با این ۲۵ دمنوش به جنگ آنفلوآنزا بروید
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، اگر احساس لرز در بدن و سوزش در بینی و گلو دارید بهتر است فرصت را از دست ندهید، با درست کردن یک دم نوش از بیمار شدن خود جلوگیری کنید
این روزها که بازار شیوع به انواع ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا داغ است، برای تقویت سیستم ایمنی بدن این دمنوشها کارساز هستند. طرز تهیه ۲۵ دمنوش طبیعی و مفید برای پیشگیری از سرماخوردگی را برای شما آماده کرده ایم، پس همراه ما باشید.
۱- چای بابونه
یکی از راههای درمان آنفلوآنزا جدید و فصلی تقویت سیستم ایمنی بدن است.. یک دمنوش خوشبو و سرشار از آنتیاکسیدان که هم سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و هم آرامبخش و خوابآورند. بابونه دمنوش مناسبی برای پیشگیری از سرماخوردگی و موج دوم آنفلوآنزا جدید و فصلی است. در یک تحقیق بر روی ۸۰ زن، آنهایی که به مدت دو هفته «چای بابونه» مصرف کرده بودند هم کیفیت خوابشان بهتر شده و هم میزان افسردگی در آنها کاهش پیدا کرده بود. چای بابونه سرشار از آنتیاکسیدان است و تاثیر مثبتی روی عملکرد کبد دارد.
۲- دمنوش اسطوخودوس
گیاه دارویی اسطوخودوس اگر همراه با پونه، آویشن و نعنا دم شود برای درمان سرماخوردگی بسیار مؤثر است، این گیاه با داشتن خواص ضد درد و تسکین دهنده سرفه های خشک به بهبودی بیماری کمک می کند.
۳- دمنوش اکیناسه یا سرخارگل
تحقیقات نشان می دهند که اکیناسه می تواند در برابر سرماخوردگی و سوزش از بدن دفاع کند. در حقیقت اکیناسه التهاب در بدن که هنگام بروز سرماخوردگی و آنفلوآنزا به وجود می آید را کاهش می دهد. با این حال شما باید به یاد داشته باشید تا اولین علائم عفونت ویروسی را مشاهده کردید از این دمنوش استفاده کنید. این گیاه یک درمان روزانه مانند بابونه و آویشن برای تقویت سیستم ایمنی نیست و فقط در صورت مشاهده علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا آن را مصرف کنید. فقط به دلیل برخی از آلرژی ها بهتر است پیش از مصرف از حساسیت یا عدم حساسیت خود به این گیاه مطمئن شوید.
۴- چای دارچین
«دارچین» از جمله شفابخشترین و قدیمیترین ادویهجات از زمان تمدن باستان تاکنون است. یکی از بهترین مصارف دارچین دم کردن آن همراه چای است چرا که در جریان دم کشیدن بسیاری از عناصر آن وارد دمنوش میشوند و بسیار بهتر از استفاده از آن به عنوان یک ادویه در پخت غذا میتوان از خواص بینظیر آن بهره برد. به همین دلیل دمنوش «چای دارچین» یکی از بهترین نوشیدنیها برای کاهش سطح قند خون و کاهش دهنده وزن و موثر در روند لاغری است. دارچین یک آنتیبیوتیک طبیعی است و علاوه بر این هم برای درمان سردرد مفید است و هم به کاهش التهاب کمک میکند. طعم چای دارچین را با کمی عسل و لیموترش خوشمزهتر کنید و اتفاقا یک دمنوش مناسب برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوآنزا فصلی و جدید است.
۵- دمنوش گشنیز
از برگ های خشک شده گشنیز 3 قاشق در 2 الی 3 فنجان آب جوش ریخته و اجازه دهید تا 15 دقیقه دم بکشد، از این دمنوش هفتهای 3 الی 4 استکان میل کنید.
۶- دمنوش چهارگل
یکی از بهترین دمنوش های مناسب برای درمان سرماخوردگی و گلو درد چهار گل است که در طب سنتی توصیه می شود، این دمنوش از ترکیب گیاهانی مانند گل ختمی، آویشن شیرازی، گل پنیرک و اسطوخدوس و دانه های عناب درست شده است.
