منشأ رفتارهای اجتماعی کجاست؟
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از لدرز، یافتههای جدید حاکی از آن است که بومشناسی انسان براساس نشانههای فیزیولوژیکی شکل گرفته است. وقتی آمیگدال(قسمتی از مغز) و قشر پیشانی مغز قادر به ایجاد ارتباط و هماهنگی با یکدیگر نیستند، بروز رفتارهای ضداجتماعی آنی در فرد افزایش مییابد.
رفتارهای اجتماعی از طریق چند عملیات شناختی ایجاد میشوند که نیاز به تعامل مداوم میان مناطق قشری و زیرقشری مغز دارد. همگامسازی متقابل میتواند تعامل میان نواحی قشری و زیرقشری مغز را راحتتر کند.
یافتههای جدید نشان میدهد هماهمگی تخصصی در شبکه آمیگدال و قشر پیشانی بستری برای تصمیمگیریهای اجتماعی مغز است.
براساس نتایج تحقیقات دانشمندان دانشگاه ییل، این همبستگی عصبی نه تنها عامل تعیینکننده بروز صفات اجتماعی و ضداجتماعی بودن فرد است بلکه به متخصصان اجازه میدهد تا میزان حضور این صفات در فرد را اندازهگیری کنند.
آزمایشهای بالینی روی میمونها نشان میدهد تصمیمهای خیرخواهانه توسط «آمیگدال پایهای» و «ناحیه جیروس(برآمدگی چین خورده مغز) کمربندی قدامی تاجی» قشر پیشانی میانی گرفته میشود که به معنای وجود هماهنگی بالا میان نواحی محتلف مغز است.
این روند در زمان اتخاذ تصمیمات خودخواهانه کاملاً وارانه است. دانشمندان با تجزیه و تحلیل میزان سرکوبهای عصبی و همگامسازی موفق شدند نتایج دقیق تصمیمگیری در میمونها را پیشبینی کنند. گفته گروه تحقیقاتی نشانه منحصربهفردی از هماهنگی عصبی پیدا کردهاند که نشاندهنده تصمیمگیری اجتماعی یا ضداجتماعی است.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/