دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 آبان 1394 - 13:33

نیت‌خوانی رویترز از انگیزه آمریکا برای دعوت ایران به نشست وین

خبرگزاری انگلیسی «رویترز» طی تحلیلی درباره نشست وین با موضوع سوریه نوشت: در نخستین نشست «همه‌جانبه» سوریه که با حضور ایران برگزار شده، آمریکا همچنان به خواست خود برای برکناری اسد از قدرت چسبیده است.
کد خبر : 46531

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، خبرگزاری انگلیسی «رویترز» یادآور شد تمام نشست‌های بین‌المللی درباره سوریه که طی چهار سال گذشته بدون حضور ایران- همپیمان اصلی اسد- تشکیل شده بود، «شکست خورد».


به نوشته رویترز، از چهار هفته پیش که روسیه بمباران هوایی مواضع داعش در ترکیه را آغاز کرد، آمریکا، کشورهای اروپایی و عربستان بر این نظر توافق کردند که ایران باید در کنار میز مذاکره یک کرسی داشته باشد.


«محمدجواد ظریف»، وزیر امورخارجه ایران، روز پنجشنبه هنگام ورود به وین برای نشست روز جمعه درباره سوریه گفت: کسانی که سعی در حل و فصل بحران سوریه دارند به این نتیجه رسیده‌اند که بدون حضور ایران هیچ راه منطقی برای گذر از این موضوع وجود ندارد.


به گزارش رویترز، «تام شانون» رایزن وزارت امورخارجه آمریکا، گفت: کری و واشنگتن از این نشست بهره می‌گیرند تا ببینند آیا تهران و مسکو حاضر به پذیرش تغییر رهبری دمشق‌اند؟ همچنین باید تعهد آنها برای مبارزه با داعش ارزیابی شود.


شانون افزود کری ارزیابی می‌کند ایران و روسیه تا چه اندازه برای همکاری گسترده با جامعه بین‌المللی برای متقاعد کردن آقای اسد به کناره‌گیری طی یک فرایند سیاسی انتقال قدرت آماده‌اند.


آمریکا و اروپا همواره رفتن اسد از قدرت را به عنوان بخشی از هر گونه راه‌حل صلح مطرح کرده‌اند؛ امری که با مخالفت روسبه و ایران روبه‌رو شده است.


به نوشته رویترز، ائتلاف چهارجانبه حمایت از اسد که طی چهار هفته گذشته با عملیات هوایی سوریه و پشتیبانی ایران از عملیات زمینی همراه بوده، چشم‌اندازی را ایجاد کرده است که امید دشمنان شورشی اسد را برای وادار کردن او به کناره‌گیری از قدرت بسیار کمرنگ می‌کند.


پس از آن بود که برخی مقام‌های غربی از ترتیبات موقتی سخن گفتند که در آن اسد می‌توند برای یک دوره معین در قدرت باقی بماند.


به نوشته این خبرگزاری انگلیسی، مقام‌های غربی با امید به پیشرفت در نشست امروز شرکت می‌کنند. با وجود این، آنها امروز این فرصت را آزمایش می‌کنند که روسیه و ایران تا چه اندازه در مواضع پیشین خود انعطاف‌پذیرند.


داعش از پارسال نواحی زیادی را در سوریه و عراق اشغال کرده است.


آمریکا و برخی همپیمانان غربی و منطقه‌ای از شهریور پارسال ائتلافی برای مبارزه علیه داعش راه‌اندازی کردند و به اقدام نظامی در سوریه و عراق دست زدند.


روسیه نیز از هفتم مهرماه به درخواست دولت سوریه حمله هوایی به مواضع داعش در آن کشور را آغاز کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب