سیستم فیلتراسیون شرکتهای نفتی ساخته میشود/ لزوم توجه مسئولان به حوزه پژوهش
امین محمدی در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا درباره فعالیتها و دستاوردهای علمی، آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران اظهار کرد: «با توجه به اینکه گچساران قطب نفت و گاز در جنوب کشور است، اعضای هیئت علمی این واحد دانشگاهی در دستور کار خود دارند تا سیستم فیلتراسیونها را مطابق با استانداردهای موجود برای شرکتهای نفتی در مرکز تحقیقاتی غشاء واحد گچساران بسازند.»
وی افزود: «سیستم فیلتراسیون غشایی برای نمکزدایی که یکی از فرایندهای مهم صنعت نفت بوده استفاده میشود. امروزه فرایند جداسازی غشایی کاربردهای زیادی در صنایع نفت و گاز پیدا کرده است؛ اما برای ساخت این سیستم هنوز در ابتدای راه هستیم؛ چراکه نیاز به هزینه و زیرساخت دارد که دو نفر از اعضای هیئت عملی این دانشگاه قول مساعدت دادهاند در یک پروسه زمانی دوساله به این مهم دست پیدا کنند.»
معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران با اشاره به اینکه شرکت دانشبنیانی در این واحد دانشگاهی فعالیت ندارد، گفت: «این دانشگاه جزء دانشگاههای باسابقه در موضوع نفت و گاز و پتروشیمی است. یک مرکز تحقیقات غشاء و یک مرکز رشد داریم که هستههای پژوهشی را راهاندازی کرده و فعالیت میکنیم.»
محمدی اضافه کرد: «دانشجویان این واحد دانشگاهی در مرکز تحقیقاتی غشاء روی موضوع فیلتراسیون کار میکنند تا بتوانند جبران کسریهای شهریه در حوزه پژوهش را جبران کنند؛ اما در کوتاهمدت نمیتوانیم جواب بگیریم، تقریباً زمانبندی دوساله تنظیم کردهایم که بتوانیم به یک دستاورد خوب برسیم؛ اگر زیرساختها از طرف سازمان مرکزی و استان مهیا شود، میتوانیم به محصول برسیم.»
فعالیت مجدد مجله ادبیات
وی درباره فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران در زمینه مجلات عنوان کرد: «مجله ادبیات این دانشگاه مدتی راکد بود؛ اما اکنون آن را فعال کردهایم و راهاندازی دو نشریه نیز در دست اقدام داریم.»
معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران ادامه داد: «نشریه تحقیقات کاربردی در علوم ورزشی و مجله گروه پرستاری و ماماییمان در حوزه سلامت را در دستور کار داریم. با توجه به سیاستی که گروه علوم انسانی و هنر دارد و گروه علوم پزشکی این واحد دانشگاهی امیدواریم سال 99 بتوانیم مجوزهای این مجلات را اخذ کنیم.»
محمدی درباره طرحهای دروندانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران مطرح کرد: «با توجه به حمایت نشدن و نبود بودجه در امر پژوهش، چند سالی است که در زمینه طرحهای دروندانشگاهی فعالیتی نداریم. بهدلیل افت شدید دانشجو با رکود مواجه شدهایم؛ اما یکی از همکاران این واحد دانشگاهی اخیراً یک طرح دروندانشگاهی تنظیم میکند که هنوز هم در مرحله تنظیم پروپوزال آن است.»
وی با اشاره به اینکه پژوهش، ماده خام تولید میکند و در اختیار آموزش قرار میدهد، خاطرنشان کرد: «خوراک آموزش، دستاوردهای پژوهش بوده ولی پژوهش خوابیده است. باید پول پشت پژوهش باشد و درصدی از شهریهها و بودجهها صرف پژوهش شود.»
کمبود اعتبار بزرگترین مشکل حوزه پژوهش
معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران اظهار کرد: «وقتی نتوانیم پول تشویق مقاله چهار سال قبل یک استاد را بدهیم، دیگر این استاد انگیزهای برای مقاله ISI و یا مقالات Q1-2 ندارد، پس پژوهش میخوابد. همه کارها کپی و ترجمه شده هستند. اگر استاد دنبال تحقیق نرود، میخواهد چه تألیف و تصنیفی بدهد؟»
محمدی ادامه داد: «بیش از یک هزار دانشجو در مقطع ارشد دفاع کردهاند و در مجموع 20 مقاله بیرون ندادهاند، یعنی کارها بیکیفیت بوده، مشکل این است که پولی در اختیار پژوهش و هیئت علمی نیست. بودجهای قابل به حوزه پژوهش تخصیص داده نمیشود.»
وی تصریح کرد: «برای ساخت سیستم فیلتراسیونها نیز خود دانشجویان این دانشگاه همت کردهاند تا انجام دهند. از جیب خود خرج میکنند، ماده میخرند. با این وضعیت به جایی نمیرسیم. ردیف بودجه باید در اختیار معاونت پژوهش دانشگاه قرار گیرد.»
معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران با تأکید بر اینکه ردیف بودجه باید جداگانه برای پژوهش اختصاص یابد و خرج شود از مسئولان درخواست کرد واحدهایی که افت دانشجوی شدید دارند را با واحدهای بزرگ قیاس نکنند. راهکاری در ستاد بهکار گیرند که بتوانند همه واحدها را به یک چشم ببینند.»
محمدی مطرح کرد: «امروزه استاد نمیتواند ارتقا پیدا کند؛ زیرا نمیتواند پژوهش انجام دهد، تحصیلات تکمیلی ندارد، طرح دروندانشگاهی نمیتواند ارائه کند، نمیتواند طرح بروندانشگاهی ارائه بدهد، همه اینها روی یک مقوله به اسم پول و هزینه میچرخد.»
انتهای پیام/4121/4062/پ
انتهای پیام/