تاریخچه و نقشه جامع شهر نجف آباد در ویکی آنا
به گزارش خبرنگار حوزه سفر و گردشگری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا, نَجَفآباد چهارمین شهر پرجمعیت استان اصفهان است که در مرکز ایران است، این شهر برای شکوفههای بادام، قالی دست باف و عسل و انار شهره است و شیرینی محلی معروف آن اِگِردَک میباشد، و به نام شهر علم و ایثار شناخته شدهاست. نجفآباد دارای دو بخش مرکزی و مهردشت و ۶ شهر نجفآباد، گلدشت، جوزدان، علویجه، دهق و کهریزسنگ میباشد.گلخانه در نجف آباد رونق بسیار خوبی دارد.از مهمترین گلخانه داران این شهر، می توان به آقای محمد طالبی اشاره کرد.این تولید کننده،به عنوان بهترین گلخانه ساز منطقه نیز شناخته شده است.
نجف آباد کنونی از زمان صفویه به تدریج شکل گرفته و توسعه پیدا کرده است. درواقع میتوان تاریخ نجفآباد را به قبل و بعد صفویه تقسیم کرد. ساکنان این شهر قبل از دوران صفویه، زرتشتیانی بودند که ابتدا فقط در فصل تابستان و برای چرای دام خود به این محل کوچ میکردند؛ اما مشکلات کوچ باعث شد سکونت دائمی آنها در این شهر آغاز شود.
پس از ایجاد سلسله صفویه و به قدرت رسیدن شاه عباس صفوی، تغییرات زیادی در این شهر صورت گرفت و تقریبا به شکل کاملا متفاوتی از نو بنا شد. پس از به سلطنت رسیدن شاه عباس، یک شبکه ارتباطی و آبیاری کاملی در نجف آباد به دستور وی و تلاش و دانش شیخ بهایی ایجاد شد و بازرگانی نیز در آن رونق گرفت. تغییرات ایجاد شده در دوران صفوی در نجف آباد به قدری گسترده بود که حتی جهانگردان آن زمان پس از رسیدن به شهر شگفتزده میشدند و آن را شهری آباد با ساختاری کاملا اصولی توصیف میکردند.
مردم بومی این شهر به لهجه نجف آبادی صحبت میکنند و به دلیل مهاجرپذیری، مردمانی با زبانهای لری، ترکی، عربی و گرجی نیز در این شهر زندگی میکنند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/