۷- دمنوش زردچوبه
زردچوبه یکی از موثرترین داروهای گیاهی ضد التهاب محسوب می شود و می تواند ناراحتی های دستگاه گوارش را از بین ببرد. همچنین سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و اختلالات را از بین می برد. زردچوبه غیر از خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی قوی و ضد عفونی کننده هم هست و به کاهش درد گلو کمک می کند.
برای تهیه چای زردچوبه می توانید آب را بجوشانید و سپس دو قاشق چای خوری پودر زردچوبه به آن اضافه کرده و با قاشق خوب هم بزنید سپس 5 دقیقه در فنجان را بگذارید و صبر کنید. در آخر عسل و لیمو هم به آن بیفزایید. برای خوش طعم تر شدنش هم می تواند کمی شیر به دمنوش خود اضافه کنید.
۸- دمنوش ریشه شیرین بیان
ریشه شیرین بیان برای درمان گلودرد بسیار مفید است و برای تهیه این دمنوش کافیست این ریشه ها را در مقدار کم به آب جوش اضافه کنید و چند دقیقه اجازه دهید دم بکشد. میزان بیش از حد این گیاه ممکن است خطرناک باشد به ویژه اگر دچار بیماری خاصی باشید و یا در شرایط پزشکی خاصی به سر ببرید بنابراین لازم است حتما برای تعیین دوز مناسب مصرف با پزشک مشورت نمایید.
۹- دمنوش گرم با عسل و لیمو
اگر سرما خوردهاید، اولین چیزی که میتوانید درست کنید یک دمنوش سرماخوردگی سیاه یا سبز نسبتا کمرنگ است که به آن یک قاشق چایخوری عسل و یکی دو تکه لیمو ترش اضافه کرده باشید. این نکته حائز اهمیت است که برای حفظ مواد مغذی موجود در عسل و لیمو نباید آنها را به آب داغ اضافه کنید.
۱۰- دمنوش داغ پرتقال خونی
از این نوشیدنی پرتقالی داغ بنوشید تا بتوانید از گرمای حیرتانگیز و تسکین دهندهی آن بهرهمند شوید. برای درست کردن آن کافی است یک برش از پرتقالی خونی را داخل لیوان چای داغ خود بیندازید یا اینکه داخل قوری بیندازید و کمی دارچین هم به آن اضافه کنید و بگذارید خوب دم بکشد. پس از دم کشیدن میتوانید از آن بنوشید تا به رفع سرماخوردگیتان کمک کند.
۱۱- لاتهی چای سبز وانیلی
وقتی که ناخوش هستید و احساس بیحالی و کسالت میکنید این لاتهی چای سبز میتواند راهی خوشایند و مطلوب باشد برای بازگرداندن سلامتی به شما باشد.
۱۲- برگ چای سفید
برگ چای سفید هم مانند برگ چای سبز می تواند باکتری های بیماری زا در بدن را از بین ببرد. همچنین دارای آنتی اکسیدان هاییست که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و مبارزه قدرتمندی علیه سرماخوردگی و آنفلوآنزا انجام می دهند. علاوه بر این برای پوست هم مفیدند و مزایای ضد پیری دارند. مصرف چای سفید هنگام سرماخوردگی و آنفلوآنزا می تواند علائم این بیماری ها را به طرز چشمگیری کاهش دهد.
۱۳- دمنوش تمشک با گلهای لیمو
از گلهای خشک شدهی زیرفون دمنوش دم کنید، توت خشک و برگهای تمشک را به آن اضافه کنید. و بگذارید برای مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد. اگر تمشک دم دستتان نبود، میتوانید از مربای آن استفاده کنید.
۱۴- دمنوش بادرنجبویه
یک نوشیدنی ملایم با طعم و عطر لیمو که خواص درمانی فراوانی دارد و در طب اسلامی هم بسیار توصیه شده است. «دمنوش بادرنجبویه» سرشار از انواع آنتیاکسیدان است و در بهبود سلامت قلب و پوست و نیز تمدد اعصاب و کاهش استرس موثر است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید براساس نتایج یک تحقیق، نوشیدن دمنوش بادرنجبویه در کاهش استرس، بهبود حافظه و افزایش مهارتهای پیشرفته ریاضی هم تاثیر دارد.
