کاربران برنامههای ردیاب کرونا تحتنظر هستند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از رددیت، تحقیقات جدید محققان در دانشگاه آکسفورد نشان میدهد در صورت استفاده از اپلیکیشنی مشترک برای شناسایی و ردیابی ویروس کووید-19 در کشورهای مختلف جهان تا حد زیادی میتوان این بیماری را کنترل و از گسترش آن جلوگیری کرد. ولی شفاف نبودن نحوه کنترل کاربران به وسیله سرورهای برنامههای ردیاب کرونا سبب شده نوعی بی اعتمادی جهانی به اپلیکیشنهای مبارزه با کرونا وجود داشته باشد.
اگرچه ویروس کرونا در بخشهایی از جهان تا حدی کنترل شده ولی در بسیاری از نقاط این بیماری در آغاز مراحل شیوع قرار دارد و احتمالاً بهزودی هزاران بیماران جدید به مجموع مبتلایان کووید-19 در جهان اضافه میشوند. از همین رو نهادهای بینالمللی و بهطور ویژه سازمان جهانی بهداشت از کشورهای مختلف جهان خواسته است ضمن همکاری متقابل با هم از بالا رفتن آمار مرگ در اثر ویروس کرونا جلوگیری کنند.
یکی از برنامههایی که هماکنون در چند کشور دنیا تبلیغات گسترده برای آن صورت میگیرد و تا حدودی نیز راه اندازه شده طراحی اپلیکیشنهای مخصوص اطلاع رسانی و ردیابی کرونا است. طرز کار این نرمافزارهای موبایلی به گونهای است که پس از دانلود و نصب برنامه توسط کاربران، سرورهای در اختیار دولت به سرعت موقعیت مکانی کاربر را پیدا کرده و پس از آن از طریق رصد ارتباطات کاربر و بررسی سابقه پزشکی او و خانوادهاش احتمال ابتلا به کرونا را بررسی میکند.
در صورت وجود نداشتن هیچ موردی از ابتلا در اطراف کاربری که به تازگی نرمافزار ردیابی کرونا را در تلفن همراه خود نصب کرده است و اطمینان از سلامتی او نوعی نظارت معمولی از سوی گروه پشتیباتی اپلیکیشن صورت میگیرد ولی اگر کارشناسان به وجود ویروس کووید-19 در بدن کاربر شک کنند تقریبا هر لحظه او را زیر نظر گرفته و کنترل میکنند.
اگرچه برنامههای ردیابی ویروس کرونا در ظاهر مفید به نظر میرسند ولی کارشناسان فناوری طراحی آنها را به نحوی میدانند که حریم خصوصی کاربران را به طور کلی نقض میکنند. این برنامهها مکالمههای روزمره کاربران را در اختیار مقامهای دولتی داده و به آنها اجازه میدهد تا به اسم مبارزه با بیماری کرونا از اطلاعات شخصی مردم اگاه شوند.
فناوری در شرایط بیماری همه گیر کرونا میتواند تا حدود زیادی به انسانها کمک کرده و از گسترش زنجیره انتقال کووید-19 جلوگیری کند. اما به نظر میرسد برخی از قدرتهای جهان تنها به ظاهر به دنبال مبارزه با کرونا هستند و در حقیقت از بحران پیش آمده به نفع خود استفاده میکنند.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/