تپش قلب بر قوه درک انسان تأثیر میگذارد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در حالی که این متن را میخوانید، قلب شما در حال تپیدن است. قلب میتپد تا خون را به سراسر بدن برساند، خونی که حاوی اکسیژن و مواد مغذی است که انسان را زنده نگه میدارد. در حالی که قلب انسان روزی 100 هزار مرتبه میتپد اما به سختی به این تپش بیامان و همیشگی زیر پوست توجه میکنیم، تپشی که ضامن حیات ماست.
در حالی که اکثر مواقع متوجه تپش قلبمان نمیشویم اما بدین معنا نیست که ضربان قلبمان تأثیری بر قدرت توجه ما ندارد. درواقع نتایج مطالعات جدید دانشمندان از موسسه مکس پلانک نشان میدهد باوجود این که انسان در بیشتر مواقع متوجه تپش قلب خود نیست اما این امر بر ادراک آگاهانه شخص تأثیر میگذارد.
این گروه تحقیقاتی سال گذشته به بررسی نحوه تأثیر نوسانات فعالیت قلب بر ادراک آگاهانه انسان از محرکهای خارجی پرداختند. براساس نتایج این مطالعه، احتمال شناسایی پالسهای الکتریکی توسط داوطلبانه در یکی از فازهای تپش قلب به نام سیستول کمتر است. در مرحله سیستول، ماهیچههای قلب منقبض میشود و خون را به داخل شریانها میفرستد. بعد از این مرحله دیاستول اتفاق میافتد، مرحلهای که قلب در آن پس از انقباض، استراحت میکند و بطنها پر از خون میشود.
به عبارت دیگر انسان درک کمتری از احساسات بدن خود در مرحله سیستول دارد. وقتی قلب منقبض میشود و خون را به سراسر بدن میفرستند، میزان درک انسان از احساسات خود کمتر است. سپس زمانی که قلب در مرحله دیاستول شروع به استراحت میکند، انسان میتواند احساسات را واضحتر بپذیرد. به گفته دانشمندان، این رفتار در انسان نهادینه شده حواسش به طور دائم با تپش قلب خود پرت نشود.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/