مزایای شگفتانگیز مصرف شکلات تلخ
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شکلات تلخ حاوی مواد مغذی است که میتواند بر سلامتی شما تأثیر بگذارد. این شکلات از بذر درخت کاکائو تهیه شده که یکی از بهترین منابع آنتیاکسیدان موجود در کره زمین است. مطالعات نشان میدهد که شکلات تلخ میتواند سلامتی شمارا بهبود بخشد و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد. در این مطلب 7 مورد از مزایای مصرف شکلات تلخ یا کاکائو که بهصورت علمی پشتیبانی میشوند را بررسی میکنیم.
اگر شکلات تلخ باکیفیت و حاوی کاکائوی زیاد میخرید، درواقع کاملاً مغذی است. این ماده حاوی مقادیر مناسبی از فیبر محلول و دارای مواد معدنی است. مصرف روزانه 100 گرم شکلات تلخ با 70 تا 85٪ کاکائو حاویِ: 11 گرم فیبر، 67٪ آهن، 58٪ منیزیم، 89٪ مس، 98٪ منگنز و همچنین دارای مقدار زیادی پتاسیم، فسفر، روی و سلنیوم است. شکلات تلخ دارای مقادیری از چربیهای مفید نیز میباشد.
منبع غنی آنتیاکسیدانها
شکلات تلخ حاوی ترکیبات ارگانیک است که ازنظر بیولوژیکی فعال هستند و بهعنوان آنتیاکسیدان عمل میکنند. اینها شامل پلیفنولها، فلاوانولها و کاتچینها میباشد. یک مطالعه نشان میدهد که کاکائو و شکلات تلخ فعالیت آنتیاکسیدانی، پلی فنول و فلاوانول بیشتری نسبت به سایر میوههای مورد آزمایش، که شامل زغالاخته و انواع توتهای آکای بود، داشتند.
یكی دیگر از كاركردهای اکسید نیتریک (موجود در شکلات تلخ) ارسال سیگنال به شریانهای خون برای استراحت است كه باعث كاهش مقاومت به جریان خون میشود و بنابراین فشارخون را كاهش میدهد. بسیاری از مطالعات نشان میدهند که کاکائو و شکلات تلخ میتوانند باعث بهبود جریان خون و کاهش فشارخون شوند، اگرچه این عوارض معمولاً خفیف هستند.
مصرف شکلات تلخ میتواند عوامل خطر برای بیماریهای قلبی را بهبود بخشد. در یک مطالعه کنترلشده، پودر کاکائو بهطور قابلتوجهی کلسترول LDL (کلسترول "بد") اکسیدهشده در مردان را کاهش میدهد. همچنین HDL را افزایش داده و LDL کل را برای کسانی که کلسترول بالا دارند کاهش داده است.
کاهش خطر بیماری قلبی
به نظر میرسد ترکیبات موجود در شکلات تلخ از اکسیداسیون LDL بسیار محافظت میکند. در درازمدت، این مسئله باعث میشود که کلسترول بسیار کمتری در عروق قرار بگیرد و درنتیجه خطر ابتلا به بیماری قلبی کمتر باشد. در حقیقت، چندین مطالعه طولانیمدت پیشرفت نسبتاً چشمگیری را در این زمینه نشان میدهد. برای مثال در یک مطالعه از 470 مرد سالخورده، مشخص شد کاکائو خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی را تا حدود 50٪ در طی یک دوره 15 ساله کاهش داده است.
ترکیبات فعال زیستی موجود در شکلات تلخ نیز میتواند برای پوست شما فوقالعاده باشد. فلاونولها میتوانند از پوست در برابر آسیب آفتاب محافظت کنند، جریان خون به پوست را بهبود بخشیده و تراکم و هیدراتاسیون پوست را افزایش دهند.
شکلات تلخ همچنین میتواند عملکرد مغز شمارا بهبود بخشد. یک مطالعه از داوطلبان سالم نشان داد که خوردن کاکائو با فلاوانول بالا به مدت 5 روز، جریان خون به مغز را بهبود میبخشد. کاکائو همچنین ممکن است عملکرد شناختی را در افراد مسن با اختلال روانی بهطور قابلتوجهی بهبود بخشد. و میتواند تسلط کلامی و چندین عامل خطرزای بیماری را نیز بهبود بخشد. علاوه بر این، کاکائو حاوی مواد محرکی مانند کافئین و تئوبرومین استس، که ممکن است یک دلیل اصلی برای بهبود عملکرد مغز در کوتاهمدت باشد.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/