دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 فروردين 1398 - 02:29
مبانی اندیشه‌ورزی/8

شرایط برگزاری کرسی‌های نوآوری و نظریه‌پردازی چیست؟

در این قسمت از مبانی اندیشه‌ورزی به بررسی آیین‌نامه برگزاری كرسی‌های نوآوری و نظریه‌پردازی و تشریح شرایط برگزاری این کرسی‌ها خواهیم پرداخت.
کد خبر : 372967
9ded0288e863fbe79d863f606cb05c21_xl1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هیئت حمایت ازكرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره درهفدهم بهمن‌ماه سال 82 از سوی شورای عالی انقالب فرهنگی تاسیس شد اما دانشجویان و اساتید آشنایی چندانی با وظایف این هیئت ندارند.


توسعه و ترویج آزاداندیشی همواره از مطالبات مقام معظم رهبری از دانشگاهیان و حوزویان است، ایشان در پاسخ به نامه، جمعی از دانش‌آموختگان حوزه علمیه درباره نیاز كشور به آزاداندیشی تاکید می‌کنند: نباید از «آزادی» ترسید و از «مناظره» گریخت‌ و «نقد و انتقاد» را به‌ كالای‌ قاچاق‌ و یا امری‌ تشریفاتی تبدیل‌ كرد؛ چنانكه‌ نباید به‌ جای‌ «مناظره» به‌ «جدال و مدارا» گرفتار آمد و به‌‌جای «آزادی»، به‌ «دام‌ هتاكی‌ و مسئولیت‌گریزی»‌ لغزید.


در مبانی اندیشه‌ورزی/7 به فوائد و آثار كلی برگزاری كرسی‌ها نظریه‌پردازی، نقد و مناظره پرداخته شد و بیان شد که ایجاد فرصت شایسته برای طرح نظریات و نقدهای جدید در فضاهای علمی و تخصصی همچنین ایجاد زمینه نقد عالمانه و منصفانه دیدگاه‌ها و نظریات نو از سوی جامعه علمی مربوط و ایجاد زمینه لازم برای گسترش فرهنگ نقد و نوآوری در كشور از آثار کلی پیش‌بینی شده برای کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره است.


در این قسمت به بررسی آیین‌نامه برگزاری كرسی‌های نوآوری و نظریه‌پردازی خواهیم پرداخت.


از نظر هیئت حمایت ازكرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره کرسی نوآوری به ارائه روشمند هرگونه نظریه، دیدگاه، رویكرد و بحث علمی جدید، در ساحت‌ها و سطوح مختلف اطلاق می‌شود.


در تعاریف آیین‌نامه دبیرخانه برگزاری کرسی‌های نوآوری و نظریه‌پردازی منظور از نظریه‌پردازی، ارائه نظریه علمی جدیدی است كه محصول مطالعه و پژوهش روشمند و برخوردار از وجاهت و سطح علمی لازم بوده، دارای مبانی، فرضیه و دلائل كافی و ساختار علمی منطقی باشد.


در برگزاری کرسی‌های نوآوری و نظریه‌پردازی یکی از ارکان این کرسی‌ها کمیته داوران در نظر گرفته شده است این کمیته به مجمعی از خبرگان علمی در حوزه‌ای خاص اطلاق می‌شود كه برای ارزیابی روشمند و علمی نظریه با پیشنهاد دستگاه مجری و تأیید دبیرخانه هیأت حمایت از كرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره، تعیین می‌شوند.


یکی دیگر از مفاهیمی که در آئین‌نامه برگزاری کرسی‌های نوآوری و نظریه‌پرازی به آن اشاره شده سازمان مجری است؛ بنابر تعریفی که ارائه شده سازمان مجری به دانشگاه یا مؤسسه علمی معتبری اطلاق می‌شود که درصدد برگزاری کرسی‌ها است.


انتهای پیام/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته