فعالیت گسترده تشکلهای دانشجویی دانشگاه آزاد برای مقابله با کرونا/ لزوم برخورد قاطع مسئولان با اخلالگران حوزه سلامت
دانیال اسلامیپناه در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور اظهار کرد: در ایام کرونایی که ملت ایران با همدلی در کنار یکدیگر هستند، دانشجویان نیز علیرغم تعطیلی واحدهای دانشگاهی برای کمک به مردم در خصوص مبارزه با کرونا فعالیت میکنند.
وی افزود: تشکلهای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اقدامات گسترده خود به مقابله با کرونا رفته، اعضای خود را در قالب گروههای جهادی به مقابله با این ویروس منحوس فرستاده و با تهیه اقلام ضدعفونی کننده، توزیع دستکش و... به وظیفه خود عمل کردهاند.
قائم مقام دبیرکل اتحادیه تشکلهای اسلامی سیاسی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه تشکلهای دانشجویی از ظرفیت مطالبهگری خود استفاده میکنند، گفت: تشکلهای دانشجویی با برگزاری جلسات پیدرپی با مسئولان، میتوانند آنان را مجاب کنند تا اقدامات بهداشتی و درمانی را در زمان کمتر و با کیفیت بیشتر به مردم ارائه دهند.
اسلامیپناه ادامه داد: بسیاری از تشکلهای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی باتوجه به تاثیر بسزای فضای مجازی در آموزش همگانی بهداشت فردی برای مقابله با کرونا، با استفاده از صفحات اطلاعرسانیِ مجازی اقدام به آموزش نکات بهداشتی و علمی در زمینه مقابله با این ویروس منحوس پرداختهاند که میتواند گامی موثر باشد.
وی با اشاره به اینکه در یک ماه گذشته شاهد اقدامات مسئولان و فعالیتهای داوطلبانه مردم در کنترل بیماری کووید۱۹ بودهایم، افزود: در حال حاضر شاهد شور ایجاد شده لایههای مختلف اجتماعی در فضای حقیقی و مجازی از حیث همدلی و همراهیِ مردم هستیم که موجب خوشحالی انسان میشود.
دانشجوی رشته پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول گفت: البته مدیریت بحران سلامت در کنترل اپیدمی کرونا دارای ضعفهایی است و میتوان سیستم مدیریت بهداشت و درمان را نقد کرد؛ عدم توانایی کنترل کامل اخلالگران اقتصادی حوزه بهداشت و درمان در این بحران یکی از نقدهای وارده به نظام سلامت است.
اسلامیپناه با بیان اینکه بیماری کرونا مانند کمانی با تیر خود امنیت جانی و سلامت ملت را نشانه رفته است، تاکید کرد: لازم است که مسئولان در کنار کمک به مردم در مقابله با کرونا، با فساد در حوزه سلامت مبارزه و هویت اخلالگران را افشا کنند.
وی تصریح کرد: وزیر بهداشت نباید در تصمیمگیریها مماشات کند، باید سیستم مدیریتی وزارت بهداشت به شیوه قاطعتری اقدام به افشاسازی نام اخلالگران امنیت سلامت مردم کند؛ مسئله جدیتر چگونگی رشد و پدیدارشدن مفسدان حوزه سلامت است که احتکار ماسک، دستکش و دیگر اقلام اینچنینی شاید روزنهای برای ورود و بررسی جزئیتر فسادهای بزرگتر در این حوزه باشد.
این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از نقدهای وارده به حوزه بهداشت و درمان کشور، کلیات سیاستهای تدوین شده در حوزه سلامت است که فقط مرتبط با این روزها نیست بلکه نتیجه عملکرد نادرست یا ناقص برخی از مسئولان در طول سالهای مختلف بوده است؛ باید بررسی شود تا چه اندازهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مسئله بهداشت عمومی و آموزش همگانی آحاد و اقشار جامعه اهمیت داده است و این مقدار نسبت به سطح استاندارد جهانی در چه جایگاهی قرار دارد.
اسلامیپناه با اشاره به اینکه بررسی نظام بودجهبندی کشور و مقایسه تخصیص سرانه بهداشتِ هرنفر ایرانی با میزان سرانه درمان آن شخص مهم است، افزود: اگر هزینهای که برای حوزه بهداشت تخصیص داده شده کمتر از هزینهای باشد که برای درمان هر نفر ایرانی اختصاص یافته، قطعا باید منتظر عدم پیشگیری و ابتلای ایرانیان به بیماریهای مختلف بوده و سپس با اقدامات درمانی و هزینه گزافتر جان آنان را در حد توان نجات دادن، مغایر با سیاستگذاری بر مبنای اخلاقمداری است.
وی عنوان کرد: مولفه بهداشت از موثرترین معیارها در تعیین سطح توسعهیافتگی کشورها به خصوص توسعه اقتصادی به حساب میآید که گویا از چشم برخی از مسئولان اجرایی و قانونگذاری کشور مدتها پنهان مانده است؛ گرچه تصور پنهان ماندن آن قطعا خوشایندتر از تصور اهمیت ندادن آنان به این مسئله و اولویت اجتماعی است.
قائم مقام دبیرکل اتحادیه تشکلهای اسلامی سیاسی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: از طرف دانشجویان از زحمات بیدریغ همکارانم در رشته پرستاری و همچنین پزشکان، پیراپزشکان، کارکنان مجموعههای درمانی و کادر پرتلاش شبکههای بهداشت قدردانی کرده و امیدوارم که مردم ایران ویروس کرونا را بهزودی پشت سر بگذارند؛ ملت ایران اطمینان داشته باشند که فرزندان ایران اسلامی در دانشگاهها، همیشه در خدمت آنان هستند و با تمام وجود به خدمترسانی به مردم عزیز میپردازند.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/