دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 اسفند 1398 - 12:48
آنا بررسی می‌کند؛

شاه سعودی مرده یا زنده است؟ / افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره مرگ ملک سلمان

دستگیری برخی از اعضای بلندپایه خاندان سلطنتی عربستان باعث بالا گرفتن گمانه‌زنی‌ها در خصوص مرگ پادشاه این کشور شده است.
کد خبر : 476548

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، یک روزنامه‌نگار اردنی در توئیتی مدعی فوت پادشاه عربستان شد.


«غاده عناب» نوشت: اعلام رسمی خبر مرگ سلمان بن عبدالعزیز به تعویق افتاد تا جایگاه محمد بن سلمان به‌عنوان شاه جدید تثبیت شود. به گفته وی بازداشت شماری از شاهزادگان بلندپایه سعودی هم در همین چارچوب صورت گرفته است.


یک منبع بلندپایه سعودی نیز در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی «القدس العربی» گفت که تلفن‌های پسران شاهزاده‌های سعودی از دو روز قبل مسدود و تماس‌های آن‌ها با خارج از کشور قطع‌شده، که این نشانگر اتفاقات پیشگیرانه است.


بیشتر بخوانید:


دستگیری‌های اخیر اعضای سلطنتی سعودی با وخامت حال پادشاه عربستان مرتبط است


از سوی دیگر، روزنامه «وال‌استریت ژورنال» طی یک گزارش اختصاصی نوشت: مسئولان عربستان سعودی، دو تن از مهم‌ترین شخصیت‌های خانواده سلطنتی این کشور را به اتهام تلاش برای کودتا بازداشت کردند. این اقدام بیش‌ازپیش بر قدرت محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی می‌افزاید و کسانی را که زمانی رقبای جدی او برای رسیدن به سلطنت محسوب می‌شدند، از عرصه حذف می‌کند.


به گفته این افراد آگاه، بازداشت این افراد صبح جمعه اتفاق افتاد، زمانی که گارد سلطنتی، ماسک پوشیده و در لباس‌های مشکی به خانه این دو مرد رفتند، آن‌ها را بازداشت و خانه‌هایشان را تفتیش کردند.


شاهزاده احمد بن عبدالعزیز آل سعود، برادر ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی و شاهزاده محمد بن نایف بن عبدالعزیز آل سعود، برادرزاده ملک سلمان که با نام (ام بی ان) هم از او یاد می‌شود، هر دو به خیانت متهم شدند. گارد سلطنتی یکی از برادران محمد بن نایف را هم بازداشت کرد.


 


محمد بن نایف


محمد بن نایف ، برادرزاده ملک سلمان


بازداشت این دو نفر که چنانچه ملک سلمان ۸۴ ساله فوت کند یا تصمیم بگیرد از سلطنت کنار برود، می‌توانند رقبای محمد بن سلمان در ادعای پادشاهی عربستان باشند، آن‌ها را از سر راه بر می‌دارد. محمد بن نایف تا سال ۲۰۱۷، زمانی که محمد بن سلمان به‌عنوان ولیعهد معرفی شد، در صف اول افرادی قرار داشت که بنا بود بعد از ملک سلمان پادشاه شوند.



محمد بن نایف، سال‌ها فرد معتمد مقامات امنیتی و اطلاعاتی آمریکا بود.



او در خصوص حملات برنامه‌ریزی‌شده، اطلاعاتی را با همتایان آمریکایی خود در میان می‌گذاشت و از این طریق متحدانی در وزارت خارجه و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا پیداکرده بود. بسیاری از مقامات آمریکایی، سال ۲۰۱۷ از کنار گذاشته شدن او ابراز نارضایتی کردند، زیرا او را قابل‌اعتمادترین متحد در درون خانواده سلطنتی می‌دیدند.


این در حالی است که کاربری به نام «مغرد بن زاید» نزدیک به دستگاه اطلاعاتی ابوظبی درباره بازداشت‌ها مدعی شده که ارتباطی به مرگ پادشاه ندارد و نشان‌دهنده اختلاف میان محمد بن سلمان با پدرش در زمینه جانشین است.


خبر مرگ یا سلامتی ملک سلمان به‌زودی اعلام نخواهد شد؟!


از سوی دیگر، حساب توئیتری «رأی الخلیج» به نقل از منابع خود از انتقال سلمان بن عبدالعزیز پادشاه سعودی به بخش مراقبت‌های ویژه خبر داد و نوشت در برخی اماکن حالت فوق‌العاده اعلام‌شده است، اما خبر مرگ یا وضعیت سلامتی ملک سلمان به‌زودی اعلام نخواهد شد.


این حساب کاربری به نقل از منبعی انگلیسی نوشت: خبر مرگ ملک سلمان مخفی می‌ماند و بازداشت شاهزاده احمد بن عبدالعزیز و محمد بن نایف هرگز مانند «ریتز کارلتون» نیست و احتمالاً سرنوشتی همچون جمال خاشقجی در انتظار آنان است؛ چراکه محمد بن سلمان آنان را به اتهام خیانت بازداشت کرده است تا هر مجازاتی را بر آن‌ها اعمال شد، توجیه کند.


گفتنی است که ولیعهد سعودی، دو سال و نیم پیش تعدادی از شاهزادگان این کشور را به بهانه مبارزه با فساد دستگیر و در هتل «ریتز کارلتون» حبس کرد که مهم‌ترین آن‌ها پسر «بن طلال» بود. این هتل در سال 2017 مکانی برای به انجام رساندن برنامه‌های به‌اصطلاح ضد فساد بود. ماجرا ازاین‌قرار بود که در تاریخ ۴ نوامبر ۲۰۱۷ بن سلمان ۴۰۰ تن از شاهزادگان و ثروتمندان معروف سعودی را دستگیر و آن‌ها را در این هتل محصور کرد.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب