باتریها با دستگاه ایرانی سنجش میشوند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گاز هیدروژن در مصارف مختلفی همچون آزمایشگاههای پیل سوختی، آزمایشگاههای ساخت کاتالیست، سیستمهای کروماتوگرافی گازی و غیره کاربرد گستردهای دارد.
امروزه در اکثر مراکز مصرف هیدروژن، این گاز در سیلندرهای فشار بالا ذخیره شده و به مصرف میرسد. این روش با توجه به ایمنی حساس مربوط به این گاز خطرناک بوده و امکان بروز حادثه در محل مصرف را افزایش میدهد این امر لزوم حذف سیلندرهای پرخطر هیدروژن و جایگزینی آن را با ژنراتورهای هیدروژن نشان میدهد.
محمد ژیانی مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان درباره این دستگاه گفت: با استفاده از این دستگاه، هیدروژن مورد نیاز در محل مصرف تولید شده و از ذخیرهسازی هیدروژن اضافی در محل جلوگیری میشود.
این فعال حوزه فناوری افزود: با استفاده از این دستگاه میتوان گاز هیدروژن را در محل مصرف تولید کرد که علاوه بر ایمنی و تولید عمر بالا، دارای عملکرد مناسبی در تولید هیدروژن با خلوص بالا را نیز شاهد باشیم.
بنابراین لزوم حذف سیلندرهای پرخطر هیدروژن و جایگزینی آن با ژنراتورهای تولید هیدروژن ضروری به نظر میرسد.
دستگاه تست باتری
محمد ژیانی درباره یکی دیگر از محصولات ساخته شده در این شرکت توضیح داد: دستگاه تست باتری جهت بررسی عملکرد و طول عمر انواع مختلف باتریها و اجزای آنها نظیر انواع نانومواد بهکار رفته در ساخت باتریها، نانو کاتالیستهای آندی و کاتدی، غشاهای جداکننده کامپوزیتی و غیره به کار میرود.
وی بیان کرد: این دستگاه میتواند عملکرد انواع مختلف باتریهای نوع اول و دوم (قابل شارژ و غیرقابل شارژ) را در دو مد شارژ و دشارژ و با انجام تستهای جریان ثابت، ولتاژ ثابت، مقاومت ثابت، توان ثابت و انجام تستهای چرخهای بررسی کند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان افزود: در این دستگاه کلیه تنظیمات مربوط به انجام تستها از طریق نرمافزار تخصصی تحت ویندوز صورت میگیرد. این دستگاه علاوه بر تست انواع باتریها، قابلیت انجام تست پیلهای سوختی (آن دسته از پیلهای سوختی که نیاز به سیستمهای فرآیندی ندارند نظیر پیلهای سوختی الکلی ایستا) و الکترولایزرها را نیز دارا است.
این فعال فناور گفت: این دستگاه دارای 5 کانال مستقل است و با استفاده از آن، امکان تستهای شارژ و دشارژ همزمان 5 باتری بهطور مستقل و تعیین ظرفیت شارژ و دشارژ باتری، انرژی، بازده، سرعت تخریب و غیره وجود دارد.
ژیانی از کاربرد این دستگاه گفت: مطالعه عملکرد و طول عمر انواع باتریها و اجزای آن نظیر مواد، نانوکاتالیستها و غشاهای کامپوزیتی بهکاررفته در باتری یا الکترولایزر و بهینهسازی پارامترهای شارژ و دشارژ باتری در شرایط عملیاتی واقعی از کاربردهای اصلی این دستگاه است.
وی افزود: نمونه مشابه این دستگاه به کشور وارد میشود که عموماً نیز ساخت کشورهای اروپایی است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان به اشتغال ایجادشده در این شرکت اشاره کرد و گفت: در این شرکت بهطور ثابت 3 نفر مشغول به کار هستند ولی براساس دریافت پروژه تولید و افزایش تولید این میزان نفرات به 8 نفر نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
وی گفت: بهطور متوسط قیمت محصولات این شرکت در مقایسه با نمونه مشابه خارجی آن 50 تا 60 درصد ارزانتر است.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/