آیا ویروس کرونا حاصل تغییر ژنتیکی است؟
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سید محمد جزایری در مورد اینکه آیا ویروس کرونا حاصل دستکاری ژنتیکی است، گفت: گرچه بسیاری از مردم و حتی سیاستمداران در کشورهای مختلف دنیا به این مسئله باور دارند اما تاکنون ازنظر علمی تأیید نشده و برخی دانشمندان بزرگ دنیا نیز تئوری دستکاری ژنتیکی این ویروس را رد کردهاند.
وی افزود: جلسهای در این مورد با حضور برخی مسئولان اجرایی و اساتید ویروسشناس کشور برگزار شد. در این جلسات به این نتیجه رسیدیم که امکان دستکاری ژنتیکی ویروس بالقوه وجود دارد؛ اما اثبات دستکاری کار بسیار سختی است. حتی اگر ویروس کرونا براثر دستکاری ژنتیکی باشد، اثبات علمی آن بهراحتی امکانپذیر نیست.
رئیس شبکه بیماریهای ویروسی ایران افزود: تئوری دستکاری ژنتیکی در مورد این ویروس در دنیا وجود دارد و بسیاری از مردم و سیاستمداران بر این باور هستند، اما هنوز ازنظر علمی این موضوع اثبات نشده است.
وی با طرح این سؤال که آیا میتوان با دستکاری ژنتیکی ویروس از آن بهعنوان سلاح بیولوژیک استفاده کرد، گفت: این موضوع مسلم است و از بسیاری ویروسها میتوان در این جهت استفاده کرد.
جزایری با اشاره به اینکه ویروسها استعداد تغییرات ژنتیکی را دارند، افزود: ویروس کرونا از نوع ویروسهای دارای RNA هست و این نوع ویروس ویژگیهایی دارد که جهش خیلی زیاد ازجمله ویژگیهای آن است.
تغییر ژنتیکی ویروس برای شناخته نشدن
وی ادامه داد: گاهی اوقات ویروس برای شناخته نشدن توسط سیستم ایمنی بدن، تغییر ژنتیکی میدهند. با این عمل، بهرغم حضور ویروس در بدن فرد، سیستم ایمنی بدن آن را نمیشناسد یا اینکه بهصورت خطر بالفعل آن را جدی نمیگیرد. به این پدیده «فرار از ایمنی» میگویند. نوع دیگر این فرار، تغییر ژنتیکی برخی ویروسها مانند آنفلوانزا است که از فشار ناشی از واکسن مبادرت به تغییرات جهشی کرده و بهرغم دریافت واکسن، بیماری رخ میدهد. به این پدیده «فرار از واکسن» اطلاق میشود.
رئیس شبکه بیماریهای ویروسی ایران ادامه داد: در ۲ سال اخیر بین ۱۵ تا ۳۵ درصد مبتلایان آنفلوانزا در دنیا قبلاً واکسن دریافت کرده بودند؛ اما ویروس تغییر ژنتیکی داده و آنتیبادی واکسن نتوانسته ویروس جدید را شناسایی کند. درواقع مقاومت دارویی و کم اثر شدن واکسن درنتیجه جهشهای ویروسی رخ میدهد.
انتهای پیام/4145/پ
انتهای پیام/