ساخت باتری کارآمدتر برای خودروهای برقی
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، پژوهشگران دانشگاه کمبریج اعلام کردند یک مدل آزمایشگاهی باتری لیتیوم-اکسیژن را ساختهاند که بر بسیاری از مشکلات این صنعت فائق آمده است. به گفته این پژوهشگران، باتری جدید چگالی انرژی بسیار بالایی دارد و بازدهی آن ۹۳ است. این باتری میتواند بیش از ۲۰۰۰ بار شارژ شود.
کلر گری، استاد شیمی مواد دانشگاه کمبریج که این پژوهش زیر نظرش است، آن را «یک گام به سمت یک باتری کاربردی» نامیده است اگرچه به گفته او، هنوز موانع زیادی برای ساخت باتری مطلوب وجود دارد.
پژوهشگران میگویند تولید یک باتری کاربردی لیتیوم-اکسیژن بیش از یک دهه به طول خواهد انجامید که بخشی از آن به دلیل قابلیت پایین باتری برای شارژ و دشارژ شدن است. باتریهای کنونی خودروها نمیتوانند با یک باک پر از بنزین در یک موتور معمولی برابری کنند.
باتری قابل شارژ لیتیوم-یونی در سال ۱۹۹۱ رونمایی شد و یکی از عوامل انقلاب در تجهیزات الکترونیک، از جمله لپتاپ و گوشیهای هوشمند و همچنین برخی خودروها بود.
اما باتریهای لیتیوم-اکسیژن که لیتیوم-هوا نیز نامیده میشوند، میتوانند تا ۱۰ برابر باتریهای لیتیوم-یونی انرژی ذخیره کنند؛ همچنین این باتریها میتوانند با یکپنجم قیمت و یکپنجم وزن باتریهای کنونی به بازار عرضه شوند و حتی با خودروهای بنزینی برابری کنند.
این باتری جدید هنوز مشکلاتی چون دوام، نیاز به اکسیژن خالص و نه هوای معمول و ایمنی دارد.
انتهای پیام/