خودروی Apex اتومبیلی برای سفر در دنیای واقعیت مجازی
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از تکپاور، هماکنون شرکتها و استارتآپهای زیادی در سراسر جهان به دنبال ساخت و توسعه خودروهای الکتریکی برای تولید وسایل نقلیه بسیار پیشرفته در جهان هستند. درواقع میتوان گفت خودروهای آینده تفاوتهای بسیار زیادی با اتومبیلهای کنونی دارد و تجربه رانندگی متفاوتی را در اختیار رانندگان خواهد گذاشت.
خودروهای الکتریکی که بانام EV شناخته میشوند ترکیبی از پیشرفتهترین فناوریهای هوشمند و ذهنیت ممتاز دانشمندان هستند. سوپر خودروی الکتریکی Apex یکی از جدیدترین و شگفتانگیزترین اتومبیلهای الکتریکی در جهان است که بهتازگی در نمایشگاهی در انگلیس رونمایی شده است. این خودرو دارای تواناییهای و ویژگیهایی است که میتواند ذهنیت بسیاری از علاقهمندان به صنعت خودروسازی را دچار تحول کند.
این خودرو مجهز به موتوری باقدرت بیش از 650 اسب بخار است و بدنهای با وزن در حدود 250 کیلوگرم دارد. تمامی بدنه این خودرو از فیبر کربن ساخته شده و همین موضوع باعث شده علاوه بر کاهش چشمگیر وزن آن نسبت به سایر خودروهای الکتریکی، مقاومت بسیار مناسبی نیز داشته باشد.
سوپر خودروی الکتریکی Apex تنها در مدت 2.3 ثانیه از لحظه شروع حرکت بهسرعت 100 کیلومتر بر ساعت میرسد. حداکثر سرعت این خودرو نیز برابر با 305 کیلومتر بر ساعت است. تمام انرژی موردنیاز این اتومبیل از باتری با ظرفیت 90 کیلووات تأمین میشود. Apex تنها با یکبار شارژ باتری مسافتی بیش از 514 کیلومتر را بدون توقف طی میکند.
سازندگان این خودرو برای آنکه توانایی تشخیص هرگونه مانع و وسایل نقلیه دیگر به محصول خود بدهند از فناوری لیدار (LiDAR) استفاده کردهاند. لیدار فناوری مشابه به رادار ولی بسیار پیشرفتهتر از آن است. این فناوری با تاباندن لیزر به هدف و تجزیهوتحلیل نور بازتاب شده، فاصله خود تا جسم موردنظر را اندازه میگیرد. اختلاف اصلی لیدار و رادار، طولموجهای تابشی مورداستفاده است. رادار از طولموجهایی در ناحیه رادیویی استفاده میکند درحالیکه لیدار طولموجهای لیزری بکار میبرد.
بهکارگیری چنین فناوری در خودروی Apex سبب میشود راننده نگرانی از دیده ندیدن اتومبیل یا هرگونه وسیله نقلیه دیگر در اطراف خودروی خود را نداشته و حتی از فاصلهای تقریباً زیاد عابران پیاده را تشخیص بدهد. درواقع میتوان گفت با خودروی Apex دیگر باید تصادف کردن در اثر زاویه دید نامناسب را خداحافظی کرد.
این خودرو پیش از آغاز حرکت در هر مسیری با توجه به اطلاعات دریافتی از ماهواره، نقشه راه را مورد تحلیل و بررسی قرار میدهد و با آگاهی کامل از پیچوخمهای مسیر و شاخصههای دیگری مانند وجود چراغ راهنمایی رانندگی، دوربین کنترل سرعت و بسیاری از موارد دیگر شروع به حرکت میکند. همه موارد گفتهشده قبل از رسیدن به آنها به راننده اطلاع داده میشود.
کروز کنترل تطبیقی، کنترلکننده حرکت بین خطوط و ترمز اضطراری تعدادی از ویژگیهای هوشمند اتومبیل Apex است. تجربه تلخ برخی از شرکتهای سازنده خودروهای خودران سبب شده کاربران زیادی در سراسر جهان هنوز به این دسته از وسایل نقلیه اعتماد کامل نداشته باشند؛ اما تولیدکنندگان Apex به مشتریان خود وعده دادهاند که این اتومبیل هرگز جان دوچرخهسوار، عابر پیاده و موتورسواران را به خطر نمیاندازد و در صورت نزدیک شدن بیشازاندازه به آنها سریعاً سیستم ترمز هوشمند فعالشده و سرعت خودرو کم میشود.
اما شاید شگفتانگیزترین ویژگی این خودرو قابلیت واقعیت مجازی آن باشد؛ یعنی راننده پس از حضور درون اتاقک احساسی را تجربه خواهد کرد که تاکنون در هیچ خودرویی تجربه نکرده است. سیستم واقعیت مجازی Apex به نحوی طراحیشده که علاوه بر ایمنی کامل هیجان را به رانندگی آورده و تمامی مدت حضور در خودرو را لذتبخش میکند.
فناوری واقعیت مجازی (AR) به صورتی است که تصاویر حقیقی را با تصویر مجازی یا خیالی ترکیب کرده و دنیایی متفاوت را نمایش میدهد. در خودروی Apex نیز همین اتفاق رخ میدهد. راننده در حین رانندگی علاوه بر تصاویر واقعی تصاویری جذاب را در پیش روی خود میبیند. بلندگوهای متعددی که در تمام نقاط اتاقک به کار گذاشتهشده این امکان را به راننده میدهد تا موسیقی موردعلاقه خود را باکیفیت تمام گوش کند.
شرکت سازندهٔ خودروی Apex قیمت آن را 184 هزار دلار اعلام کرده است ولی علاقهمندان به این سوپر خودروی الکتریکی هنوز نمیتوانند آن را خریداری کنند. این خودرو بهطور رسمی در سه ماه پایانی سال 2022 به مشتریان عرضه میشود و قطعاً به رقابت با محصولات شرکتهای بزرگی همچون تسلا خواهد پرداخت.
انتهای پیام/ 4144/
انتهای پیام/