۱۵- دمنوش گل میخک
این دمنوش ادرار آور است و گرفتگی ریه را برطرف می کند. دمنوش میخک می تواند سینوس ها را باز کند تا بتوانید راحت تر نفس بکشید. برای تهیه دمنوش میخک می توانید از یک چاشنی شیرین و تند هم در کنار آن استفاده کنید.
۱۶- دمنوش اُکالیپتوس
اُکالیپتوس یک گیاه استرالیایی است که می تواند علائم سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش دهد. قبایل بومی از چای تهیه شده با برگ های اُکالیپتوس، تب را درمان می کردند. اُکالیپتوس همچنین یک ترکیب شیمیایی دارد که خلط و تراکم قفسه سینه را کاهش می دهد. این ماده شیمیایی می تواند باعث نابودی ویروس آنفولانزا هم بشود. قبل از مصرف این دمنوش با پزشک مشورت کنید زیرا در مواردی نادر برگ های این گیاه ممکن است باعث خارش پوست شود.
۱۷- دمنوش غنچه گل محمدی
دمنوش گل محمدی، دمنوش گل سرخ و دمنوش گل رز همه نام یک نوشیدنی مفید و شفابخش هستند. این دمنوش سنتی و قدیمی سرشار از ویتامین C و انواع آنتیاکسیدان است. خواص ضدالتهاب آن دردهای مفاصل را کاهش میدهد و تاثیر مثبتی در سلامت و جوانسازی پوست و مقابله با پیری پوست، درمان جوش و آکنه و سیاهی دور چشم و نیز آب شدن چربیهای شکمی دارد. دمنوش گل محمدی یک نوشیدنی مفید برای تسکین دردهای قائدگی، درمان یبوست و اسهال و نیز درمان سرماخوردگی و سرفه است.
۱۸- دمنوش آویشن
مصرف دمنوش آویشن به هضم غذا، رفع درد شکم و نفخ کمک بسزایی میکند.
ویروس سرماخوردگی را با مصرف دمنوش آویشن ضربهفنی کنید
آویشن ضد سرفه، خلط آور و در درمان برونشیت و آسم موثر است.
استفاده از دمنوش آویشن، سیاه سرفه و التهاب دستگاه تنفس فوقانی را رفع میکند.
۱۹- مریم گلی
یک دمنوش مفید برای درمان گلودرد و مناسب درمان سرماخوردگی و البته سلامت مغز و پیشگیری از آلزایمر. دمنوش مریم گلی هم عملکرد حافظه را بهبود میبخشد و هم در سلامت قلب و عروق و روده بزرگ موثر است.
۲۰- دمنوش چای نعناع
در دمنوش «چای نعناع» از چای خبری نیست و شما قرار است برگهای تازه دمکشیده نعنا در آب جوش را به عنوان یک دمنوش مناسب سرماخوردگی میل کنید. دمنوش نعناع یکی از بهترین نوشیدنیها برای یک خواب راحت شبانه است، پس بهتر است قبل از رفتن به رختخواب یک فنجان چای نعنا بنوشید. بوی خوش نعنا این دمنوش را به یکی از محبوبترین نوشیدنیهای گرم در سرتاسر جهان تبدیل کرده است. در طب باستان از نعنا برای آرام کردن درد و مشکلات معده استفاده میشد که این رسم درمانی هنوز هم پابرجاست.علاوه بر این نعنا یک ماده شفابخش و مفید برای پایین آوردن تب و کم کردن التهاب است. چای نعنا حالت تهوع و استفراغ و دلآشوبه را کاهش داده و در زمان سرماخوردگی و آنفولانزا درد و التهاب گلو را کم میکند
۲۱- دمنوش زنجبیل
یکی از محبوبترین دمنوشها برای کم کردن وزن و لاغری. «دمنوش زنجبیل» یک نوشیدنی تند مزه و سرشار از خاصیت و آنتیاکسیدان است. نوشیدنی گرم زنجبیل حالت تهوع را به خصوص در زنان باردار درمان میکند و یکی از بهترین درمانهای طبیعی برای کاهش سلولهای سرطانی در سرطان پوست است. دمنوش زنجبیل دردهای دوران قائدگی را در زنان کاهش میدهد و برای افراد مبتلا به دیابت یک نوشیدنی مفید است. برای درست کردن این دمنوش مناسب سرماخوردگی کافی است یک تکه زنجبیل تازه را در آب جوش بیندازید و ده دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. برای کمتر کردن طعم تندی آن میتوانید یک پر لیمو یا پرتقال خشک، کمی لیموعمانی یا چند قطره آب لیموترش تازه و کمی عسل طبیعی اضافه کنید. دمنوش زنحبیل به خاطر خاصیت آنتیاکسیدانی که دارد یک نوشیدنی مناسب برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا جدید و فصلی است.
