دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 آذر 1398 - 17:34
یک استاد دانشگاه:

///////جامعه ایران با نارضایتی اجتماعی گسترده و عمیق روبه‌رو است

استاد علوم سیاسی دانشگاه شاهد گفت: اکثر اقشار جامعه از اوضاع فعلی ناراضی هستند. جمهوری اسلامی توانایی توجیه را در بدنه خود از دست داده که دفاع از آن را برای طرفداران ایدئولوژی جمهوری اسلامی سخت کرده است.
کد خبر : 449742
139111300002404.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یازدهمین جلسه از سلسله نشست‌های راهبردی فهم جامعه ایرانی با موضوع «شورش حاشیه بر متن؛ خوانش جامعه‌شناختی وقایع اخیر کشور-۳» عصر امروز در مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.


پرویز امینی در این جلسه اظهار کرد: نیازمند صراحت کارشناسی در بحث‌های مختلف سیاسی و اجتماعی هستیم. دخیل کردن مصالح و ملاحظات و در نظر گرفتن برخی پیامدها کار درستی نیست.


وی افزود: جامعه ایران با نارضایتی اجتماعی گسترده و عمیق روبه‌رو است. به این دلیل گسترده است که شامل قومیت نیست و اکثر اقشار، نارضایتی دارند. این نارضایتی عمیق است برای اینکه جمهوری اسلامی، توانایی توجیه را در بدنه خود از دست داده  و در واقع دفاع از جمهوری اسلامی برای طرفداران ایدئولوژی آن سخت شده است.


استاد علوم سیاسی دانشگاه شاهد بیان کرد: به صحبت‌های اخیر خطیب نماز جمعه تهران که عده‌ای را که در اعتراض‌های بنزینی بی‌گناه کشته شدند، شهید معرفی می‌کند و به عده‌ای می‌گوید که از منافع این اعتراض‌ها استفاده کنید، انتقاد دارم و تعجب می‌کنم چرا در خطبه‌های نماز جمعه چنین حرفی زده است.


امینی گفت: سازمان توجیه حکومت، مشروع‌سازی و مقبول‌سازی عملکردهای حکومت است که در حال حاضر تضعیف شده است. صحبت‌های رهبری در روز یک‌شنبه پس از افزایش بنزین، تأثیر زیادی بر کم شدن اعتراضات نداشت!


امینی بیان کرد: شکاف تعهدات از عوامل بی‌اعتمادی مردم به حکومت شده است. مثلاً روحانی گفت تعهد می‌دهم که ۱۰۰ روزه مشکلات را حل می‌کنم؛ اما حل نشد. رادیکالیزم بودن رؤسای جمهور ایران، سطح انتظارات مردم را بالا برده است درصورتی‌که امکانات موجودِ کشور پاسخگو نیست.


وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ذهنیتی درباره فروپاشی حکومت شکل گرفته است. جامعه ایران روی گسل نارضایتی قرار گرفته و شاهد زلزله‌های مختلف خواهیم بود. در قضیه بنزین ۳۰۰ درصد افزایش قیمت داشتیم و این منجر به نارضایتی گسترده جامعه شد. اعتراضات آبان ۹۸ در حاشیه تهران و شهرستان‌ها شکل گرفت و مردم آن ناحیه‌ها برای بقای خود نزاع و درگیری کردند. مدیران فعلی جامعه ایران، قشر حاشیه‌نشین و مستضعف را به توپ بستند.


این استاد دانشگاه عنوان کرد: اعتراضات آبان ۹۸ شورش گرم است و در کنار آن شورش سرد شکل گرفت. شورش سرد، طلاق عاطفی و معرفتی و هنجاری و اخلاقی از حاکمیت است.


امینی بیان کرد: اگر وضع موجود همین ساز و کارها و نحوه حکمرانی وجود داشته باشد، اعتراضات عمیق شده و طلاق عاطفی مردم از سیستم گسترده می‌شود. در همین راستا رسانه ملی، شاهد تغییراتی خواهد بود و دیگر با شیوه سیستم نمی‌تواند به اجرای برنامه بپردازد و براساس شیوه و خواسته مردم اداره می‌شود. باید با صراحت حرف‌های خودمان را در مورد حکومت بزنیم.


وی خاطرنشان کرد: دولت روحانی ایده‌ای برای اداره کشور نداشته و محبوبیت و مقبولیت در میان مردم ندارد. در قضیه برجام، تنش‌ سیاست خارجی را رفع کردیم اما مشکلات حل نشد. حکمرانی در ایران، راه حل‌های ساده و کوتاه‌مدت ندارد‌. تصمیم‌هایی که در یک شب، ایران آباد شود، وجود ندارد اما تصمیم‌هایی مانند افزایش قیمت بنزین وجود دارد که اگر آن تصمیم گرفته شود، ایران نابود می‌شود.


استاد علوم سیاسی دانشگاه شاهد گفت: اصولگرایان به مردم می‌گویند اگر به اصلاح‌طلبان رای بدهید، اسلام به خطر می‌افتد. همچنین اصلاح‌طلبان به ملت می‌گویند اگر به اصولگرایان رای بدهید، آزادی به خطر می‌افتد. این حرف‌ها دردی از کشور دوا نمی‌کند.


انتهای پیام/۴۱۱۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب