ساخت سنسور گازی برای سنجش سلامتی
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از اسلش گیر، گروه تحقیقاتی دانشگاه ایالتی پن در همکاری با دانشمندان دانشگاه نورث ایسترن موفق به تولید سنسور گازی فوق حساسی شدند که میتواند سلامت انسان و محیط را کنترل کند. محققان بر این باورند که این سنسورهای پوشیدنی در آینده نزدیک بهصورت تجاری وارد بازار میشود.
سنسور جدید نمونه بهبودیافته سنسورهای پوشیدنی فعلی است. نسل جدید سنسورهای پوشیدنی مجهز به مکانیسم خودترمیمی است و میزان حساسیت بسیار بالایی دارد. مکانیسم خودترمیمی این سنسورها امکان ترمیم سریع زخم را به کاربر میدهد. همچنین این سنسورهای پوشیدنی قابل استفاده مجدد هستند.
به گفته گروه تحقیقاتی، نمونههای مشابه این دستگاه به یک هیتر(سیستم گرمایشی) خارجی نیاز دارد؛ همچنین تولید آنها طی فرایند لیتوگرافی گران و زمانبری در شرایط به خصوص صورت میگیرد. در مطالعه جدید، دانشمندان از لیزر استفاده کردند تا الگویی خطی بسیار متخلخلی را روی مواد نانویی شبیه به گرافن ایجاد کنند.
از این مواد برای ساخت سنسورهای نوین استفاده شد که میتوانند گاز و زیست مولکول را شناسایی کنند. این سنسورهای در آینده نه چندان دوری قادر به شناسایی مواد شیمیایی نیز خواهند بود. قسمتهای غیرسنسوری این دستگاه مجموعهای از خطوط مارپیچ است که با نقره پوشانده میشوند. وقتی جریان برق روی بخشهای نقره قرار میگیرد و نقاط گازی سنسور را گرم میکنند، بدین ترتیب نیاز به هیتر مجزا در این سیستم از بین رفته است. خطوط مارپیچ حالت کشسانی به سنسور میدهد و به راحتی روی هر نقطهای از بدن انسان قرار میگیرد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/