دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ارتباط با دانشگاه‌ها باید عمیق باشد

وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست با مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره سازمان‌های صنعتی و معدنی کشور گفت: ارتباط با دانشگاه‌ها باید عمیق باشد، باید به سمت دانش‌محور کردن محصولات برویم.
کد خبر : 450910
rahmani.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از شاتا، رضا رحمانی در نشست با مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ صنعتی و معدنی کشور گفت:  در دوره جنگ تمام‌عیار و نابرابر اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه، تولیدکنندگان و مدیران حوزه تولید، فرمانده هان و رزمندگان این جبهه هستند و پذیرش مسئولیت در این شرایط، ارزش بالای کار آنان را نشان می‌دهد که البته پیروزی ما نزدیک است و باید با اخلاص و برای رضای الهی گام برداریم.


رحمانی خاطر نشان کرد: دشمنان تصور می‌کردند که تا پایان سال ۹۷، نقشه خبیثانه آن‌ها برای به تعطیلی کشاندن صنعت و تولید کشور ما به نتیجه می‌رسد که این تصور غلط شکست خورد و دشمنان به آرزوی خود نرسیده‌اند.


افزایش صدور جواز تأسیس، پروانه بهره‌برداری و تولیدات منتخب کشور


وی گفت: امروز آمار صدور جواز تأسیس و پروانه بهره‌برداری و تولید کالاهای منتخب در ۸ ماهه امسال افزایشی بوده است.


رحمانی افزود: صدور پروانه بهره‌برداری در ۸ ماهه امسال، ۵.۹ درصد رشد داشته و جواز تأسیس با ۱۶.۷ درصد افزایش مواجه بوده است که نشانگر علاقه مردم به بخش تولید است؛ همچنین تولید بیش از دوسوم محصولات و کالاهای منتخب، دارای افزایش نسبت به سال قبل بوده است.


وی اعلام کرد: تولید وانت ۵.۳ و تولید تراکتور ۲۰.۲ درصد افزایش داشته است، تولید روغن نباتی ۴.۸ درصد و تولید داروی انسانی 30.1 درصد افزایشی بوده است‌.


وزیر صمت تصریح کرد: تولید در حوزه الیاف و نخ و...، عموماً افزایشی بوده است، در چرم و کفش و عمده لوازم‌خانگی تولید با رشد مواجه بوده است.


رضا رحمانی در این  نشست  گفت: در ۸ ماهه امسال، تولید صنایع غذایی ۱۵ درصد، فولاد خام ۶.۵ درصد، محصولات فولادی ۶.۶ درصد، کاتد مس ۱۳ درصد، شیشه جام ۱۰.۲ درصد، سیمان ۷.۲ درصد افزایشی بوده است.


وی اضافه کرد: در سال جاری در وزارت صمت ۷ محور برنامه اجرایی در دستور کار داریم، از جمله تعمیق ساخت داخل، توسعه صادرات، معادن و توسعه معدن، فناوری، فضای کسب‌وکار، شیوه‌های نوین لجستیک تجاری و تأمین مالی که ذیل این موارد ۳۴ برنامه در حال انجام است.


چه تحریم باشیم و چه نباشیم ساخت داخل باید پیگیری شود


وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: از انعکاس مطلوب دستاوردهای حوزه تولید توسط رسانه‌ها تشکر می‌کنم و تأکید دارم چه تحریم باشیم و چه نباشیم ساخت داخل باید مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.


رحمانی خاطر نشان کرد: مهم‌ترین کار ذیل برنامه‌های وزارت صمت حفظ جریان تولید است که در همین راستا در یک سال اخیر در کنار همت و پیگیری و بازدید از استان‌ها و شهرستان‌ها، در برخی بخش‌ها تصمیمات جدی گرفتیم.


وی تأکید کرد: خوشبختانه در این بازدیدها تأکید عموم استانداران بر این محور بوده است که حتی یک واحد تعطیلی به سبب شرایط حاضر نبوده است و البته دوندگی، تصمیمات درست و حضور باانگیزه و با علاقه بخش خصوصی در ایجاد این شرایط کاملاً مؤثر بوده است.


