سیاست اصولی ایران، راهبرد چماق و هویچ آمریکا را بیاثر کرد/ جنگ روانی کاخ سفید برای توجیه شکست احتمالی مذاکرات وین
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، نشریه تحلیلی عصر در گزارشی نوشت: در آستانه مذاکرات (رفع تحریمهای ظالمانه علیه ایران) در وین، بیاعتمادی میان ایران و آمریکا تأثیرات منفی بر رایزنیهای غیرمستقیم میان آنها در چارچوب دور هفتم مذاکرات خواهد گذاشت؛ مذاکراتی که روز گذشته با هدف احیای توافق هستهای امضا شده در سال ۲۰۱۵ میلادی میان ایران و ۱+۵ برگزار شد، البته آمریکا در سال ۲۰۱۸ از این توافق خارج شد. ایران پیشتر اعلام کرده بود مذاکرات وین باید با محوریت رفع تمام تحریمهای آمریکا برگزار شود؛ تحریمهایی که دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۱۷ علیه ایران وضع کرده است. علاوه بر این، ایران خواهان گرفتن تضمینهایی از آمریکا در زمینه خارج نشدن مجدد از توافق هستهای است.
طبق این گزارش، آمریکا همواره ادعاهایی را مطرح کرده ازجمله اینکه ایران به دنبال توسعه برنامه هستهای خود با هدف تولید بمب اتم یا خرید زمان با استفاده از حربه طولانی کردن مذاکرات است. با وجود این، تهران بارها از زبان مسئولان مختلف تأکید کرده برنامه هستهای با اهداف صلحآمیز است.
بیشتر بخوانید:
آمریکا به ایران امتیاز ندهد، به سمت انفجار پیش خواهیم رفت
توافق بزرگ منطقهای بدون مزاحم
به نوشته این نشریه عرب زبان، آمریکا بدون توجه به گزارشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنی بر پایبندی ایران به تعهداتش در زمینه برجام، راه خود را در پیش گرفت و ادعاهایش را تکرار کرد تا اینکه ایران مسیر کاستن از تعهدات خود در قبال توافق هستهای را در پیش گرفت. علاوه بر این، آمریکا همواره در حال تکرار تردیدهای خود در راستای اتهاماتی است که رژیم صهیونیستی بهعنوان مخالف برجام علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح میکند. اسرائیل برنامه هستهای ایران را تهدیدی برای موجودیت خود میداند و آمریکا تلاش میکند با صهیونیستها همذات پنداری کند.
سیاست اصولی ایران مبتنی بر نفی سلطه است و تهران هرگز تسلیم فشارهای آمریکا نمیشود
این نشریه تحلیلی مینویسد: با رفتارها و اظهارنظرهای متناقض آمریکا و دولت بایدن در قبال ایران و خطمشی غلط مقامهای آمریکایی، مشخص است آمریکا بار دیگر برای اقناع تهران به سیاست چماق و هویج بازگشته و تحریمهای بیشتری علیه مقامهای ایرانی اعمال میکند. اعمال سیاست فشار حداکثری با استفاده از تاکتیکهای جنگ روانی، روشهای جنگ نرم و تکان دادن چماق تهدید بهوسیله کنت مککنزی، فرمانده ستاد مرکزی نیروهای آمریکا در منطقه (سنتکام) ازجمله اقدامات واشنگتن در روزهای اخیر بوده است. مککنزی مدعی است اگر مذاکرات شکست بخورد، نیروهای آمریکایی آماده اقدام نظامی خواهند بود و این گزینه روی میز است.
عصر مینویسد: ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا چندی پیش گفت، فرصت مذاکرات برای احیای توافق هستهای دائمی نیست و تأکید کرد، اگر ایران با اقدامات یا پاسخهای خود نشان دهد حسن نیت ندارد و مواضعش شفاف نباشد، کاخ سفید باید به راههای دیگر متوسل شود. آمریکا قبل از تأیید حسن نیت ایران، محوری را تشکیل داد که شامل انگلیس، فرانسه، آلمان، مصر، اردن، شورای همکاری خلیج (فارس) و اسرائیل میشود. آنها با صدور بیانیهای مشترک ایران را به فعالیتهای بیثبات کننده در منطقه با هدف تحریک افکار عمومی جهان، برهم زدن نظم جامعه جهانی و فشار بر غرب متهم کردند.
