ساخت رباتی برای شناسایی حیات فرازمینی
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از وایس، «بروئی» زیردریاپیمایی(وسیله نقلیه کوچکی که به منظور حرکت در زیر آب طراحی و ساخته میشود) است که به شکل وارونه در دریاهای یخی حرکت میکند اما ممکن است در آینده نه چندان دوری در اروپا(قمر مشتری) یا انسلادوس(قمر زحل) به جستجوی نشانهای از حیات بپردازد.
ناسا در حال برنامهریزی است تا این ربات زیردریاپیما را زیر آبهای منجمد قطب جنوب آزمایش کند. آژانس فضایی آمریکا امیدوار است ماشینی مشابه این زیردریاپیما را برای کشف حیات بیگانه به اقیانوسهای قمر مشتری ارسال کند. این ربات دو چرخ نوعی جستجوگر شناور برای کاوشهای زیر سطوح یخی است که بروئی نام دارد.
این جستجوگر با استفاده از خاصیت شناوری خودش را به صورت وارونه به لبه پایینی یخ متصل میکند. این ویژگی باعث شده که بروئی تفاوت قابلتوجهی با رباتهای شناگر دیگر داشته باشد که برای جستجوی حیات آبزی فرازمینی طراحی شدهاند. این جستجوگر قادر به سنجش عمق دریاهای بیگانه نخواهد بود اما مزایای بسیاری برای بررسی مناطقی دارد که پوستههای یخی و محیط اقیانوسی در تعامل با هم هستند.
اندی کلش، مهندس سرپرست پروژه بروئی، گفت: میدانیم که حیات معمولاً در خط فاصلها مانند تعامل آب اعماق دریا و سطح یخی آن یافت میشود. بیشتر زیردریاپیماها قادر به کاوش در این مناطق نیستند زیرا جریانات اقیانوسی به آنها صدمه میزند یا برای حفظ موقعیتشان انرژی زیادی مصرف میکنند اما بروئی برای اتصال به یخ از خاصیت شناوری استفاده میکند و بیشتر جریانات دریایی قادر به ایجاد اختلال در کار آن نیستند.
اروپا قمر مشتری است که کمی از ماه کوچکتر است. براساس شواهد و مدارک اقیانوس نمکی بزرگی زیر پوسته یخی این سیاره وجود دارد که مقدار آب موجود در آن بیشتر از کل منابع آبی زمین است. به تازگی نیز دانشمندان موفق به شناسایی بخار آب از شکافهای این سیاره شدند. آب مایع عنصری ضروری برای گسترش حیات روی زمین به شمار میرود. بنابراین وجود آن در سیارات دیگر نیز عامل مهمی در احتمال وجود حیات محسوب میشود.
انسلادوس یکی از قمرهای زحل است که اقیانوسی از آب مایع دارد. به همین دلیل اروپا و انسلادوس تبدیل به مقاصد مورد علاقه ناسا برای اکتشاف رباتیک شدهاند. بروئی پیش از این در آلاسکا آزمایش شده اما در هفتههای آتی زیر آبهای منجمد در نزدیکی ایستگاه کیسی(یکی از ایستگاههای دائمی قطب جنوب) آزمایش خواهد شد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/