نرخ اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی مناسب نیست/ افزایش ۷۰ درصدی دورههای مهارت افزایی
محمدسعید سیف در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره دورههای مهارتافزایی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی اظهار کرد: آمارهای موجود درباره اشتغال دانش آموختگان و تعداد دانشجویان کشور بیانگر نامناسب بودن نرخ اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی است، عوامل متعددی از جمله بهبود فضای کسب و کار، کاهش تصدیگری دولت و نهادها، استفاده بهینه از بازار کار و نیازهای کشور، مدیریت همکاریهای بینالمللی و بهبود کیفیت نیروی کار دانش آموخته منجر به حل این مشکل خواهد شد.
وی تاکید کرد: بهبود کیفیت نیروی کار دانش آموخته از وظایف نظام آموزشی کشور بوده و عوامل دیگر نیز می بایست مورد توجه نهادهای ذی ربط قرارگیرد.
مدیرکل ارتباط با صنعت وزارت علوم چالشهای موجود در راستای مهارت افزایی و اشتغال فارغ التحصیلان را ناشی از ناهمخوانی برنامهها و متون درسی با نیازهای واقعی بازار کار، عدم وجود مهارتهای عمومی و شغلی، کمبود فرصتهای تجربه عملی و عدم وجود آمار اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی و نبود زمینههای کاری در جامعه برشمرد.
وی ادامه داد: به همین دلیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اجرای برنامههای مهارت افزایی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، توسعه دوره های کارآموزی، همکاری در تدوین چارچوب نظام صلاحیت حرفهای و رصد اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی را در برنامه های خود قرار داد.
سیف با اشاره به دورههای برگزار شده گفت: بر اساس پایش صورت گرفته، مطابق اطلاعات دریافتی از 60 دانشگاه، تعداد دوره برگزار شده در سال 98، 4 هزار و 551 و تعداد شرکت کنندگان در این دوره 132 هزار و 464 نفر بوده است. تعداد دورههای برگزار شده با مشارکت واحدهای صنعتی نیز در این سال 200 مورد بوده است. به طور متوسط، میانگین تعداد شرکتکنندگان دورههای مهارتافزایی در سال 98 نسبت به سال 97، 72 درصد رشد نشان میدهد. در بخش تعداد دورههای برگزار شده نیز این رشد، 70 درصد بوده است.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/