آمریکا میخواهد شروط خود را بر ایران دیکته کند
این گزارش میافزاید: اقدامات آمریکا با این هدف انجام شد که ایران پیش شرطهای خود را برای ازسرگیری مذاکرات کنار بگذارد و به عقبنشینی از اقدامات خود در کاهش تعهدات هستهای و تسلیم شدن به شروط و دیکتههای آنها مجبور شود. ائتلاف آمریکا با این اقدام میخواهند برتری نظامی و اقتصادی مطلق خود را به ایران نشان دهند و به موازات آن، مخفیانه تلاش میکنند تا حمایت چین و روسیه را جلب کنند تا در صورت شکست مذاکرات، تهران را زیر فشار قرار دهند و جامعه جهانی را متقاعد کنند که جمهوری اسلامی عامل شکست مذاکرات است و در نتیجه، توجیهی ضعیف برای پایبند نبودن خود به تعهداتشان پیدا کنند. ادامه یافتن سیاستهای تحریم، محاصره و تهدید ایران با هدف حراست از موجودیت اسرائیل بهعنوان متحد آمریکا و حفظ امنیت و منافع این رژیم انجام میشود.
هدف آمریکا تضعیف توان هستهای ایران، محدود کردن نقش منطقهای، نفوذ نظامی و اقتصادی و خشکاندن منابع مالی و نفتی ایران است
نشریه تحلیلی عصر در پایان گزارش خود مینویسد: هدف نهایی آمریکا تضعیف توان هستهای ایران، محدود کردن نقش منطقهای، نفوذ نظامی و اقتصادی و خشکاندن منابع مالی و نفتی ایران است تا این کشور نتواند از محور مقاومت و جنبشهای آزادیخواه منطقه حمایت کند. با این سیاستهای بدخواهانه، آمریکا میکوشد اهداف استعماری خود را با تصویب پروژههای عادیسازی روابط کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی و تحمیل هژمونی خود بر خاورمیانه، کنترل منابع نفت و انرژی و غارت ثروت مردم منطقه تضمین کند.
بیشتر بخوانید:
باقری: عزم ایران برای برداشتن گامهایی در راستای لغو تحریمها جدی است
قصد دولت سیزدهم از آغاز مذاکرات وین چیست؟
عصر نوشت: در مقابل، جمهوری اسلامی مراقب و هوشیار است و رهبر انقلاب اسلامی ایران و سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور این کشور سیاستهای اصولی خود را بارها اعلام کردهاند؛ سیاستهایی که مبتنی بر نفی سلطه است و تهران هرگز تسلیم فشارهای شدید نمیشود و امتیازی نخواهد داد. ایران اعلام کرده است از مواضع اصولی خود عقبنشینی نخواهد کرد و در اختیار داشتن فناوری هستهای و ایجاد قابلیتهای موشکی و ... را حق مشروع خود میداند و در راستای ارتقای آن جدی است. ایران میخواهد نقش تحکیم کننده خود را در منطقه و جهان حفظ کند تا یکجانبه گرایی قدرتها شکسته شود و تهران دست دوستی بهسوی متحدان و دوستانش در منطقه ازجمله چین و روسیه دراز کرده است تا برخلاف یکجانبه گرایی آمریکا، سیاست چندجانبه گرایی جدیدی را شکل دهد. سیاست مشروع ایران، تبعیت از قوانین بینالمللی، نفی جنگ، درگیری و منازعه و رعایت حقوق همه مردم بر اساس ارزشهای انسانی همچون آزادی، عدالت، مدارا، همزیستی، امنیت و صلح است.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/