برگزاری جلسه کرسی آزاد اندیشی در دانشگاههای فردوسی مشهد و شهیدچمران اهواز
به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسیهای آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یکی از اهداف برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها این است که دانشجویان ببینند، یاد بگیرند و تمرین کنند که چگونه سخنان مخالف خود را بشنوند و به یک نگاه نقادانه و عالمانه برسند و از نگاههای افراطی و تفریطی پرهیز کنند. همچنین برگزاری ابن جلسات بارها از سوی مقام معظم رهبری اشاره شده است و یکی از مطالبات اساسی ایشان از جامعه دانشگاهی است.
مقام معظم رهبری سال ۹۴ در دیدار با دانشجویان در خصوص گسترش جلسات کرسیهای آزاداندیشی گفتند: «من موافقم که کرسیهای آزاداندیشی تشکیل بشود. ما که گفتیم کرسی آزاداندیشی، از اولنظرمان همین بود؛ کسی بیاید و نظر مخالف خودش را هم بگوید».
کرسیهای آزاداندیشی فرصت است نه تهدید
غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری وجود این مجموعهها نیازمند سازوکارها، بسترها و زمینههایی است. این سازوکارها همریشه در ساختارهای بیرون دانشگاه دارند و هم ساختارهایی در درون دانشگاه و هم کنشگرانی که میخواهند به این مهم ورود پیدا کنند. بنابراین با نظر به این سه بُعد ما باید بررسی کنیم که در این ابعاد چه اقدامات، محدودیتها و چه فرصتهایی هست. و درعینحال در برخی مواقع چه محدودیتها و چه تهدیدهایی وجود دارد که باید رفع شوند تا بشود آن انتظاری که در خصوص این کرسیها وجود دارد، محقق شود.
وی افزود: در کرسیهای آزاداندیشی که متولیان آن در درجهٔ اول دانشجویان هستند بنا است که به دانشجویان شیوهٔ درست اندیشیدن، داشتن قدرت، توانایی و قابلیت شنیدن سخنان مختلف و متفاوت را بیاموزند و آنها بتوانند این توانایی گفتوگو کردن را پیدا کنند تا وقتیکه مسئله و موضوعی مطرح میشود و وقتیکه مسائل جدیتر و مهمتر موردبحث آنها قرار میگیرد با آن استدلال قوی که در نگاه گفتمانی مؤثر آنها وجود دارد، بتوانند هدایت و طرح مسئله و موضوع موردنظر را بهخوبی پیگیری کنند و آن را به نتیجه برسانند.
غفاری اظهار کرد: ما از دانشجویان در سطح کرسیهای آزاداندیشی انتظار حل مشکلات را نداریم. انتظار اصلی و کلیدی ما این است که ببینند، یاد بگیرند و تمرین کنند که چگونه سخنان مخالف خود را بشنوند و چگونه با مسائل مواجه شوند تا به یک نگاه نقادانه و عالمانه برسند و از نگاههای افراطی و تفریطی پرهیز کنند. مسئولان دانشگاه در درجهٔ اول بنا نیست که خود تصدیگری کنند بناست که تسهیلگری کند و از ساختارهای مختلف برگزاری یک کرسی آزاداندیشی هستند، بحثهای خود را پیگیری کنند.
کار ویژههایی برای حل مسائل کشور در دانشگاهها تعریف شود
حجتالاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در خصوص لزوم برگزاری کرسیهای آزاداندیشی گفت: بهتر است کار ویژههایی برای حل مسائل کشور در دانشگاهها تعریف کنیم؛ باید سؤالاتی مطرح کنیم که به چه میزانی دانشگاههای کشور در راستای حل مسئله قدم برداشته و به دنبال آن رفته است.
وی ادامه داد: حال سؤال این است که آیا دانشگاهها برای حل مسائل کشور پیشقدم شدهاند یا نه؛ با نگاه به گذشته درمییابیم که هر موقع هر مسئلهای را به دانشگاه واگذار کردهایم، جواب خوبی گرفتهایم. هر موقع به دانشگاه اعتماد شده، نتیجه آن را دریافت کردیم. بااینوجود سؤال این است که آیا دانشگاهها در حل نکردن مسائل کشور مقصر هستند؟ پاسخ این است که خیر؛ هرچند این موضوع نافی مسئولیت دانشگاهها در حل مسئله نیست اما مدیران کشور باید مسائل را برای حل به دانشگاهها اعلام کنند.
کرسی آزاد اندیشی هست اما کم است
در هفته اخیر دو دانشگاه فردوسی مشهد و شهید چمران اهواز جلسه کرسی آزاداندیشی برگزار میکنند. با وجود ایدههای مختلف در دیدگاه و مسائل مطرح در جامعه انتظار میرود دانشجویان گامهای جدیتری برای برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی بردارند و مسئولین این مسیر را برای دانشجویان هموار سازند.
کنترل یا آزادسازی قیمتها
کرسی آزاداندیشی با موضوع «کنترل یا آزادسازی قیمتها؟!» 26 آذرماه سالجاری در آلاچیق دانشکده ادبیات و علوم انسانی توسط انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد با حضور مهدی فیضی برگزار میشود.
عوامل و دلایل اعتراضات اخیر
همچنین جلسه کرسی آزاداندیشی با موضوع تحلیل عوامل و دلایل اعتراضات اخیر (ابعاد روانشناختی، جامعهشناختی، اقتصادی، امنیتی و انتظامی) با سخنرانی یدالله زرگر، عبدالرضا نواح و مرتضی افقه سهشنبه 26 آذرماه سالجاری ساعت 12 در تالار دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار میشود.
در این جلسه سردار حیدر عباسزاده (فرمانده نیروی انتظامی استان خوزستان) و علی حسین حسینزاده (معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان) نیز حضور دارند.
انتهای پیام/4084/
انتهای پیام/