رحمانی گفت: این فرمایش مقام معظم رهبری که حفظ وضعیت موجود تولید و اشتغال، یک کار جهادی است، امروز باید نصب العین اعضای هیئت‌مدیره و مدیران عامل شرکت‌ها باشد و البته به معاونین و روسای استان‌ها تأکید می‌کنم که مهم‌ترین کار حفظ وضعیت تولید است.


وی اعلام کرد: از ابتدای سال جاری بیش از ۶۵۰۰ واحد مشکلاتشان در ستادهای تسهیل و رفع موانع تولید مورد بررسی قرار گرفته و ۵۸ درصد مصوبات این ستاد اجرایی شده و ۴۲ درصد مصوبات نیز با جدیت در حال پیگیری است.


وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست مشترک با مدیران سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ صنعتی و معدنی گفت: امروز مسئله مهم کشور تولید است و تابلوی تولید باید جلوی چشم همه دست‌اندرکاران و مسئولان مرتبط قرار گیرد.


رحمانی افزود: حفظ اشتغال و توسعه اشتغال و توسعه مناطق، وابسته به رونق تولید است، لذا نهضت ساخت داخل را برای استفاده از توان موجود کشور راه انداختیم.


واردات هر کالایی که امکان ساخت داخل دارد، حرام است


وی ادامه داد: ساخت داخل از فرمایشات مقام معظم رهبری است و ایشان فرمودند که واردات هر کالایی که امکان ساخت داخل دارد، حرام است و ما دنبال فرهنگ‌سازی برای موضوع نهضت ساخت داخل هستیم و در این حوزه برنامه داریم.


رحمانی اضافه کرد: در حوزه ساخت داخل کاهش ارزبری ۱۰ میلیارد دلاری را تا افق ۱۴۰۰ دنبال می‌کنیم و در قالب میزهای ساخت داخل جلو می‌بریم که در همین راستا سامانه توانیران به عنوان یک نمایشگاه دائمی معرفی نیازمندی‌ها و عرضه توانمندی‌ها تا پایان آذرماه راه‌اندازی می‌شود،


شرکت‌های بزرگ مانند خودروسازی‌ها و فولادی‌ها باید نمایشگاه دائمی نیازهای ساخت داخل خود را داشته باشند.


وی تأکید کرد: تا زمانی که حتی یک قطعه برای داخلی سازی داریم باید این نمایشگاه‌های ساخت داخل و نیازهای داخلی سازی برپا باشد و البته انجمن‌ها و تشکل‌ها به صورت مشترک و گروهی با پلتفرم‌های مشترک و تجمیع نیازمندی‌ها به برگزاری این‌گونه نمایشگاه‌ها مبادرت ورزند.


وزیر صمت گفت: برخی جاها واحدهای تولیدی با تجمیع نیازهای خود با دیگر شرکت‌ها به برپایی نمایشگاه نیازهای داخلی سازی اقدام کنند و همچنین برگزاری نمایشگاه داخلی سازی در کنار هر نمایشگاهی که برگزار می‌شود در دست اقدام است و در این نمایشگاه‌ها استارت آپ ها و دانش‌بنیان‌ها نیز باید مورد توجه قرار بگیرند.


ضرورت سالم‌سازی و رعایت ضوابط قانونی


رحمانی افزود: در شرایط جدید، مردم می‌خواهند که دستگاه‌های دولتی، سیستم‌های سالم‌سازی و رعایت ضوابط قانونی را داشته باشند؛ لذا سلامت کاری و سلامت نفس را مورد تأکید دارم و مسئولان این مهم را باید رعایت و در دستور کار خود قرار دهند.


وی تأکید کرد: بی‌قانونی یعنی فساد و تکلیف شرعی ما مبارزه با فساد است چرا که مردم تحمل هیچ‌گونه فسادی را ندارند، باید در محضر الهی و پیشگاه مردم همواره پاسخگو باشیم و از مسئولان انتظار دارم که در کنار حفظ تولید و اشتغال مبارزه با فساد را به عنوان یک رسالت داشته باشند که خوشبختانه آمارها مؤید این است که وزارت صمت جزو سالم‌ترین دستگاه‌های دولتی است.


وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: تصمیمات باید جمعی اتخاذ شوند و باید جلوی تصمیمات فردی گرفته بشود.


رحمانی در خصوص نحوه جذب نیرو در شرکت‌ها و سازمان تابعه وزارت صمت خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که ممکن است مردم را به ما بدبین کند نحوه جذب نیرو است و هلدینگ ها باید این موضوع را مراقبت کنند و حتماً فرآیند جذب نیرو به صورت مستمر کنترل می‌شود، من به دنبال پیمان بستن با شما هستم که از طریق توسعه تولید برای جوانان، شغل ایجاد بشود.


وی گفت: البته شرکت‌های بزرگ، نخبگان واقعی را با شرایط خوب و رعایتشان و جایگاه آن‌ها جذب کنند، نفرات برتر کنکور و دانشگاه‌ها و مخترعان در این پروسه باید جذب شوند و معاون آموزش، پژوهش و فناوری مسئول جذب نخبگان در شرکت‌های بزرگ است، هلدینگ ها در این حوزه باید کار کنند و مسئول‌اند که در همین راستا مجوز به‌کارگیری ۲۰۰ سرباز نخبه را از مقام معظم رهبری در حوزه‌های صنعت و معدن و تجارت گرفته‌ایم.


وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست مشترک با مدیران سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ صنعتی و معدنی گفت: البته ارزش کار مدیران سالم که جز رضای حق به چیزی توجه ندارند، با مادیات قابل مقایسه نیست و باید باور کنیم که کار ما ارزش دارد و در این جهت همت کنیم.


رحمانی با اشاره به سرمایه‌گذاری بالغ بر 3.6 میلیارد دلار در حوزه صنایع معدنی کشور افزود: انگیزه ما فراتر از این شرایط است و به عنوان نمونه آلومینیوم‌ جنوب ۱.۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری دارد که ۳۰۰ هزار تن به ظرفیت آلومینیوم کشور اضافه خواهد کرد.


وی تأکید کرد: باید حس کنیم که برای کشور مفیدیم، انگیزه ما این است و با گردش درست کار، شرایط برای جذب نخبگان فراهم شود.


رحمانی ادامه داد: استراتژی کلان ما استفاده از نظرات نخبگان و جذب خدمات و مشاوره اساتید و نخبگان و صاحب‌نظران دانشگاهی است و همچنین اعتقاد داریم مدیریت‌ها باید دوره‌ای شوند تا ظرفیت‌ها فعال شود و در همین راستا تفویض اختیارات را به استان‌ها دادیم.


وی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: گردش مالی و تأمین و تدارکات شرکت‌های مستقر در یک منطقه باید در همان محل استقرار شرکت باشد، چرا که باید مردم حس کنند واحدهای صنعتی و تولیدی در منطقه‌شان فعال است‌ و اولویت جذب نیرو با همان نیروهای بومی در محل استقرار طرح‌ها و شرکت‌ها باشد.


وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: انجام وظایف در قالب مسئولیت‌های اجتماعی به خصوص در مناطق محروم برای آبادانی اطراف معادن و شرکت‌ها و واحدهای تولیدی با هماهنگی مسئولان استانی و قانونی و عادلانه باشد و در مناطق محروم در راستای رسالت انسانی خود و در یک‌ چارچوب مشخص فعالیت‌های خیرخواهانه انجام شود.


رحمانی گفت: تأکید رئیس‌جمهوری و دولت بر اطلاع‌رسانی دقیق فعالیت‌ها و عملکردها در حوزه‌های مختلف است تا مردم در جریان اقدامات انجام شده باشند و حق مردم این است که در جریان عملکردهای مطلوب دولت قرار گیرند و البته خود مسئولان، امامان جمعه و استانداران و...، هم باید در جریان عملکردها و اقدامات قرار بگیرند تا به مردم منتقل کنند؛ لذا طرح‌های بزرگ پیوست فرهنگی و رسانه‌ای داشته باشند.


رحمانی تصریح کرد: همه، حتی شرکت‌های خصوصی در حوزه تنظیم بازار مسئولیت دارند، صادرات، مهم و پیشران رونق تولید است، تنظیم بازار هم مهم است، اما نباید میان صادرات و تأمین نیازهای اساسی مردم تضاد منافع به وجود بیاید.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب