جشنواره عمار در دهه دوم برگزاری به ابتکارات جدید نیاز دارد/ «خصوصی سوزی» مستندی برای ارائه مشکلات و ارائه راهکارها
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، شب گذشته و در جریان تقدیر از برگزیدگان دهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، فانوس بخش پایش و پالایش اجتماعی این دوره از جشنواره را برای کارگردانی مستند «خصوصی سوزی» به محسن اسلامزاده اهدا کرد.
این مستندساز شناختهشده پیش از این با ساخت آثار جسورانهای همچون «تنها میان طالبان» و «زندگی میان پرچمهای جنگی» علاوه بر کسب جوایز متعدد از جشنوارههای داخلی و خارجی توانست نام خود را در حوزه مستند بحران و مستند جنگ مطرح کند. سفر به دیار پشتونها، اسرار زندان ابوسلیم، به دنبال صلح و اهل سنت ایران از دیگر آثاری است که اسلامزاده کارگردانی آنها را به عهده داشته است.
وی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره مستند «خصوصی سوزی» خود گفت: این اثر به چرایی ناکامی خصوصیسازی کارخانهها و نهادهای اقتصادی کشور در سالهای اخیر میپردازد و بحث خصوصیسازی کارخانه ماشینسازی تبریز را محور خود قرار داده است.
اسلامزاده عنوان کرد: این اثر علاوه بر این که به این موضوع نگاه انتقادی دارد، راهکار و پیشنهاداتی هم ارائه میکند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا ساخت این مستند را میتوان تغییر مسیر او از فضای کارهای شاخص قبلی همچون «تنها میان طالبان» و «زندگی میان پرچمهای جنگی» دانست گفت: بالاخره از زمانی که من کار مستندسازی را به صورت حرفهای شروع کردم، در بسیاری از کارهایم محور عدالت اجتماعی پررنگ بوده است. الان هم باتوجه به بحث مفاسد اقتصادی و ابهاماتی که در افکار عمومی در این موضوع وجود دارد، علاقهمند بودم که در این زمینه کار کنم، پیشنهاداتی شده بود که بنا به دلایلی قبول نکردم.
برنده جایزه فانوس دهمین جشنواره فیلم عمار افزود: قرار است در یک مجموعه مستند با نام «سرطان اجتماعی» با نگاهی اصلاحگرایانه به ساختارهایی که منجر به ظهور مفاسد اجتماعی میشود بپردازیم.
اولین اثر از این مجموعه مستند «خصوصیسوزی» بود که به خصوصیسازی کارخانجات اختصاص داشت. در قسمتهای بعدی نیز به موضوعاتی از قبیل نقد سیستم قضایی، ضرورت قوانین حمایت از افشاگران فساد، اصلاح ساختار گمرک، چالشهای قوانین ثبت، مناطق آزاد و... میپردازیم.
اسلامزاده درباره ادامه مسیر مستندسازی خود نیز تصریح کرد:حتماً در این فضا کارم را ادامه خواهم داد، چراکه نمی توانیم نسبت به مفاسد اقتصادی بیتفاوت باشم.
وی با اشاره به این که مستند خصوصیسازی برای اولین بار در جشنواره عمار رونمایی شد، افزود: هنوز درباره ارائه این اثر به سایر جشنوارههای حوزه مستند تصمیمی نگرفتهام. البته با توجه به این که جنس آن بیشتر به ساختار تلویزیونی نزدیکتر است، احتمالاً اوایل سال آینده از تلویزیون پخش شود.
اسلامزاده در ارزیابی خود از جشنواره مردمی فیلم عمار نیز گفت: در 10 دوره برگزاری جشنواره عمار، من فقط در دوره دوم نبودم. این جشنواره توانسته است مجالی برای فیلمسازان جبهه انقلاب بازکند تا آثار خود را در یک فضای حرفهای ارائه دهند. از سوی دیگرمیتوان ذائقه مخاطبان را نیز به خوبی سنجید.
وی افزود: پخشهای استانی و اکرانهای مردمی نیز از دیگر ویژگیهای مثبت این جشنواره است. این عوامل باعث شده است تا جشنوارههای دیگر مستند هم کارهای مستندسازان انقلابی را جدی بگیرد؛ البته این امتیاز میتواند این آسیب را هم به دنبال داشته باشد که حضور مستندسازان جسور را در جشنواره عمار کم رنگ کند. لازم است متولیان جشنواره عمار در دهه دوم برگزاری این رویداد فرهنگی به ابتکارات جدید دست بزنند تا همچنان مرزبندی گفتمان عمار با سایر جشنوارهها حفظ شود و مخاطبان آثار آن نیز همچنان پای کار باشند.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/