دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 فروردين 1399 - 16:30

تاریخچه قطب جنوب کشف شد

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که قطب جنوب در زمان باستان جنگلی بارانی، گرم و پر از باتلاق بوده است.
کد خبر : 480878
llll.PNG

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، وقتی نام جنوبگان به میان می‌آید، تصویری از سرزمینی یخ‌زده و بدون حیات تداعی می‌شود؛ اما نتایج مطالعه یک تیم بین‌المللی حاکی از آن است که قطب جنوب در زمان باستان مکانی مانند جنگل‌های بارانی بوده و آب‌وهوای گرم و زمینی پر از باتلاق داشته است.


این گروه تحقیقاتی با تجزیه و تحلیل نمونه‌ای از خاک 90 میلیون ساله قطب جنوب به این نتیجه رسیدند که در اوج دوره دایناسورها، غرب قطب جنوب منطقه‌ای پوشیده از رودخانه و باتلاق با پوشش گیاهی متراکم بوده است. میانگین دمای هوا در این منطقه 12 درجه سلسیوس یا 53.6 درجه فارنهایت بوده که در زمان تابستان به 19 درجه سلسیوس یا 66.2 درجه فارنهایت می‌رسیده است. میزان بارش و شدت باران در این منطقه نیز شبیه به زمین‌های پست مانند ولز بوده است.


دانشمندان با بررسی روی هسته رسوبی که در اعماق اقیانوس در کف دریای آموندسن در ساحل غربی جنوبگان کشف شد، متوجه وجود خاک جنگلی در آن شدند. رنگ لایه حاوی خاک جنگلی متفاوت از لایه‌های بالایی بود و به‌سرعت توجه محققان را به خود جلب کرد. تحقیقات بیشتر حاکی از آن است که در عمق 27 تا 30 متری زیر کف اقیانوس لایه‌ای وجود دارد که روز خشکی تشکیل شده است.  تحقیقات با اشعه ایکس و سی‌تی اسکن نشان داد که این لایه متعلق به یک جنگل باستانی بوده است.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب