دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

میزان خطر کرونا برای زنان باردار و نوزادان چقدر است؟

بسیاری از زنان باردار با شیوع گسترده ویروس کرونا نگران انتقال این ویروس به جنین خود هستند. آیا زنان باردار در خطر بیشتری هستند؟ آیا اگر آلوده به این ویروس شوند، امکان انتقال ویروس به جنین وجود دارد؟
کد خبر : 478709
photo_2018-12-30_16-22-35.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، بسیاری از زنان باردار با شیوع گسترده ویروس کرونا در سطح جهان نگران انتقال این ویروس به جنین خود هستند. آیا زنان باردار در خطر بیشتری هستند؟ آیا اگر آلوده به این ویروس شوند، امکان انتقال ویروس به جنین وجود دارد؟


درحالی‌که بیماری کووید-۱۹، جهان را در برگرفته و همچنان پیش می‌رود و بسیاری از مردم هر روز اقدام‌هایی را برای پیشگیری از مبتلا شدن به این بیماری انجام می‌دهند؛ از قرنطینهٔ خانگی گرفته تا شستشو و ضدعفونی کردن بدن و محیط زندگی.


خطر این ویروس برای زنان باردار و یا نوزادان در چه حد است؟


اطلاعات پزشکی در این زمینه محدود به شمار اندکی از بیماران تحت مداواست اما همین اطلاعات اولیه نشان می‌دهد تأثیر این بیماری بر زنان باردار یا نوزادان آن‌ها چندان شدید نیست.


اما از سوی دیگر احتمال آنکه زنان باردار به آنفلوانزا و سرماخوردگی شدید دچار شوند بیشتر است و این باعث نگرانی است.


بارداری از یکسو سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند و از سوی دیگر رشد جنین و حجیم شدنِ رَحِم در ماه‌های آخر بارداری به دیگر اندام‌ها از جمله شُش‌ها فشار می‌آورد و نمی‌گذارد هوا در تمام بخش‌های ریهٔ مادر آزادانه جریان پیدا کند و این بخش‌ها را مستعدِ عفونت می‌کند.


از سوی دیگر، چنانکه متخصصان می‌گویند هرگونه عفونت در دوران بارداری می‌تواند باعث کُندی رُشد، یا تغییر فرم جنین شده و حتی به مرگ او بینجامد.


براساس شواهد پزشکی می‌توان گفت که زنان باردار در برابر ویروس‌های تنفسی از جمله مِرس و سارس،‌ که ویروس تازهٔ کرونا هم شبیه آن‌هاست، آسیب‌پذیرتر از باقی افرادند، گرچه شمار زنان بارداری که به این ویروس‌ها مبتلا شده‌اند کم بوده و تنها یک‌چهارم آن‌ها سقط جنین داشته‌اند.


گزارشی از مادران چینی مبتلا به کرونا


روز گذشته،‌ پرفسور یالان لیو به همراه تیمش در دانشگاه هواژونگِ چین گزارشی از پژوهش اخیر خود دراین‌باره منتشر کرد.


در این گزارش آمده است که چهار زن باردار که به ویروس تازهٔ کرونا مبتلا شده بودند همگی زایمان سالمی داشته‌اند و هیچ‌کدام از ۴ نوزاد هم علائم بیماری کووید-۱۹ را نداشته است، همچنین از سه نوزاد تست کرونا گرفته شد و نتیجهٔ آن منفی بود.


گرچه یکی از نوزادان مشکل تنفسی و دو تای دیگر قرمزی پوست داشته‌اند که بعد از چند روز درمان خوب شده‌اند.


در بخش دیگری از این مطالعه، زایمان ۹ زن بررسی شد که در مجموع ۱۰ نوزاد به دنیا آوردند و ۹ تای آن‌ها نجات یافتند. از این میان شش نوزاد در ابتدا تنگی نفس و دو نوزاد دیگر تب داشتند اما تست کرونای هیچ‌کدام از ۹ نوزاد مثبت نبود.


پژوهش امیدوارکنندهٔ رویال کالج لندن


پژوهشی که متخصصان زنان و زایمان در رویال کالج لندن انجام داده‌اند در این زمینه امیدبخش‌تر است. مطالعه‌ای که روی ۱۵ زن باردارِ مبتلا به کووید-۱۹ انجام شده نشان داد که علائم آنان مانند دیگر مبتلایان به بیماری بوده است و بس.


تا زمان انتشار گزارش ۱۱ تن از این زنان زایمان کرده‌اند و هیچ‌کدام از نوزادان به کرونا آلوده نبودند. در این گزارش آمده است: «این زنان پس از زایمان و بدون استفاده از داروهای ضدویروس بهبود یافتند.»


این مرکز پژوهشی همچنین راهنمایی‌ را برای پاسخگویی به پرسش‌ها دربارهٔ بارداری (به زبان انگلیسی) و ویروس کرونا فراهم کرده که دائما به‌روز می‌شود.


نوزادان کرونایی؛ اولین کسانی که واکسینه می‌شوند


در چین نوزادانی که مادرشان به کرونا مبتلا بود،‌ پس از زایمان، برای دو هفته از مادر جدا شدند اما متخصصان بریتانیایی معتقدند چنین رویکردی لازم نیست و باعث می‌شود کودک نتواند از شیر مفید مادر و فواید آن بهره‌مند شود.


گزارش‌های اولیه در این زمینه نشان می‌دهد که ویروس کرونا از طریق شیر مادر به کودک منتقل نمی‌شود. حال‌آنکه سازمان‌های پزشکی به مادران مبتلا به کرونا توصیه می‌کنند مراقبت‌های لازم را حین شیر دادن به فرزندانشان انجام دهند و مثلا دست و روی خود را بشویند و ماسک تنفسی بزنند.


پت اوبراین، معاون «رویال کالجِ زنان و زایمان» در لندن معتقد است که در واقع بدن افرادی که پس از ابتلا به کرونا بهبود پیدا می‌کنند نوعی پادتن می‌سازد و زنان باردار مبتلا به کرونا که پیش از زایمان بهبود پیدا می‌کنند احتمالا می‌توانند با شیر خود این پادتن را به کودکشان منتقل کنند. به این ترتیب این کودکان نخستین کسانی هستند که به‌نوعی در مقابل کرونا واکسینه می‌شوند.


دکتر اوبراین می‌گوید اطلاعات پزشکی دربارهٔ تأثیر ویروس کرونا بر بارداری، زایمان و نیز مادر و نوزاد هنوز بسیار اندک است و باید منتظر بود تا تحقیقات بعدی نکات هرچه بیشتری را روشن کند.


انتهای پیام/4145


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب