دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 فروردين 1399 - 19:18
حذف نفت شیل آمریکا؛

آیا قیمت ۶۰ دلاری به بازار نفت برمی‌گردد؟

برخی کارشناسان هدف اصلی روسیه از آغاز جنگ قیمتی با عربستان را حذف نفت شیل آمریکا می‌دانند؛ اما این فرضیه در صورت صحت تا چه حد عملی است و برای بازگرداندن بهای نفت به ۶۰ دلار سال پیش، چقدر مؤثر است؟
کد خبر : 480342
3.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، برخی کارشناسان هدف اصلی روسیه از آغاز جنگ قیمتی با عربستان را حذف نفت شیل آمریکا می‌دانند؛ اما این فرضیه در صورت صحت تا چه حد عملی است و برای بازگرداندن بهای نفت به ۶۰ دلار سال پیش، چقدر مؤثر است؟


درحالی‌که بررسی‌های نشان می‌دهد که محدوده قیمت قابل‌تحمل برای حوزه‌های مختلف نفت شیل آمریکا بین ۳۹ تا ۴۸ دلار قرار دارد، بهای هر بشکه نفت پایه آمریکا (وست تگزاس اینترمدیت) در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی به کمتر از ۲۱ دلار رسید.


در چنین شرایطی، ایگور سچین از نزدیک‌ترین متحدان ولادیمیر پوتین و مدیرعامل شرکت دولتی روس‌نِفت (Rosneft) اعلام کرد با خروج نفت شیل آمریکا از مدار تولید، بهای جهانی نفت بار دیگر به ۶۰ دلار صعود خواهد کرد.


این اظهارنظر سچین از سوی برخی تحلیلگران بازار نفت به‌مثابه افشای دلیل مخالفت روسیه با پیشنهاد اخیر عربستان برای کاهش تولید نفت ارزیابی شد؛ اقدامی که به جنگ قیمتی میان دو کشور دامن زد و عرضه نفت دو کشور را هم‌زمان با تبعات رکودی شیوع ویروس کرونا افزایش داد.


بااین‌حال بررسی تعدادی از کارشناسان صنعت نفت آمریکا نشان می‌دهد که تحقق آرزوی روسیه مبنی بر ورشکستگی صنعت نفت شیل آمریکا چندان هم ساده نیست. نتایج این بررسی‌ها نشان می‌دهد که محدوده قیمتی به‌دست‌آمده توسط رویترز یک میانگین است و در برخی حوزه‌های نفت شیل از جمله در دالاس قیمت تمام‌شده هر بشکه نفت ۲۳ دلار است.


همچنین وسعت حوزه و میزان سهولت استخراج نفت از آن نیز می‌تواند در کاهش قیمت تمام‌شده از طریق افزایش بهره‌وری تولید و به‌کارگیری فناوری رو به بهبود استخراج، نقش داشته باشد. درعین‌حال، اندازه شرکت‌ها نیز می‌تواند امکان کاهش هزینه‌ها سربار تولید را افزایش دهد؛ به‌طوری‌که شرکت‌های بزرگ صنعت نفت شیل آمریکا قادر هستند تا ۲۵ درصد از هزینه‌های عملیاتی خود بکاهند.


بنابراین با وجود تلاش روسیه برای حفظ سطح پایین قیمت نفت، هنوز برخی کارشناسان معتقدند که حذف نفت شیل آمریکا به‌عنوان مهم‌ترین عامل تغییر معادلات جهانی نفت طی سال‌های اخیر، چندان ساده نیست و یا حداقل در کوتاه‌مدت ممکن نیست. چراکه به باور آن‌ها صنعت نفت شیل آمریکا طی سال‌های گذشته به‌ویژه در فاصله سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ نشان داده که انعطاف‌پذیری بالایی نسبت به کاهش هزینه‌ها دارد و با تطبیق‌پذیری نسبت به بحران‌ها همچنان می‌تواند نقش خود را در بازار جهانی نفت حفظ کند.


گذشته از این، تازه‌ترین گزارش اداره اطلاعات انرژی ایالات‌متحده (EIA) نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۹، آمریکا به‌طور متوسط روزانه ۷.۷ میلیون بشکه نفت از ذخایر شیل خود تولید کرده که این رقم معادل ۶۳ درصد مجموع تولید نفت این کشور بوده است. این در حالی است که شرکت هلندی ویتول که در حوزه تجارت نفت فعال است، پیش‌بینی کرده که تقاضای جهانی نفت تحت تأثیر تعمیق رکود اقتصادی ناشی از شیوع شتابان ویروس کرونا روزانه ۲۰ میلیون بشکه در روز (۲۰ درصد تولید فعلی نفت در جهان) کاهش یابد.


انتهای پیام/4129/پ


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب