دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 فروردين 1399 - 14:30

ساخت باتری بیوهیبردی از باکتری برقی

دانشمندان موفق به ساخت باتری‌هایی بیوهیبریدی شدند که از باکتری‌ها الکتریکی انرژی می‌گیرند.
کد خبر : 482273
fffsdd.PNG

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، برخی از باکتری‌ها قادر به تولید الکتریسته هستند که می‌توانند در ساخت باتری و پیل‌های سوختی به کار گرفته شوند.


با این حال تلاش‌های قبلی برای ساخت باتری با استفاده از این باکتری‌های خاص موفقیتی نداشته است.


حال دانشمندان مؤسسه فناوری کارلسروهه سیستم بیوهیبریدی در اطراف نوعی هیدروژل ساخته‌اند که می‌تواند همزمان با  پشتیبانی از میکروب‌ها، انرژی آنها را جمع‌آوری کند. باکتری‌ای که نقش کلیدی در این سیستم را بازی می‌کند «اگزوالکتروژن» نام دارد. خانواده این میکروب‌ها می‌توانند الکترون تولید کنند، آنها را به غشای خارجی خود و سپس به خارج از سلول ارسال کنند.


اگر بتوان این الکترون را جمع‌آوری کرد، باکتری‌های اگزوالکتروژنیک‌ به عنصر کلیدی در ساخت باتری‌های زنده تبدیل می‌شوند.


یکی از مشکلات اساسی که باعث شکست پروژه‌های قبلی شد، عدم وجود ماده رسانایی بود که بتواند الکترون‌ها را به الکترود برساند؛ چراکه این ماده محیط مناسبی برای زندگی باکتری نبود.


در مطالعه جدید، دانشمندان ماده رسانای مخصوصی را توسعه دادند که علاوه‌ بر رساندن الکترون‌ها به الکترود، می‌تواند محیط مناسبی برای حیات باکتری فراهم کند.


ماده رسانای جدید نوعی هیدروژل ساخته شده از نانولوله کربنی و نانوذرات سیلیکاست که خاصیت رسانای الکتریسته دارد. این ساختار با رشته‌های DNA به هم وصل شده است.


باکتری‌های اگزوالکتروژنیک نیز به همراه محیط کشتی سرشار از مواد مغذی برای زنده ماندن در این سیستم قرار می‌گیرد. به گفته دانشمندان، رشد باکتری‌ها در این محیط مناسب است و عملکرد هیدروژل به عنوان رسانا نیز موفقیت‌آمیز بوده است.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب