45 دقیقه بر روی شعله پخش‌کن با حرارت پایین قرار می‌دهیم تا کاچی‌مان به خوبی جا بیفتد. پس از آماده شدن کاچی آن را باخلال‌های باقیمانده و دارچین تزیین می کنیم.


چند نکته طلایی در تهیه کاچی:


غلظت کاچی باید به اندازه ماست چکیده باشد اما اگر غلظت کاچی‌ زیاد شد می‌توانید اندکی آب به آن اضافه کنید.


برای بهتر شدن و خوشمزه‌تر شدن کاچی و با توجه به ذائقه و تمایل خود می‌توانید مغز بادام، مغز گردو و مغز پسته را در مراحل آخر تهیه کاچی یا هنگام تفت دادن آرد، به آن اضافه کنید.


در بعضی مناطق کشور از ادویه خاص کاچی همانند پودر هل، دارچین، رازیانه، زیره، فلفل سیاه و تخم گشنیز استفاده می‌کنند، این ادویه ها در هنگام تفت دادن آرد به آن اضافه می‌شوند.


در تهیه کاچی از آرد برنج الک شده به جای آرد گندم استفاده می‌شود.


اگر دوست دارید کاچی شما طعمی متفاوت بدهد، می‌توانیدنصف قاشق چای‌خوری پودر زنجبیل به کاچی اضافه کنید.


کاچی از آنجا که ماهیت شلی دارد و باید مانند فرنی شود، اگر احساستان بر این بود که کمی سفت شده است، کمی آب به آن اضافه کنید.


                                                        


بیشتر بخوانید:طرز تهیه شعله زرد برای افطار


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب