توسعه پَچ پلیمری که بافت قلب را ترمیم میکند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، بعد از حمله قلبی برخی از بافتهای تپنده قلب آسیب دیده و تبدیل به بافتهای اسکار و غیرتپنده میشوند که این امر عملکرد دائم قلب را به خطر میاندازد. حال دانشمندان از کالج ترینیتی دوبلین در ایرلند موفق به طراحی و توسعه دستگاهی شدند که خارج از قلب قرار میگیرد و به ناحیهای از بافت اسکاری متصل میشود.
این دستگاه از پلیمر قابلانعطاف پزشکی ساخته و با شبکهای از پلیمر الکترورسانای جداگانهای به نام «پلیپیرول» پوشانده شده است. این وسیله با فرایند ذوب الکترونوشته انجام شده است. به گفته گروه تحقیقاتی، زمانی که این دستگاه روی قلب قرار میگیرد سیگنالهای الکتریکی سلولهای قلبی اطراف را شناسایی میکند. سپس سیگنالهای آنها را به بافتهای اسکاری منتقل میکند، بدین ترتیب بافتهای غیرتپنده همزمان با بافتهای تپنده منقبض و منسجم میشوند.
این دستگاه تاکنون روی تکهای از بافت زیستی ایزوله آزمایش شده و در مرحله بعدی روی حیوانات تست خواهد شد. پیش از این نیز پَچهای قلبی طراحی شده بود که عملکرد مشابهی دستگاه کنونی داشتند. پَچهای قبلی حاوی سلولهای قلبی زنده بودند اما پَچ کالج ترینیتی به صورت مستقل کار میکند. البته برای بهبود عملکرد میتوان سلول قلبی نیز به آن اضافه کرد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/