۲۲- دمنوش برگ زیتون
تهیه این چای بسیار ساده است. شما می توانید عصاره، پودر یا برگ های خشک شده آن را خریداری نمایید و در صورتی که سم پاشی و آفت کشی نشده باشند از آنها استفاده کنید. با یک قاشق چای خوری برگ خشک شده آن می توانید چای تهیه کنید اما حتما با عسل آن را شیرین کنید زیرا طعم بسیار تلخی دارد.
چای برگ زیتون به اندازه ای قوی است که به جای داروهای شیمیایی استفاده شود و فشارخون را کاهش دهد. بنابراین از موارد منع مصرف آن آگاه باشید زیرا ممکن است بدن را تحت تاثیر قرار دهد.
۲۳- دمنوش گزنه، سنبل الطیب و قاصدک
با برگ های خشک یا تازه این گیاهان چای تهیه کنید و با عسل به آن طعم دهید. دو فنجان در روز می تواند علائم سرماخوردگی را کاهش دهد. اگر باردار هستید از نوشیدن این چای خودداری کنید زیرا می تواند رحم را تحریک کند. (برای همین برای چرخه قاعدگی مفید است.) همچنین ممکن است آلرژی زا باشد. در ضمن برای اجتناب از تحریکات معده پیش از نوشیدن این چای حتما یک لیوان بزرگ آب گرم بنوشید.
۲۴- رویبوس
یک دمنوش قرمز رنگ با اصالت آفریقایی که از جمله پرطرفدارترین نوشیدنیهای گرم در سرتاسر دنیاست و اتفاقا یک دمنوش مناسب سرماخوردگی هم هست. برخی «چای رویبوس» را اکسیر جوانی و دارویی برای لاغری میدانند و برخی دیگر به خاطر خواص آرامبخش، ضد استرس، آنتیاکسیدان و ضدسرطانی که دارد آن را میپسندند. رنگ قرمز چای رویبوس هم جذاب است و هم اشتهاآور و البته از طعم و مزه بینظیر آن هم نباید گذشت. با اینهمه چای رویبوس بیشتر حکم یک دمنوش را دارد تا چای چون فاقد برخی ویژگیهای چای از جمله کافئین است. از دیگر خواص دمنوش رویبوس میتوان به درمان سردرد، ضدالتهاب و ضدمیکروب، ضد آکنه و شفافکننده پوست، ضدآلرژی و حساسیت و البته تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است. نوشیدنی گرم رویبوس که از یک بوته قرمز رنگ به دست میآید علیرغم طعم شیرینی طبیعی که دارد یک چربیسوز فوقالعاده است و متابولیسم بدن و سوخت و ساز را بهبود میبخشد.
۲۵- چای فلفل هندی
نصف قاشق چای خوری پودر فلفل را به یک استکان آب در حال جوش اضافه کرده و سپس یک قاشق چای خوری عسل داخل چای بریزید و از روی شعله بردارید.
بعد از خنک شدن چای آن را میل کنید در صورتی که به ادویه جات حساسیت دارید از 8/1 فلفل در قاشق چای خوری استفاده کنید.
البته این دمنوش برای اوایل سرماخوردگی که گلو درد شدید نیست مورد استفاده قرار میگیرد، چرا که فلفل ممکن است سوزش گلو را بیشتر کند.
نکته مهم:
فراموش نکنید افراط در مصرف دم نوش ها و جوشانده ها خطرناک است و می تواند عوارض جانبی داشته باشد. برای مثال نوشیدن بیش از حد جوشانده نعنا که برای درمان مشکلات گوارشی و نفخ تجویز می شود. میزان جذب آهن را کاهش می دهد و زمینه بروز کم خونی را فراهم می کند. بنابراین پیش از مصرف دم نوش ها و جوشانده ها با یک متخصص طب سنتی مشورت کنید.
انتهای پیام/
انتهای پیام/