دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 بهمن 1393 - 14:20

همکاری ناسا و مایکروسافت برای اکتشافات مجازی مریخ + ویدئو

خبرگزاری آنا: ناسا و مایکروسافت در یک قرارداد همکاری بی‌سابقه قصد دارند که با هدف پیشبرد تعاملات انسان-ربات، از نرم‌افزار OnSight ناسا برای اکتشافات مجازی روی تصاویری از مریخ استفاده کنند که اطلاعات آن توسط کاوشگر «کنجکاوی» جمع‌آوری شده است.
کد خبر : 475

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از Gizmag، سال‌ها پیش بود که پای انسان به مریخ رسید و حال دانشمندان قصد دارند به صورت مجازی روی این سیاره کاوش کنند. ناسا و مایکروسافت در یک قرارداد همکاری بی‌سابقه قصد دارند که با هدف پیشبرد تعاملات انسان-ربات، از نرم‌افزار OnSight ناسا برای اکتشافات مجازی روی تصاویری از مریخ استفاده کنند که اطلاعات آن توسط کاوشگر «کنجکاوی» جمع‌آوری شده است.


درست است که کاوشگر رباتیک کنجکاوی ناسا از اعجاز تکنولوژیکی انرژی هسته‌ای بهره می‌برد اما اطلاعاتی را که جمع‌آوری و ارسال می‌کند، زمانی که روی یک صفحه‌نمایش مسطح قرار می‌گیرد، معنی خاصی ندارد و به قول کارشناسان، یک جراح نیاز دارد که روی آن اکتشاف و اطلاعات را آنالیز کند.


حتی تصاویر سه‌بعدی که با استفاده از روش برجسته‌بینی ایجاد می‌شوند، آنقدر مسطح و فاقد عمق، منطقه، چشم‌انداز یا متن است که خیلی کاربردی ندارند و باید توسط دانشمندان تحلیل شوند. در واقع، آنچه دانشمندان نیاز دارند، روشی برای تحلیل داده‌های خامی است که این کاوشگر ارسال می‌کند و بازیابی مناطق در اطراف کاوشگر مریخ‌نورد بدون سرنشین به شکل یک محیط سه‌بعدی مجازی تا دانشمندان بتوانند روی آن مطالعه کنند.




نرم‌افزار OnSight توسط مهندسان ناسا نوشته شده و براساس قرارداد جدید، مایکروسافت قرار است با کار روی این نرم‌افزار، تعاملات انسان- ربات را توسعه دهد. جالب است بدانید که این نرم‌افزار با هولولنز (Hololens) مایکروسافت کار خواهد کرد.


هولولنز ابزار جدید مایکروسافت است که اواخر هفته گذشته در جریان کنفرانس سالانه خود از آن رونمایی کرد. هولولنز یک هدست یا کامپیوتر پوشیدنی مبتنی بر ویندوز 10 است که تصاویر سه‌بعدی با کیفیت بالا را با کمک لنزهای هولوگرافیک جلوی چشم کاربر خود نمایش می‌دهد.


با همکاری ناسا و مایکروسافت، این هدست اطلاعات دریافتی از کاوشگر کنجکاوی را به شکل محیط شبیه‌سازی‌شده سه‌بعدی درمی‌آورد. این محیط شبیه‌سازی‌شده به گونه‌ای است که آواتارهای دانشمندان می‌توانند در آن، با هم ملاقات کنند، روی آن راه بروند و با استفاده از فناوری واقعیت افزوده روی مناطق مختلف مریخ مطالعه کنند.


نرم‌افزار OnSight علاوه بر مطالعه روی داده‌های خام، می‌تواند به عنوان ابزار برنامه‌ریزی بصری‌تر و همچنین سیستم‌عاملی مورد استفاده قرار گیرد که به دانشمندان امکان می‌دهد با استفاده از حرکات دست و دستورات منوی آن، محیط شبیه‌سازی شده را دستکاری کنند.


ناسا می‌گوید که لابراتوار نیرو محرکه جت (JPL) اواخر امسال میلادی آزمایش نرم‌افزار OnSight را برای عملیات کنترل ماموریت کاوشگر کنجکاوی آغاز خواهند کرد.


دیو لاوری، مدیر برنامه‌ریزی ماموریت لابراتوار علمی مریخ در این خصوص گفت: «OnSight به دانشمندان ما امکان خواهد داد در حالی که در دفتر کار خود نشسته‌اند، روی مریخ راه بروند، خم شوند و از نزدیک سنگ روی سطح مریخ را تماشا و به طور کلی این سیاره را اکتشاف کنند».


وی افزود: «این نرم‌افزار درک ما را از مریخ تغییر خواهد داد و ما در آینده، درک بهتری از محیط مریخ خواهیم داشت».


هولولنز


هولولنز (HoloLens) مایکروسافت، یک هدست واقعیت مجازی که لایه‌ای از عکس‌های هولوگرافیک را روی دنیای واقعی می‌اندازد. این هدست با استفاده از حسگر‌های مختلف، داده‌های دنیای واقعی و حرکات کاربرش را تشخیص می‌دهد. هولولنز هیچ سیمی ندارد و لازم نیست به گوشی یا کامپیوتر وصل شود.




زمانی که هدست هولولنز را روی چشم‌های خود قرار می‌دهید، تمام تصاویر مقابل شما به شکل سه‌بعدی شبیه‌سازی می‌شوند و شما می‌توانید ظاهر و ترتیب همه وسایل دنیای واقعی را که در دور و اطراف شما قرار دارند، تغییر دهید. هولولنز از دستورات صوتی نیز پشتیبانی می‌کند تا محتوا را کپی کند.


در زیر می‌توانید ویدئوی کاربردهای جالب هولولنز را تماشا کنید:



دانلود فایل صوتی

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب