لزوم ورود حوزه و دانشگاه به بررسی شناختی چالشهای جامعه
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا حجتالاسلام مصطفی رستمی در خطبههای نماز جمعه تهران ضمن گرامیداشت هفته وحدت حوزه و دانشگاه اظهار کرد: در ماههای ابتدایی انقلاب اسلامی، آیت الله محمد مفتح و استاد مرتضی مطهری دو اندیشمند حوزوی که در دانشگاهها مرجع فکری بودند، توسط گروهی که مدعی اسلام بودند، به شهادت رسیدند.
وی ادامه داد: اسلام با تهدید خوانش ظاهرگرایی (تهجر) و خوانش سهل انگارانه به مبانی دین مواجه است. از ابتدایی شکل گیری اسلام این دو جریان وجود داشته است. خطر انحراف از دین، خطری است که حوزهها باید با آن متقابله کنند و از دین محافظت کنند.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها عنوان کرد: انقلاب اسلامی از ابتدا شعار نجات انسانها از را سر داده است. خواست انقلابیون رفع ظلم از بشریت است.
حجت الاسلام رستمی با بیان اینکه در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به پنج بخش اشاره دارد، گفت: ما با دولت اسلامی فاصله داریم، جامعه اسلامی باید در پی دولت اسلامی شکل بگیرد و نهایتا باید به تمدن اسلامی میانجامد.
وی افزود: در جامعه ما حوزه علمیه و دانشگاهها متوجه به فکر، دل و عقل جامعه است. بسیاری از افراد به دنبال دور شدن حوزه و دانشگاه بودند؛ بنای دانشگاه از ابتدا به دنبال دوری از دین بود که به واسطه جامعه دین باور و دانشگاهیان دین دار این اجازه را نداد. انقلاب اسلامی پیوند حوزه و دانشگاه را شکل داد.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها اذعان کرد: وحدت حوزه و دانشگاه به معنای به نتیجه رسیدن دو توان و دو بازو و دو قوه محرک برای به حرکت درآوردن جامعه است.
حجت الاسلام رستمی گفت: دانشگاه و حوزه هر کدام وظیفه خود را به صورت مستقل انجام میدهند و هر کدام در حوزه تخصصی تولید داشته باشند و نوگرایی و آینده نگری در حوزه و دانشگاه جز الزامات است.
وی خاطر نشان کرد: حوزهها باید احساس وظیفه در درس خواندن، اخلاص، احترام به اساتید، دامنه احتیاط برچیدن روشهای جدید، ارتباط با اقشار جامعه را که از سنتهای حوزه است، حفظ و تقویت کند.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها تصریح کرد: حوزه و دانشگاه بازوی اصلی و قوه عاقله مهمی هستند که باید به مسائل جامعه را بفهمند و برای برون رفت آن راهکار ارائه دهند و هدف جامعه را تبیین کنند.
وی با بیان این پرسش که الزامات تمدن اسلامی چیست و چالشهای اصلی جامعه مردم چیست؟ گفت: دانشگاه و حوزه باید به این پرسشها پاسخ دهند.
حجتالاسلام رستمی مطرح کرد: تبیین فساد، ارائه حل مقابله با فساد و نظریهپردازی برای تمدن اسلامی بر عهده حوزه و دانشگاه است که این دو نهاد باید در این خصوص تولید محتوا کنند.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه با بیان اینکه دشمن در حوزه های سخت ناتوان شده است، گفت: دشمن برای ناامیدی مردم در حال برنامه ریزی است. برای شکسته دشمن در این حوزه نیز باید به مدیران کشور کمک کرد و این وظیفه دانشگاه و حوزه است که در این خصوص تولید محتوا و راهکار کنند.
وی ادامه داد: تعیین سبک زندگی اسلامی بر عهده دانشگاه و حوزه است. اکنون بسیاری از روشهای حوزهها در دانشگاهها استفاده میشود و دانشگاههای ما نیز با روشهای حوزوی آشنا هستند در بسیاری از دانشگاههای ما علاوه بر دروس دانشگاهی دانشجویان علاقمند دروس حوزوی را یاد میگیرند.
انتهای پیام/۴۰۸۴/
انتهای پیام/